《飄流幻境》心得及任務區

主題列表 登入
三星高級會員 #1
首先:揀技屬點 都要有一個大前題, 就係你想練功快?pk勁?還是可以幫隊友打王@o@?定係想樣樣都做到呢?

我相信好多朋友都會揀最後果個,但同時 亦係最難果個@@

先講屬性吧!!!!相信某部份玩家 剛玩的時侯不知道 那個屬性先岩自己

而家一個簡單既簡介

地屬:高防是最大特點
水屬:無特點係佢特點= =(唯一可以話佢既特點 就係輔助&法)
火屬:特點高攻 (擊殺複數敵人技能較多,不論戰還是法= =都有幾招是擊殺複數敵人= =當然威力會較弱)
風屬:特點高敏(風系法師係4屬法師中,最少複數攻擊既一種,好似係冇的=口=,所以喜歡pvp的朋友可以試試)

再講技能,現知每個職業 戰士同法師 都會有一種隱藏技能,已証實輔助技都有隱藏技能8)

現知:火戰,哈肯迪斯(已確認為 str85 agi4)
        :地戰,八岐大蛇(未確認謠傳是 con60 wis2-.-? agi4)(聽說是假的,期待有心人一試T_T)
        :火法,火隕術(已確認85int 6wis)(傳聞火隕術能夠用火箭筒出技@@) (1.6更新 火連彈不能使用火箭炮使出..)
        :風戰,逆風襲(未確認謠傳是60agi 20↑str@@)
        :風法,龍捲斬(未確認,大致是85int11nt↓15agi下↓)
        :其他屬性有待大家發現喔:ma1:

再講屬性點,

玩家有唔同要求 屬性點 就會有唔同既變化

例如,想練功快,當然就係加str&con喇
        ,想pvp勁??當然係 str 到某程度 再加上極高既敏捷 務求一招秒殺對手為主要目的
        ,想打王威力強大@Q@?(首選當然係火法~因為火法有兩招技能都可以配合火箭筒發射kaka)不過都要配合隊友戰術(如果有高lv 水系輔助,當然係更好喇:~:)同埋血量 始終 運氣才是王道XD

講講我的練功心得吧ccc

1-5lv 可以係礦洞練(好快就夠5lv@@)

5-10lv 已經衝去蚯蚓洞@@夠強的可以掛

10lv我已經跑去打強化甲虫 @o@因為我技能都可以秒掉一隻 所以不怕打8)

14lv 可以 去搵單隻既地花練喔^^"因為一隻 所以幾好練 唔夠打就返去打強化甲虫吧!!!!!!!!!

單只地花可以練到20-22

就可以去雙只地花或風花~~睇下你係咩屬性@@

雙只地花或風花 可以練到 30級^_^都很快的

之後可以選擇去恐龍島打恐龍  懂找一個好的位置練 才是王道XD

我只花了很短時間就練一個火法上20等(現在衝技能@_@)(用呢個方法,會幾耗補品同埋裝備@_@有心理準備C_C)

同埋可能要放棄某D 技能 或者 寵物@_@請三思

有問題可以去 -水色星球-分流2

戀無悔=v=拙筆

最後補充,可能有人係宣傳論壇 睇過呢個post 但整個post都係自己既心得,當然我係爬過無數既文章先有呢d 資料

請各位回覆喔:cry::cry:不要只看不回帖/(

[ Last edited by yuiop on 2006-1-14 at 02:04 PM ]

VIP會員 #2
乖啦-3- 抵鍚
三星高級會員 #3
臭平生\____/吼
VIP會員 #4
搵緊人玩aoc/.\
三星高級會員 #5
戀~~我係紫月姬~~
你有無練過水法?真係超難升(好痛苦甘升>.<)
如果你知點升,你教下我^^
都唔知阿哥點升到36lv
三星高級會員 #6
水法我都曾經練過=.=我的戀無悔就是水法=.=升到18已經沒練\________/因為真是超難練滴說

我最近打算重練水法T_T升起左話你知=.=
三星高級會員 #7
我想問...地花係邊架??(2隻)搵唔到...
南島下面邊度??

[ Last edited by tomeslaw on 2006-1-12 at 11:02 AM ]
五星白金會員 #8
單隻地花係邊打呢??
三星高級會員 #9
我最喜歡水法啊>"<

好難練啊  t.t

我都係水星 2 @@ 請多多指教
三星高級會員 #10
戀~等你重練...唔知洗唔洗等到收費呢??
單隻地花係邊打?>?<?
五星白金會員 #11
火法邊兩招可以用火箭炮??扣得勁唔勁
三星高級會員 #12
Originally posted by 亞拉丁 at 2006-1-13 11:40 PM
火法邊兩招可以用火箭炮??扣得勁唔勁

真.火隕可以用火炮出

[ Last edited by yuiop on 2006-1-14 at 02:04 PM ]
一星新手會員 #13
多謝你~~~~~~
六星鑽石會員 #14
我個人係 火係 防人=.=低lv勁難升呀=.= 88com~"~995血鳴~垃到快要死了~:~如果升攻 又唔難升冇難度=.=要升攻型一早可以過45~"~可惜 撰了 防型~:~你話我係唔係傻-.-呀@@
三星高級會員 #15
呢個就係選擇,只要係你既選擇^^你都會有動機去練

我而家選擇升一個水輔法^^我好比心機練 因為呢個係我既選擇^^

選擇 係你自己既,只要揀左就要加油嚕^^"
一星新手會員 #16
Thx~~
好好用呀!!
一星新手會員 #17
THANKS YOU THXXX
三星高級會員 #18
好長細@o@~~掂.慢慢睇先得嚕
四星黃金會員 #19
唔該哂!!!!!!!!!!!!!!!
一星新手會員 #20
CCCCC
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數