《飄流幻境》心得及任務區

主題列表 登入
二轉會員 #1
小弟火戰是59等去打的 我的建議是 先去過加奈子 之後把加奈子練高等一點 主角等級大概在52等正負3等以內去打 會比較好過 因為加奈子的數值不錯 高等一點的話 大概在3x左右 之後去過 那個npc會一直打加奈子<我印象中 我去過 裡面他只打我主角2~3次>這樣子就可以輕鬆過那的任務了!

一星新手會員 #2
轉貼多d 但我都唔明係咩任務 我新玩= =
一星新手會員 #3
我都唔明呀~
=.="
二轉會員 #4
五千幾血喎......要單挑
我仲要用火戰
用土/水輔都易d丫
三星高級會員 #5
用土輔就話有土墻姐水輔點易

仲有邊個話火戰難解嫁我64lv火戰放完熱火3下ko佢

加奈係到幫手餵藥輕易過關
VIP會員 #6
我仲未諗到我風戰點打-.-v
二轉會員 #7
原帖由 達爾 於 2006-8-28 11:16 PM 發表
我仲未諗到我風戰點打-.-v

我教你= =
你可以用他的方法...奈奈擋
奈奈招回血係2體的<5lv>
你只要狂用奈奈回復..多數都唔會死
二轉會員 #8
我冇升加奈= ="又冇熱火ge 火戰 有冇人教教我打..
四星黃金會員 #9
水戰點打我冇加奈 - -?
二星初級會員 #10
原帖由 未知數 於 2006-9-7 04:37 PM 發表
水戰點打我冇加奈 - -?

你是純水戰還是水輔戰?
如果是水輔戰~ 有冰凍術和回復術~
隨便帶一隻水寵去防就可以了~
怕死的話冰凍它再打~ 只是時間問題了~
(我自己lv 40左右用這方法解了)

純水戰又沒有高lv寵(別用風寵..再高lv也不要用...)的話,可以帶水系人寵去打(要用hp 環)
人寵長防~自己打或補血,
如果真的被打得太傷,可以自己防, 叫人寵幫你補(這就是要用hp環的原因..)
不過要小心..武士有招可以一次打2隻....

以上兩方法都要用不少時間和藥, 但對lv 不太高的人算是比較安全

ps. 最好先確定自己被武士打2下也不會死, 否則以上2方法都行不通~
一星新手會員 #11
低lv火戰係無可能解到嫁..
只要有熱火...想趙死佢..話緊易喇
副版主 #12
原帖由 寂靜的季節 於 2006-9-8 10:00 PM 發表
低lv火戰係無可能解到嫁..
只要有熱火...想趙死佢..話緊易喇

lv高唔高 唔重要   重要的是血 我隻火戰 2xx防  隻武士一下火旋改我 61x

所以打武士係血高先有用

緊記:運氣才是王道
一星新手會員 #13
如果佢唔打你既話..緊就有可能win喇
我之前打..得5x lv  都有成6xx幾hp
都俾佢打得好甘下- -
二轉會員 #14
唉~岩岩解左呢個任啦...
我都係黎到呢個post先想去解
登出重入左好多次先解到
我一開始用熱火咒落主角到,之後打左3野哈肯改
佢打左我加奈子3野,我加奈子3野都防禦
之後我主角得返6sp,主角防,加奈子對主角用紅酒(+250sp)
之後加奈子普通攻擊,主角哈肯改
武士係咁就死左啦
三星高級會員 #15
緊係用莎莎啦.....加奈子隻垃圾寵新手先用
升高lv左=廢 莎莎一路冰佢一定打得win
三星高級會員 #16
我話比你地知真係好難打打到你死
一星新手會員 #17
我31lv火戰有25lv加奈夠唔夠打
五星白金會員 #18
原帖由 20041439 於 2006-9-19 06:39 PM 發表
我31lv火戰有25lv加奈夠唔夠打

死緊.....= =

我前日岩岩解完, 51lv 火戰 44 加奈, hp 8xx, 先用熱火打2野, 加奈補血同sp, 保持滿血, 之後用哈肯改打多2 野先ko

打左十幾次....連續甘被打死....(p.s 係被反攻死...即自殺, 一反就成千..= =''' 武士d招真係好勁...)

每場扣左1xx-2xx exp....次次都係主角死,加奈冇事~

最後好幸運地冇被反擊兼hp得9既情況下先險勝win到....>w<

so運氣都好重要~
二星初級會員 #19
原帖由 紫ki 於 2006-9-19 08:11 PM 發表
p.s 係被反攻死...即自殺, 一反就成千. ...

orz....火戰無遠擊..的確很易被反..一反就死了..
不過帶加奈子打應該唔差la..加奈子血超高,頂到武士好多下攻擊...
個人覺得莎莎很易被打死...

ps. 我也看慣你反擊死了..orz...放心..我會拉你起身....
五星白金會員 #20
我仲未解等我買左把爆擊武器先挑佢 =.=” 
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數