《墨湘》遊戲資料專區

主題列表 登入
四星黃金會員 #401
原帖由 ☆金粉仔★ 於 2007-10-2 05:41 PM 發表
推推推  
順便問埋
有乜野係分解得
點解我分解強化過既槍又唔得

+1鞋又話唔得
thx...

分解 只可以分解白字的裝備而+1的裝備已經是藍字
so你就分解不能
一星新手會員 #402
你地想勁!
就要升到完組合完強化先好強野組野
無完 整裝都係哂氣
吾方勁
你完左之後仲要d秘訣*0*
好難的
雖然我都吾識xd'''
四星黃金會員 #403
嗯...組合得多咪知囉=.=
我12組合組合石...都會feel到佢幾時爆..又feel到幾時成功
係成功果時我會放5粒落去 果時得左
係貼圖區都有勁人上69+9綠刀都係搵d野轉轉到咁上下
加個多福就成功左
一星新手會員 #404
點解我30組都係組唔到嫁
次次組唔到+4/+5就爆
要點組先可以組到唔爆呀
點解d人d裝可以組到+8/+9都唔爆??
我又唔得??= ="
二星初級會員 #405
原帖由 46509394 於 2007-12-29 12:53 AM 發表
點解我30組都係組唔到嫁
次次組唔到+4/+5就爆
要點組先可以組到唔爆呀
點解d人d裝可以組到+8/+9都唔爆??
我又唔得??= ="

民間相傳好多方法 , 如小人地方 , 轉石 , 關密頻 , 某某固定地方時間 , 先爆廢裝再組原物品 , 找高 LV 合裝 等等 .

但致今仍沒有一個 100% 組合成功方法 , 有人話就連用多福卷後也會爆裝 .

組合如賭博 , 講運氣多過講經驗 , 我除非必要否則寧買現貨貴點兒也不會再去自己合裝備 .
四星黃金會員 #406
衫 ( 白裝 )
*1~190   是第一個數 , 普通數 .
*191~220是第二個數 , 是極限數 .
*221~240是第三個數 , 為極品數 .

我試過強16lv衫強到244血。
二星初級會員 #407
原帖由 allfriend 於 2007-12-31 05:13 PM 發表
衫 ( 白裝 )
*1~190   是第一個數 , 普通數 .
*191~220是第二個數 , 是極限數 .
*221~240是第三個數 , 為極品數 .

我試過強16lv衫強到244血。

244 hp 你本事 A_A' 我早就放棄玩強化同組合 , 而且長1 以越來越多極品是以前未見過的 .
五星白金會員 #408
轉石係睇組合機%   睇下你自己幾時爆野架ja   好似轉三之成功一次失敗 一次爆 咁d高lv味係第二-第三個時上裝衝lo   我估係咁掛
四星黃金會員 #409
請問綠武器要幾多高根強架?
七星元老會員 #410
原帖由 HHG 於 2008-2-9 05:01 PM 發表
請問綠武器要幾多高根強架?

6武同6手都係用20粒高根
四星黃金會員 #411
咁其他綠裝姐係都用20粒高石高玉強啦!
七星元老會員 #412
原帖由 HHG 於 2008-2-10 05:36 PM 發表
咁其他綠裝姐係都用20粒高石高玉強啦!

用高寶石強要50粒 高玉100粒 =.= 高大石就20粒
四星黃金會員 #413
哦!怪唔得我用20粒高玉強綠戒指得2%la!唔該哂!
三星高級會員 #414
原帖由 游俠卡倫 於 2007-10-11 10:05 AM 發表

以下的數據希望幫到大家賺錢 :smilie_:D4:

乜強化數值不是 看 件野 幾lv 嫁咩 ??

例如: ( 鞋 ) 1~11 lv 頂攻鞋 + 25 /  但 42 鞋的頂攻 最多係 去到 + 21 炸喎

(而 綠裝 就 以白裝的頂攻 再 + 多 9 ~13 為之標準, 低過 白裝 9 點的, 不要也罷)

例如: 10 lv 綠裝 鞋 要 起碼 + 34 才算 不浪費隻鞋囉 , 因 10 lv 白鞋頂攻 係 + 25,

咁綠裝10lv鞋 再 以 25 + 9 = 34 ( 呢個係最基本 要強到 去 34 )

講番轉頭, 強化數值 應該係以 件野 幾 lv 同埋 係 乜野 而來看 是否 強得靚囉

又再例如: 13 lv 刀(武器來說)   頂攻  = + 62 / 但 57 既刀 頂攻 = + 51 炸

當然, 以上數值 只屬參考, 可能 多 1點半點的出入吧, 唯有 繼續 去 1 長多留意 有無 超正野囉
一星新手會員 #415
我見過最勁強一擊護手:15lv+72
最勁強力量護手:15lv*59(自己強^^一次搞掂,可惜係15lv= =,同75護手冇強差唔多,用左一百粒根根...)
最勁強一擊武器:5lv暗*78
最勁強力量武器:57lv+2*57
最勁強屬性攻擊頸鍊:14lv*25%火攻(相信其他屬性都可以)
最勁強最大生命衫:41玄武甲*330最大生命(可惜冇加1,相信其他屬性都可以)
最勁強心脈鞋:56lv鞋*25心脈(都係個句,相信其他屬性都可以)
最勁強抗力披風:教官披風*41金抗(仲係個句,相信其他屬性都可以)
最勁強防禦頭:76頭+46防
最勁攻刀85綠字+9*56(呢把野係私服ge,我個fd玩私服,用左9本多福衝+9,總攻223,好似係)

大部份野都係d熟客仔比我睇...
有見過強得仲勁ge係下一個帖分享下

據個fd所言,綠字裝係要用高級石/玉/寶石黎強= =
姐係白字頭用玄玉強,
但係綠字頭用高級玄玉強
如果要強字裝,所用ge石/玉/寶石就多左至少15倍以上= =
(1粒高逆根/高快意/高長壽....=1粒逆根/快意/長壽...+14粒逆根/快意/長壽...+5包石靖粉+$2500)
(1粒高紅寶/高乳白/高鑽...=1粒紅寶/乳白/鑽...+19粒紅寶/乳白/鑽...+4包寶石靖粉+$10)
(1粒高玄/高金/高紅玉...=1粒玄玉/金玉/紅玉...+2粒玄玉/金玉/紅玉...+2包玉靖粉+$10)

所以話一件勁ge綠字裝係好難有ge= =
同埋+得愈高ge裝愈易爆= =
真係要比錢雲起先有一件+9裝...
但係賣到好多$$(擺攤免費好野^^唔洗我係咁打字叫賣,又驚人昆水= =)
我壓左好多次等先有30組合技同強化技...(財源滾滾來^^,但係勁多人叫我幫手合/強= =,爆左又話我...)
但係有陣時轉56lv衫防身都即爆= =
跟我個fd玩私服算啦= =

放大小小方便你睇
我唔留名啦,費事比一大班人煩= =
試下強到以上數值啦各位
一星新手會員 #416
有咩用???我到而家都唔明= =

一星新手會員 #417
咁多福同組合保護石有咩分別,除左+10%成功率
二星初級會員 #418
請問 分解  出d煤 再組合 會唔會唔見左粒煤咖?
三星高級會員 #419
點解我個16lv頭用黎強化+得果3防=.=....用左100個玄玉=.=.....招強化又係7lv
三星高級會員 #420
原帖由 宏宏 於 2008-3-27 09:53 PM 發表
我見過最勁強一擊護手:15lv+72
最勁強力量護手:15lv*59(自己強^^一次搞掂,可惜係15lv= =,同75護手冇強差唔多,用左一百粒根根...)
最勁強一擊武器:5lv暗*78
最勁強力量武器:57lv+2*57
最勁強屬性攻擊頸鍊:14lv*25 ...

85+9綠刀強56-0-?一定超過223-,-~
你應該記錯~
回到最頂傳統版

選擇頁數