日本工畫堂區

主題列表 登入
五星白金會員 #21
幾時有中文版呀..........................
二轉會員 #22
原帖由 鬼瓦真緒o^-^o 於 2007-10-14 11:13 PM 發表
幾時有中文版呀..........................

咁就唔知
幾碼最快半年
二轉會員 #23
 オープニングテーマ 『Little wing』 作詞曲:榊原ゆい
 高屋すくねテーマ曲 『Kaleidoscope』 作詞:榊原ゆい 作曲:kala(Angel Note)
 ???テーマ曲 『Dreamer』 作詞曲:榊原ゆい
 幸村ちほテーマ曲 『friendliness!』 作詞:榊原ゆい 作曲:N.G.T.A.(Angel Note)
 天野まりテーマ曲 『obedience』 作詞:榊原ゆい 作曲:不知火つばさ(Angel Note)
 エンディングテーマ 『Cross road』 作詞:榊原ゆい 作曲:椎名俊介(Angel Note)

以上係~歌
VIP會員 #24
木神原竟然配非呃廚的game?!
二轉會員 #25
我初初都唔信=.=''
不過都算啦.
歌方面冇問題
二轉會員 #26
初回版
份量來講:可以

有cd聽 7隻歌聽+ bgm歌
game 主程式
五星白金會員 #27
原帖由 魔雪kaka 於 2007-12-24 06:49 PM 發表
初回版
份量來講:可以

有cd聽 7隻歌聽+ bgm歌
game 主程式

份量可以,但係價錢唔可以=.="

到步價$867...

仲貴過隻AS DVD同AC C=.="

五星白金會員 #28

神原配非某GAME唔係第一次

OGS O既雷歐娜都係佢配......

神原係配音界中的一個異數=.="

又配得又唱得,音域仲好廣=.="
二轉會員 #29
有種子下=.=''
以為工畫堂game已經冇seed

差唔多練下新歌

五星白金會員 #30
原帖由 魔雪kaka 於 2007-12-27 08:26 AM 發表
有種子下=.=''
以為工畫堂game已經冇seed

差唔多練下新歌

頂多會遲,不致於沒有=.="

話說,今回的入力對新手很不親切

根本是高手向的設定=.="

沒一首是入門歌=.="
二轉會員 #31
係呀
歌曲分析
dreamer < 覺係難度4星半-5星
初初冇咩事,中期就多音符到嘔 <最唔易合格一曲>
kaleidoscope 覺係難度4星
最前最後比你拉合格,比較多連打音符 (我都orz eg: fj 音)

正如你講咁~有史來做得難度好高一次
我都彈到死下死下

二轉會員 #32
岩岩用share下載完先發現哩道有seed=.=
二轉會員 #33
搵到咪好
始終實物好^^
唔洗狂seed
二轉會員 #34
岩岩拎左黎玩下...但劇情只到第一首歌完左小小
去左上網個排行榜,點個normal得果4條友..原來班友去晒玩HARD= =
有個仲9萬分..係唔係專業既鋼琴手= =
但爆左祈禱之歌既水城蒼司得7萬..
(因為當時玩AS只懂小部份漢字同佢排頭位,所以好記得佢- -")
我都只係萬4分合格咋..
但第1首以HARD黎講都算易
佢當2種樂器黎計,1種樂器1種按法
分別係QWERUIOP同平時既ASDFJKL:
所以我都合到格...-.-"

但無可否認係...呢系列作品愈來愈FANS向,以前既歌都無咁難= =
第一代仲易到爆炸..如果只求合格- -"
二轉會員 #35
仲有一日我就切seed link
三星高級會員 #36
:smilie_/): 又黎呢d game牙....如果要中文果d太耐喇/_\"都係學下日文先

好耐冇黎過,呢度好似變得好勁-3-
多左好多野玩:ro08:

ps原來魔雪變左大佬喇:smilie_:10: 記唔記得我:smilie_:10: 魔雪
早知唔鬼改呢個名:smilie_/): 因為pw同id一樣:smilie_:D3:
二轉會員 #37
變左魔王好耐=.=''
牙仔,是嗎
五星白金會員 #38

其他角色研究中
二轉會員 #39
Milk Tea 要係AngelAssort5 
真係o咀
睇下2日兩星期後有冇AngelAssort5 
二轉會員 #40
milk tea  已到手.....

回到最頂傳統版

選擇頁數