《魔力寶貝》心得

主題列表 登入
區域版主 #1
======================提取1.0~3.0圖片教學======================

先選取路徑,如果路徑不對會出現提示信息

選擇內容,若出現亂碼,都是只得4個選擇(唔想咁可以下載下面的AppLocale)

選擇物理編號...上下移動便會出現動態圖片@@

按保存便可以從魔力內的bin檔提取圖片
<--黑蝠!?<--米雪兒蝙蝠
用個軟件提取出黎既圖片

繁體修改版 by 封之介 ->按此下載

簡體版本:按此下載

注:開緊魔力會開唔到的...用果陣記得關左魔力先-.-"...汗

如果用簡體版本睇唔到可以用以下程式幫助

http://download.microsoft.com/do ... 0f26977e/apploc.msi <---睇亂碼用

下載並安裝好AppLocale以後,執行軟體,便會出現Microsoft AppLocale精靈,按下「瀏覽」選擇欲修正軟體的*.exe執行檔,並記得勾選「建立捷徑,永遠以AppLocale執行此程式」,AppLocale就會把建立好的捷徑放在「開始」→「所有程式」→「Microsoft AppLocale 」底下,日後就利用這個捷徑直接執行該軟體,就可以正常顯示該軟體的使用介面了。為了方便,你也可以把這個捷徑直接拉到桌面來使用。

好野緊係要分享下~XDDD

大家搵到d正野都可以貼埋上黎分享下~~勁多圖片

=======================提取4.0圖片教學=======================

1.打開魔力寶貝文件夾...然後找BIN文件夾

2.將Puk2 file改名(改咩名隨你...我改左做Puk2@@)...將Puk3改為Puk2

3.打開已改名的Puk3(Puk2) file

將以上檔案名稱順序改為以下的名稱

(Anime_PUK3_2.bin、AnimeInfo_PUK3_2.bin、Graphic_PUK3_1.bin、GraphicInfo_PUK3_1.bin)
(Anime_PUK2_2.bin、AnimeInfo_PUK2_2.bin、Graphic_PUK2_1.bin、GraphicInfo_PUK2)

4.完成後開啟See4CGW便可以找到4.0的寵物、人物、物品等圖片

=======================提取5.0圖片教學=======================

1.首先將Puk2 file改名(改咩名隨你)...然後新增一個file名叫Puk2

2.然後將\Program Files\大宇資訊\魔力寶貝\bin 內的以下4個檔案改名並放入新的Puk2 file內(用copy便可)

anime_joy_5.bin -> Anime_PUK2_4
animeinfo_joy_5.bin -> AnimeInfo_PUK2_4
graphic_joy_11.bin -> Graphic_PUK2_2
graphicinfo_joy_11.bin -> GraphicInfo_PUK2_2

3.4.完成後開啟See4CGW便可以找到5.0的寵物、人物、物品等圖片

注意:使用完提取圖片以後切記把文件夾名稱改回去原來的名字,不然無法進入魔力

因為有人問點提取4.0圖片,故此在此新增一個教學,不便之處敬請願諒

改圖系列:NPC進軍法蘭城

VIP會員 #2
嘩........ 打消左我換佢既念頭 :cry::cry::
放尢拉蝠+風晶+1s圖 :band::band:
二轉會員 #3
多謝分享@o@"以後有野可玩了

但唔知點解d字都係亂碼左..:w_rose:
二轉會員 #4
Originally posted by 封之介 at 2005-11-16 08:40 PM

先選取路徑,如果路徑不對會出現提示信息

選擇內容,但會出現亂碼,只得4個選擇
[img] ...

你真係好有貢獻 ...........

唔該晒你 ~ 唔 download 唔係人
六星鑽石會員 #5
qq......
唔g 拎唔拎到其他寵lei
四星黃金會員 #6
叉哂包包--”””” 
五星白金會員 #7
叉包+死link
二轉會員 #8
黑色o個隻唔係米雪兒...係4.0影寵黎 米雪兒係黑色 不過塊面肉色的
二轉會員 #9
噢._.
開到了  玩下先^^

[ Last edited by 鋒之魂 on 2005-11-16 at 09:13 PM ]
區域版主 #10
Originally posted by 非天 at 2005-11-16 09:10 PM
黑色o個隻唔係米雪兒...係4.0影寵黎 米雪兒係黑色 不過塊面肉色的

SOR~~而家加返佢先@@"
二轉會員 #11
同埋...唔知要用邊個路徑先玩到-_-" 試左好奈另外兩個都無野出
區域版主 #12
Originally posted by 非天 at 2005-11-16 09:27 PM
同埋...唔知要用邊個路徑先玩到-_-" 試左好奈另外兩個都無野出

C:\Program Files\大宇資訊\魔力寶貝Ver3.0\
(如果你是C:的話....照用E句應該冇問題~~
如果用手按按到魔力寶貝Ver3.0...唔好CLICK入去...之後就OK)
二轉會員 #13
唔係好明..
叉左睇唔到..
VIP會員 #14
Originally posted by 非天 at 2005-11-16 09:27 PM

甚麼叫"2個都無野出"

能力是怎樣的
六星鑽石會員 #15
好似唔係幾靚=.=
反而4.0影寵正d
多謝分享
二轉會員 #16
Originally posted by 笨瑩☆ at 2005-11-16 09:34 PM

甚麼叫"2個都無野出"

能力是怎樣的

設置汁邊兩個無野睇lo都

能力同精差唔多...可以話仲好d
三星高級會員 #17
唔識用呀幫下我呀><
四星黃金會員 #18
其實玩d乜,我整左d圖跟住存左係桌面
咁又有乜用??
區域版主 #19
Originally posted by 星回憶 at 2005-11-16 10:12 PM
其實玩d乜,我整左d圖跟住存左係桌面
咁又有乜用??

如果冇用既可以唔save都得~~岩岩發現入面有好多圖片係未見過@@~~純睇圖用
如果見到邊鐘意可以save左佢做簽名only@@

三星高級會員 #20
正野
多謝哂^^~~~
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數