《魔力寶貝》心得

主題列表 登入
五星白金會員 #1

剛剛才升的.___.

小小心得:
在戰鬥中升騎寵  無何否應 都會用"什麼也不做" 那招技能 不過我就那樣學的

很貪心呢  學3招  那樣的學技方法   攻 然後 最尾3招 什麼也不做 是有小小玄機的~_~
那樣像平時一樣升騎寵  本來在戰鬥裡 按技能都是要對著單一 一格的技位來按  現在有3格 好像按的空間多了   也不會怕技能欄會走來走去呢
攻擊  其實感覺上是提醒你 老鼠的指標移動上了的意思~~   好樣你不會按到座騎     配合連點左制   手就不用那麼累了@_@

我用那個方法 由打卡開始算  21分鐘左右 可以升到5xxx exp
我換了兩粒 9騎晶  由8技升10  分別用了 135耐 爆了   和 185耐    --->3x/185

小小的心得就係得咁多~ ~ 希望令你舒舒服服升技啦!!

:cry: 我打字一舊一舊 不好意思呀
簡單來說利用連點   狂用左鍵的功能  技能欄不斷郁也不用怕  因為按技位的地方比按一格的多了   
而且技能 "什麼也不動"是放最底  技能欄移動的話 下方是按不到   上方是變了攻擊(作用提示你)   
只要玩家  郁下老鼠就可以了~~  上班中  閃~~~

四星黃金會員 #2
= ="咁快騎10了喔  大把技你升呀
五星白金會員 #3
我中意升LV果時騎寵=.=  都好快  又升到LV/升到寵 幾正

但有招仲正-V-  你甘屈可以1粒10晶+ 幾粒1LV晶-V-  HAHA 我成日甘用來PK

用10LV晶上左馬  再轉反1LV晶  爆左都唔會心痛

回合會減少?/我可以話你知  唔會-V-'
VIP會員 #4
原帖由 肥奈 於 2006-11-28 01:13 AM 發表
我中意升LV果時騎寵=.=  都好快  又升到LV/升到寵 幾正

但有招仲正-V-  你甘屈可以1粒10晶+ 幾粒1LV晶-V-  HAHA 我成日甘用來PK

用10LV晶上左馬  再轉反1LV晶  爆左都唔會心痛

回合會減少?/我可以話你 ...

唔中講:dump: :dump: :dump:

四星黃金會員 #5
原帖由 黑無常 於 2006-11-28 12:47 AM 發表

剛剛才升的.___.

小小心得:
在戰鬥中升騎寵  無何否應 都會用"什麼也不做" 那招技能 不過我就那樣學的
http:// ...

我唔明d心得=.=
四星黃金會員 #6
唔係好明添:dump:
我好懶升騎寵
可能我方法錯
我有時係城無聊宦會騎下四圍行黎升
不過覺得好悶仲好無聊
升lv時人地帶隊我都會升下(自己帶就唔會升了因為成日要按技能欄好煩)
而家先升到lv4
係咪要用番同lv寵物水晶先得架?
四星黃金會員 #7
恭喜你10技先
我都係行街街升..
行到眼訓-.-
最叻果隻人都係騎5...
三星高級會員 #8
咁快爆的~~
不如留高lv d先用~
:cry: :cry:
二轉會員 #9
咁快升左10技騎架T^T

唔抵得呀>~<
六星鑽石會員 #10
係咪姐係要先上馬 跟住入戰之後落左馬就不停按什魔都不做 咁升?
五星白金會員 #11
好少人回=.= 我頂一下
二星初級會員 #12
我都唔係好明~可唔可以講清楚小小~qq
五星白金會員 #13
咁你跟人團咪比人xyz--因為你人寵都唔打怪- -想問下,如果你人出騎寵果招,寵就咁攻擊打怪..人騎寵經驗會加嗎--因為你寵什麼都不做都加--何不寵打怪--增快清怪速度:em015:
二星初級會員 #14
可唔可以up哂所有step@@?
六星鑽石會員 #15
原帖由 黑無常 於 2006-11-28 12:47 AM 發表

剛剛才升的.___.

小小心得:
http://i75.photobucket ...

小黑,你還在玩魔力??
你有沒有見到小魚?
我是真一
論壇乞丐 #16
多謝樓主開post分享~
一星新手會員 #17
騎寵不難練.自練.去雪塔96樓.吸干怪的魔.(他只有1隻).點防.下來就上.等到沒魔就登.這樣.魔干會+幾千點經驗.騎寵PK只怕忍者.別的全不怕.(神裝不算.)本人練了2隻75級.100級下真的對手不多.5隻145級.可打1團全160級的.各有輸贏.騎寵不用花很多錢就有可觀的效果
一星新手會員 #18
回覆 黑無常 的帖子

學你這樣騎.幾時練到10級.我就跑去雪塔96樓.怪1隻.吸乾魔就點防.掉下來在上.沒魔就登.如1000魔乾晒都有幾千點經驗.補完魔在點證入去.更快
一星新手會員 #19
thx~thcthxthx~
二轉會員 #20
非常有用,謝謝
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數