FreeStyle

主題列表 登入
一星新手會員 #201
我都係用小前~
基本上如果遇到d變態c既話~
左手上籃加假投起唔到d咩作用~
如果假投比左隻c更加會令到隻c比人blk既機會大左~
好多c blk 左手上易過食生菜- -...而且有時仲要冇喇喇走去入樽...(pk)
我諗真係pro 既小前玩射波仔多~
而且blk 波平均有1.5個以上~...
四星黃金會員 #202
原帖由 吊爆你 於 2007-9-27 12:15 PM 發表
我都係用小前~
好多c blk 左手上易過食生菜- -...而且有時仲要冇喇喇走去入樽...(pk)
我諗真係 ...

好勁咩:smilie_:10:
二轉會員 #203
原帖由 dicksonlii 於 2007-8-25 10:21 PM 發表

個bug無左= =

你唔好再遲多一個月先回.."
四星黃金會員 #204
原帖由 吊爆你 於 2007-9-27 12:15 PM 發表
我都係用小前~
我諗真係 ...

比C  block 1,2鑊咪當伏線囉,, 下次攻的就一個轉身(w+d) fake佢再傳比個C做assist
總之就係唔好淆,, 打亂自己的陣腳
小前射波當然係準,, 而且係主導
不過有w+d又點可以浪費唔用丫~
二星初級會員 #205
我發覺我做左 sf 之後
D 板少左好好多
唔知其他人係唔係?
五星白金會員 #206
原帖由 ansonli10 於 2007-12-19 08:32 PM 發表
我發覺我做左 sf 之後
D 板少左好好多
唔知其他人係唔係?

此是正常現象

因為你的籃板能力會在轉成SF 後 會降低
四星黃金會員 #207
原帖由 SPIDER-MAN 於 2007-12-19 08:34 PM 發表

此是正常現象

因為你的籃板能力會在轉成SF 後 會降低

無錯
不過有時加埋d分板同埋2,3個低版,,
都有機會有4~5個的,, 如果好彩的話
二星初級會員 #208
我平時得 1~2 個
想拿都拿唔到
六星鑽石會員 #209
小弟都係sf 1條....
2分難入=.=???
我先27lv 成日見d人都唔識blk 藍底轉身假動作.....可能佢地冇反應....
真係...你入到底既區域....w 藍框反方向...d人真係唔識blk=.=
我慣左同個pf fd一齊玩.....我lag機.....so 好少3 因為我見到明明冇人都會比人追到blk埋我-.-
多數2....只要你防好....2.2.2.2.2. 都可以好好玩.....
如果你lag機....blk唔到d g既話....
我成日都係追埋去舉手=.= 如果你唔係太遲 d g都會成日炒.....之後咪要靠你個fd 板lo...

仲有一樣野,sf 要做好汁波仔身份....汁波其實都好重要.....
另外...如果個波彈開左,,,對手有g....為左防止人地仆波 可以的話要用人肉來卡對方d g....
如果唔係比人屈汁波-.-.....

3..
要走位勁......一有機會即籃底轉身假動作-.- 不知幾屈 ,....防非對手有個強C....
走位好 有時可以3tim.....如果你成日都唔好彩....可以用籃底轉身假動作玩下3=.=
成日會-6入左...

最緊要....同個fd既默契..
二轉會員 #210
原帖由 ~KTx 於 2007-12-21 12:54 AM 發表
小弟都係sf 1條....
2分難入=.=???
我先27lv 成日見d人都唔識blk 藍底轉身假動作.....可能佢地冇反應....
真係...你入到底既區域....w 藍框反方向...d人真係唔識blk=.=
我慣左同個pf fd一齊玩.....我lag機. ...

我都唔識blk=.=……或者可以能力唔夠……好難blk…10球都blk唔到1球……
六星鑽石會員 #211
原帖由 『聖天』 於 2007-12-21 10:42 PM 發表

我都唔識blk=.=……或者可以能力唔夠……好難blk…10球都blk唔到1球……

我見我個fd好似係 我向右fing,要向右blk 唔係打直blk-o-'
佢係blk到我,,,
四星黃金會員 #212
小前鋒一定要有d咩技能和Free Style???????
五星白金會員 #213
我想問sf守sg / pg有咩技巧~"~
成日軟腳
第1係咪要記清楚佢出技的次序?
唔係既話行埋佢度,
佢一用大轉身就fake低我="=
二轉會員 #214
原帖由 心中一點明 於 2007-12-22 11:39 PM 發表
我想問sf守sg / pg有咩技巧~"~
成日軟腳
第1係咪要記清楚佢出技的次序?
唔係既話行埋佢度,
佢一用大轉身就fake低我="=

可能已經俾人fake到慣,我覺得俾人大轉唔係我既責任

我通常會記佢既技能,遇到大轉會退後少少,唔按w,等佢轉完先上
遇到其他就w貼實佢,佢一停就抄,記住每次只抄一下
二轉會員 #215
原帖由 sam66200566 於 2007-12-22 02:41 PM 發表
小前鋒一定要有d咩技能和Free Style???????

快傳+假投+假轉身+tip in+w

其他非必要
六星鑽石會員 #216
原帖由 『聖天』 於 2007-12-23 11:01 AM 發表

我通常會記佢既技能,遇到大轉會退後少少,唔按w,等佢轉完先上

唉真係好x誇,,,成日比人一軟退後到人地跑開成條街先企返起身....
尤其lag果時-o-!
五星白金會員 #217
有時真係好煩~"~
有d sg / pg識玩既話
按幾下a又變返大轉身~"~
煩死,我真係冇咁好記性係咁記= =
認輸算="=
六星鑽石會員 #218
原帖由 心中一點明 於 2007-12-26 10:36 AM 發表
有時真係好煩~"~
認輸算="=

:ro10:
我都係咁話:ro09:
四星黃金會員 #219
原帖由 心中一點明 於 2007-12-26 10:36 AM 發表
有時真係好煩~"~
認輸算="=

其實睇熟左可以唔洗記
因為一場可能對住人地2個g
就算你記得一個,, 有無可能睇埋第2個丫@"@??

睇大轉都係睇佢第一下fing果下fing邊面就跟邊面
有時係會企錯位,, 腳軟就算啦
係軟到的人地勁的用普通的a人都軟到你
聽天由命啦
四星黃金會員 #220
原帖由 『聖天』 於 2007-12-23 11:01 AM 發表

宜家冇得記lu
系統改哂
回到最頂傳統版

選擇頁數