三國策Online

主題列表 登入
四星黃金會員 #1
大家好~
我怕未過過台版既人入到game好迷茫~
所以自己打左呢個教學出黎
如果你已經係老手可以skip左佢^^"
首先~一入到去~要創人物
佢會有10點比你加
可以加落:聲望,智力,領導,政治,體力 5樣野度~
聲望:影響打仗出兵果陣既士氣
由於呢只game 士氣最重要~
所以建議大家一開始將所有點加灑落聲望度先~加爆左先加第2 d (台版100人有99人都係咁)

智力: 智力影響帶幾lv.既寶打仗~智力愈高可以用愈高lv既寶
由於前期無咩人會帶寶打仗...同埋d寶對於新玩既人黎講都幾貴~所以唔洗加住~加爆左聲望到200先~之後先決定加唔加智力
p.s.智力最多可以加到150...150智就可以用15級寶
領導:領導影響出兵的數量
如果無加領導既話~每個人打仗最多只可以同時出6只兵
領導加到30就可以加多一只(7只)之後每加多10點就可以再出多一只~
領導最多可以加到100(出14只)
建議都係加爆左聲望之後先加~

政治:政治係用黎做官既~
9成人都唔會加政治~因為要用好多點= =
每加25點政治先=1點政治力
2點政治力先可以做官(都尉)
而每個server既都尉只得15個...
都尉以上既官比都尉仲少..所以建議大家唔好加政治~因為要用太多點...
除左做官無咩用..不如加領導同智力好過~
除非你係高手~日日都可以玩好耐果d..有決心先好加~

體力:影響用寶既數量
每加20點可以用多一個寶~
如果無加體力既話~
每次只可以帶3個寶入戰場用~
加左體力就可以用多d寶
無加(3寶)
20體(4寶)
40體(5寶)
如此類推
建議一開始唔洗加體住~加左智力/領導先

加點主要有2條路....2條路都係要加爆左聲望先~之後就要自己決定~
加領導定係加智體
2樣各有優勢~
如果你係會洗錢買寶既話~就加智同體
唔洗錢既話 就加領導
加領導可以出多d兵~人多打人少~
加智同體可以用寶...令到d兵勁d~

如果你決定左加智體既話~記住加完智先加體~
建議加到40-50智先開始加體~
因為係npc買到既寶最高係咁上下~
再勁d既寶就要開寶箱lu....比較難有
就算有都唔會平時用= =好浪費...

一入到去解完幾個好易既任務之後就可以開始打群英同其他玩家對戰喇~大家加油~
我都知三國策d畫面唔係幾好= =
不過玩落就知打群英有幾好玩~
有時仲要估對手心理~
希望封測見到大家~一齊玩^^"
我應該會開團..有興趣一齊玩既可以add我msn:
tragedy727@yahoo.com.hk
id:逍遙
團名:夢與想
每日上線時間...15小時~9個鍾訓覺= =
會入第一個server~

三星高級會員 #2
好有用~~~!!!!!!!!!!!
三星高級會員 #3
thx樓主:thup:
四星黃金會員 #4
THX樓主 好有用呀
一星新手會員 #5
好易上手姐 不過一開始加唔到聲望的*_*

要之後加番

同埋我叫激情。

找我 同我玩呀-0-
二星初級會員 #6
你好, 我係新手呀!!
我一開game已經有190聲望, 如果最多得200咪好快加滿!!!
請問係唔係人人一開始聲望都係襟高呀?? thx
三星高級會員 #7
每個玩家一開始的聲望也是相同的

不個我的意見到係一開始先加領導 因為加唔到聲望
            遲d 升lv先加返聲望

提提你地 就算聲望200
                 每個將的士條也不同:smilie_:)2:
一星新手會員 #8
係呀 關羽一出96士氣 垃圾一出80士氣

好有分別 不過190聲望同200聲望好大分別 你們一開始一定要加爆聲望
五星白金會員 #9
add下你先-0-haha
論壇乞丐 #10
佢會有10點比你加
聲望:影響打仗出兵果陣既士氣

更正
果10點只可以加,智力,領導,體力..唔加晒佢唔俾你過板
三星高級會員 #11
建議新手起始果10點加到領導,因為好少機會會用裝超過三件或是裝備lv高,智同體一開始基本上用唔著= =”
四星黃金會員 #12
:smilie_:): 感謝版主!
五星白金會員 #13
非常詳細丫@@正
六星鑽石會員 #14
原帖由 makcheunghei 於 2007-3-23 01:26 PM 發表
係呀 關羽一出96士氣 垃圾一出80士氣

好有分別 不過190聲望同200聲望好大分別 你們一開始一定要加爆聲望

都話一開始加唔到聲望=.=
一星新手會員 #15
原帖由 曲奇神兵 於 2007-3-27 10:31 AM 發表

都話一開始加唔到聲望=.=

係入到game加呀\./
四星黃金會員 #16
thx樓主!!
好詳細...我都明大概點加...
三星高級會員 #17
thx樓主:thup: :thup: :thup:
一星新手會員 #18
好有用啊:thup:
一星新手會員 #19
原帖由 singstar727 於 2007-3-21 12:44 PM 發表
大家好~
我怕未過過台版既人入到game好迷茫~
所以自己打左呢個教學出黎
如果你已經係老手可以skip左佢^^"
首先~一入到去~要創人物
佢會有10點比你加
聲望:影 ...

好有用呀!!
于過我係唔玩既!
呵呵!!
二轉會員 #20
原帖由 makcheunghei 於 2007-3-28 07:05 AM 發表

係入到game加呀\./

吾加晒d點佢吾比你入game...
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數