天使之戀Online

主題列表 登入
VIP會員 #1

綠色的項目為最近新增

如有任何你認為應該加入的帖,請按此PM我

重要 :

天使之戀貼圖區

★封測我手寫我心★ 第2回合開始投票

角色創錯怎麼辦?? 系統又要你24小時後再重新辦角色?!

玩Al - 天使之戀既玩家請入黎留MSN

【為會員製作天使之戀簽名檔】

===================== I'm separate line===============

社團篇 :

邱比特聖光 - Forever (【聖】緻居☆同盟)

邱比特聖光 -【聖】緻居☆( Forever同盟)

邱比特聖光 - 守護天使

邱比特暗影 - 傾城之戀

邱比特百獸 - 風流快活

雅典娜百獸 - ~純白天國~

雅典娜聖光 - 殺戮天國

雅典娜XX - 布丁魔法軍

[ur=http://www1.2000fun.com/discuz/viewthread.php?tid=2095401l]雅典娜暗影『流星﹏月殺║║』[/url]

===================== I'm separate line===============

技能篇 :

4大法師技能附加效果比一比

4大戰鬥技能附加效果比一比

生命系(法師) 技能

刀劍 斧錘 槍戟 技能詳解

死靈系(法師) 技能

弓手技能

大地系法師技能詳解

混亂系(法師) 技能

天使之戀的技能《全部技能》

全職業進階技能

情報類 :

《天使之戀》~37種熱鍵~

公會戰簡介

四大國度,機甲,坐騎,NPC

[轉貼] 各種族座騎數值 + 問題

四大陣營刷王點

位階名稱

新手城 及 四大主城附近怪物資料

鑲崁的寶石種類與功能

任務教學 :

任務教學:初降臨伊甸園篇

任務--暗影族

天使之戀任務內容轉貼給大家看

鋼鐵族任務

聖光族任務

聖光族拎豬仔任務

老公是生是死 「諾曼」 的地點座標

====暗影族20級豬仔任務攻略====

====和風林20級豬仔任務攻略====

[原創@任務教學]資優生任務(有曬d核心就100%過到]

聖光--20lv豬任務大公開!(轉)有圖有文字

各城高等級技能卷購買地方

生產系 :

4大城附近 1>11>21技能 採集點 + 座標 + 安全度

採集點一覽 連地圖

心得文章 :

【心得】又再一大發現!! 打怪輕鬆得多了

[心得]40級紅白魔之路

三個ACC可以開晒五個製造系方法!

誰說巫師要用火球打(兩人包場大法)

本 人 38 級 紅 白 魔 心 得

問題區 :

問 : 這遊戲是免費嗎?
答 : 早在E3遊戲展已公佈這遊戲為免費的

問 : 這遊戲能使用視窗模式嗎?
答 : 答案由此進

問 : 我想知道我的能否跑動這遊戲?
答 : 系統需求
       作業系統:Windows 95/98/ME/2000/XP
       CPU:Intel Pentium III 800 MHz以上
       記憶體:256MB以上
       顯示卡:32MB以上
       解析度:800 × 600,16位元高彩模式
       需求空間:650MB以上硬碟空間
       DirectX 8.0以上

問 : 天使之戀的官方網站的連結?
答 : http://al.gameflier.com , 英文版在這裡

問 : 不能更新怎辦?
答 : 自行下載手動更新檔 , 按此

問 : 安裝檔解壓錯誤怎辨?
答 : 重新下載一次,再不行,再下載

問 : 虛寶係邊到拎?
答 : 在城中向虛寶NPC提取

問 : 如果雙修或更換技能?
答 : 在各主城中找換能更換天使更換,20級以上要用水晶才能換啊

問 : 如何能夠去其他的主城?
答 : 跑過去

問 : 什麼職業最強?
答 : 只有最強的玩家

問 : 那個伺服器最多香港人?
答 : 邱比特,而且玩家人數也是最多的一個

問 : 功勳有什麼作用?
答 : 向NPC買東西時可打折,另外有些任務有最低位階要求

問 : 那些貓,馬,狼坐騎如何取得?
答 : 到其他主城買

問 : 伺服器虛寶轉Server玩後還會有嗎?
答 : 虛寶無分伺服器,只要在任何伺服器用任何角色向虛寶換領員提取即可

問 : 請問關機維護的時間?
答 : 星期二,五,早上10點~中午12點

問 : 如何坐下?
答 : 按鍵盤上的insert

問 : 如何影相?
答 : 按F5右邊的Print Scrn

問 : 王多久刷新一隻?
答 : 一批為10分鐘,另一批為20分鐘,有一部分需由任務召喚

問 : 如何學習技能?
答 : 前住NPC處買就能學習,前提當然要等級要足夠

問 : 抱蛋石猴在哪?
答 : 聖光-櫻貝村左下方小島
       鋼鐵-哥布林峽谷左上角
       百獸-秘密花園右下角
       暗夜-遺忘之窟左上方墳地旁

問 : 亂石海岸的寶箱在哪?
答 : 左上方的小島上

問 : 海盜的旗要放在哪?
答 : 櫻貝村左下方小島的右下角

問 : 如何捉寵?
答 : 必須為大地系法師才能捕捉

二轉會員 #2
東火!你比我服字我,我都比返個服字你

VIP會員 #3
原帖由 蛀書蟲 於 2006-7-19 09:48 AM 發表
東火!你比我服字我,我都比返個服字你

服服服服服服服

呵呵

我為左自已咋...

個版太亂...

想搵返個討論帖都搵唔到=.=
四星黃金會員 #4
蜂蜜冰茶x100
功能 食用後可回復300MP

天使之戀Online官方帳號申請網站
神秘小禮物
隨機獲得 - 低效紅要水x10 、 低效藍藥水x10 、嘟嘟豬座騎 、 徽章收集紀念戒 、 旅者大背包
https://gfb.gameflier.com/Billing/al/index.asp
VIP會員 #5
原帖由 駱駝神 於 2006-7-19 11:05 AM 發表
蜂蜜冰茶x100
功能 食用後可回復300MP

天使之戀Online官方帳號申請網站
神秘小禮物
隨機獲得 - 低效紅要水x10 、 低效藍藥水x10 、嘟嘟豬座騎 、 徽章收集紀念戒 、 旅者大背包
https://gfb.gameflier.co ...

已補上..
六星鑽石會員 #6
唔使抄巴哈抄得咁足a = =”
VIP會員 #7
原帖由 地上之龍 於 2006-7-19 02:49 PM 發表
唔使抄巴哈抄得咁足a = =”

我係台論果面搵架=0=
六星鑽石會員 #8
你上去睇下
http://forum3.gamer.com.tw/C.php ... ubbsn=0&Bpage=1
有幾多成一樣 = ="
VIP會員 #9
原帖由 地上之龍 於 2006-7-19 03:18 PM 發表
你上去睇下
http://forum3.gamer.com.tw/C.php ... ubbsn=0&Bpage=1
有幾多成一樣 = ="

大家都係果堆資料=.=""

點會唔一樣....
六星鑽石會員 #10
原帖由 東火 於 2006-7-19 03:23 PM 發表

大家都係果堆資料=.=""

點會唔一樣....

我ge意思就係2個都一樣
你不如比條link人上去睇仲好la
照copy多一次好似有d重覆 =.="
VIP會員 #11
原帖由 地上之龍 於 2006-7-19 03:30 PM 發表

我ge意思就係2個都一樣
你不如比條link人上去睇仲好la
照copy多一次好似有d重覆 =.="

比link = 宣傳論壇=.=
六星鑽石會員 #12
原帖由 東火 於 2006-7-19 04:17 PM 發表

比link = 宣傳論壇=.=

-.-"
呢個大壇
唔使你宣傳
係人都知la
囧rz.....
二星初級會員 #13
原帖由 地上之龍 於 2006-7-19 04:51 PM 發表

-.-"
呢個大壇
唔使你宣傳
係人都知la
囧rz.....

都算呀= =......囧
二星初級會員 #14
新手問題~請問如何開團
二轉會員 #15
剛剛看到此遊戲

正下載主程式
二星初級會員 #16
洗左機...冇玩咁耐......d野都唔同左好多= =(哭
二星初級會員 #17
為什麼不能申請遊戲帳號?:ro08::ro08::ro08:
一星新手會員 #18
點解我整個ac時間...佢係咁話身分證唔岩= =
二星初級會員 #19
我申請帳號時說我身分證宇號錯誤2,點解
三星高級會員 #20
thxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數