FreeStyle

主題列表 登入
二星初級會員 #241
我又射得...又3分又2分 又助攻= =叫咩
三星高級會員 #242
原帖由 __★細飛'']] 於 2008-2-25 09:21 PM 發表
我又射得...又3分又2分 又助攻= =叫咩

全能型xd....
四星黃金會員 #243
:smilie_O_o: 我係全能型
三星高級會員 #244
小前低lv就多數2分/助攻  高lv就全能~~
四星黃金會員 #245
我15lv小前2分都唔入  搞到我冇心機射= ="
有D驚驚地個名俾自己整臭:ro08:

四星黃金會員 #246
我諗緊買 跳靴 + 板褲 + 二分衫 好無 .. 岩岩轉左小前 ...
三星高級會員 #247
原帖由 leung234hk 於 2008-3-16 08:37 AM 發表
我諗緊買 跳靴 + 板褲 + 二分衫 好無 .. 岩岩轉左小前 ...

板好似冇咩用= =??
四星黃金會員 #248
咁買咩褲好?:ro08: :ro08:
二轉會員 #249
原帖由 leung234hk 於 2008-3-17 11:21 PM 發表
咁買咩褲好?:ro08: :ro08:

正經黎講

三分衫 BLK褲 速度鞋

就可以拉得平均D
一星新手會員 #250
我想問~我小前~4月3日會有個白牛角(選任一能力+5)
我冇咩錢 應該買到一套衫到ja...

我諗我身會+3分(但唔知點解d 2分好似變左冇咁準~有少少 想+中距ge 衝動 )
         褲+火鍋/籃板
         鞋+7速度 & 2彈跳
個白牛角+咩好~?

速度(變+12速有冇諗頭)?  中距(平均返d)?  3分(3分變準d)?

希望有人答下

一星新手會員 #251
原帖由 shings006006 於 2008-3-31 08:46 PM 發表
我想問~我小前~4月3日會有個白牛角(選任一能力+5)
我冇咩錢 應該買到一套衫到ja...

我諗我身會+3分(但唔知點解d 2分好似變左冇咁準~有少少 想+中距ge 衝動 )
         褲+火鍋/籃板
         鞋+7速度 & ...

上網睇左睇@@

有d 人話有2種加法

1) 牛角+板/彈
    身+3分
    褲+板
    鞋+彈跳
(呢個全能型 中/低板勁  上籃距離增加~內外線都唔弱 可以更多元化 <<<聽聞呢加法最勁)

2)牛角+速
   身+3
   褲+火鍋
   鞋+速
(呢個速度型  外線勁多d 走位都好走 防守勁d 夠速跟著d 後衛 唔會咁e走甩 )

睇你自己la...  鐘意搶板就第1~ 想做g 咁ge sf 就第2( 不過都係睇你玩成點..) 可以2個都要-v- 有錢的話...
一星新手會員 #252
咁多人玩小前  @@ 比d心德你地
1"  玩小前o既玩家應該知道  小前出名屈中距離 , 低板  so 你個打法 應該係以 中距離 為主
2"   唔可以持球太耐  實比g仔 偷   最好係 a 完即傳 珍惜 a(突破運球機會) 也可以用後退運球
fake人地  @@ 都軟到不少人架
3"  小前 3分 係排第2 空晒/ 軟左 都可以放擔射3分
  以上我個人想法-  -
二轉會員 #253
原帖由 shings006006 於 2008-4-1 01:00 PM 發表

上網睇左睇@@

有d 人話有2種加法

1) 牛角+板/彈
    身+3分
    褲+板
    鞋+彈跳
(呢個全能型 中/低板勁  上籃距離增加~內外線都唔弱 可以更多元化  

如果你睇埋防守就唔同啦

SF多數係睇中外線,速度同BLK可以幫助睇實G/SF

如果守得實G既3分,呢場波已經贏左一半

要記住,版可以有人幫,但BLK就只有防守者做到
三星高級會員 #254
原帖由 ★乳酪仔☆ 於 2008-4-12 10:47 PM 發表
咁多人玩小前  @@ 比d心德你地
1"  玩小前o既玩家應該知道  小前出名屈中距離 , 低板  so 你個打法 應該係以 中距離 為主
2"   唔可以持球太耐  實比g仔 偷   最好係 a 完即傳 珍惜 a(突破運球機會) 也可以用 ...

第2 基本上個個都唔可以持球太耐-.-' 如果d白痴g係咁偷 咁你就可以射(2分)或者輕d
另外  "最好係 a 完即傳" 若果佢偷你唔到 行幾2-3步都可以射
因為好多時a完之後 後衛一係就係正你面前卡住 一係就係你左/右手邊後dd
不過以上都係冇咩技術可言 遇到d g淨係w貼去守你既sf 不妨試下

五星白金會員 #255
唔唔,學到野學到野,大家再努力吧,我繼續學野先,我有排學唷咁多野,嗚,有無好心人指導下我唷
一星新手會員 #256
我係新手sf  買左招後退運求  不過好似冇咩用
呢招要同邊招一起用先好  同埋點先軟到人?
三星高級會員 #257
我在想我玩sf還是pf

我打開2分  助攻  守外線

有時籃板也挺猛  有時卻爛透- -
一星新手會員 #258
我自己個sf 2分不太準 但3分有58% 太準了
三星高級會員 #259
彈跳型最神-_-

1: +左彈跳 可以好似大前系2分區咁攻
2: +左彈跳 搶板又勁
3: +左彈跳 BLK又勁

這不是神麼?
二星初級會員 #260
原帖由 ♂Man★﹑ 於 2009-1-31 05:48 PM 發表
彈跳型最神-_-

1: +左彈跳 可以好似大前系2分區咁攻
2: +左彈跳 搶板又勁
3: +左彈跳 BLK又勁

這不是神麼?

仲未最神-  - 冇速度
回到最頂傳統版

選擇頁數