第九封印Online

主題列表 登入
VIP會員 #1
相信曾經申請過OMG會員帳號的玩家都可能因為要上傳證件而放棄申請
從今天起2009年3月27日, OMG正式開放香港玩家跟台灣玩家
一樣可以使用電話認證方式來申請帳號了^^
一個帳號即可玩所有OMG代理的遊戲,
OMG會員帳號=遊戲帳號! 相當方便!!!
請緊記OMG代理的遊戲都是在OMG遊戲大廳啟動的, 同時請珍惜自己得來不易的OMG個人帳號!切勿使用外掛以身試法!

【申請帳號前準備】
請任選以下其中一種方便你的認證方式
選擇一   電話語音認證 (只適用香港及台灣玩家,可使用手機電話號碼 或 家居電話號碼)
選擇二   上傳證件檔案認證 (須有證件號碼及相片的證件)

【申請簡單步驟】
1. 進入
http://www.omg.com.tw/Member/Index.aspx
2. 跟住步驟就會去到一板請你選擇電話認證 或 上傳證件認證
3. 填寫真實姓名資料後

【香港玩家申請OMG帳號電話認證圖解教學】
溫馨提示:記得拎定筆同紙記低你自己的安全密碼 !因為方便日後修改密碼或個人資料等等^^
有關申請會員連結:
http://www.omg.com.tw/Member/Index.aspx

↓Step 1 按加入會員↓

↓Step 2 同意後確定↓

↓Step 3 按海外其他地區↓

↓Step 4 請選擇香港地區↓

↓Step 5 輸入圖片驗證碼後按確定↓

↓Step 6 請按電話語音認證↓

↓Step 7 輸入你的電話號碼↓

↓Step 8 請打香港地區海外認證專線:3973-3710
系統會要求你300秒內完成

完成電話認證

↓Step 9 會員資料填寫,請冒必填寫真實資料↓

↓Step 10 會員資料填寫,請冒必填寫真實資料。↓

↓Step 11 緊記你的安全密碼喔~最好用紙筆抄低啦!↓

↓Step 12 Email驗證↓

↓完成

【客服資料】

1.使用電子郵件至客服
請下載客服傳真表單,並將您的證件影印本黏帖於傳真表單上,申請人簽名必須是真跡,掃描後使用電子郵件郵寄至service@omg.com.tw

2.使用傳真方式至客服
請下載客服傳真表單,並將您的證件影印本黏帖於傳真表單上,申請人簽名必須是真跡,傳真至02-7722-2808。 (請於影印本上填寫[僅供OMG平台使用])
下載海外玩家事項處理申請表 (官方下載)
下載海外玩家事項處理申請表 (版主提供)
傳真號碼打法如下:
(長途電話公司)+886(台灣區號)+2(台北的區號)+77222808(台灣電話號碼)

例子: 0080 886 2 77222808 (海外專用)
例子: 0080 886 2 26550052

【為什麼我申請數天後還沒有進行認證, 以致無法登入,

只顯示訊息"你輸入的會員帳號,為尚未認證的海外會員,請先進行認證"?】
如果你已申請OMG帳號而又正確地上傳身份證明檔案的話是一定能成功認證的, 但等左一段時間都未成功認證,
咁好大可能當中出現少許問題, 可能檔案唔符合或唔夠清晰等等, 建議你用email問一下及重傳檔案給官方
可複製或參考以下電郵內容及上傳你的身分證檔案郵寄至
service@omg.com.tw, 紅色地方打番你申請時的帳號, 真實姓名, 身分證號碼

GM你好,

我的帳號:XXXXXXXXX
姓名: XXX  身分證號碼: XXXXXXX(X)

本人在較早前已申請及上傳香港身分證認證了,
可是直到現在仍不能登入OMG官方網站,
只顯示訊息"你輸入的會員帳號,為尚未認證的海外會員,請先進行認證",
也沒有電郵通知問題出在哪裡?
現本人重傳一次身分證檔案給你們, 希望你們能盡快認證!
謝謝!

2008年XX月XX日

【申請帳號時,有關身份證號碼最尾數字為英文字母的解決方法?】(2008/7/20 最新更新版)

如你的香港身分證號碼最尾為英文字母 例子: C668668(E),

e.g. 自選帳號+身分證最尾4個"數字或英文字母".

可於申請帳號時  輸入kitty668E

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

六星鑽石會員 #2
一陣試下sin-.-"反正遲下公測叫fd一齊玩-.-"到時都要整ac比佢..而加試下..差唔多=.=v
四星黃金會員 #3
唔該版主 我申請左啦 唔講真係唔知
不過可惜都係沒玩過cb
唔該版主:thup: :thup:
五星白金會員 #4
原帖由 咩事呀 於 2007-5-14 04:12 PM 發表
不過可惜都係沒玩過cb

佢認證左你身分同開啟左資格未?
VIP會員 #5
原帖由 咩事呀 於 2007-5-14 04:12 PM 發表
不過可惜都係沒玩過cb

申請了嗎? 可以報告一下給其他會員知道嗎?

1.如身分證到而家輸入香港ID 可以過到申請步驟嗎? (因為之前過唔到, D人要迫住用台灣假ID)
2.輸入晒資料唔知係咪會有上傳附件? (如果可以申請會員同時過埋身分證副本俾佢就方便簡易好多了)
二轉會員 #6
我都係用假台灣新份證既omg ac 我諗著到時公測開過個新ac@@"
VIP會員 #7
岩岩試下舊會員登入後, 按會員專區>重新認證

見到以下圖片既選擇, 雖然身分證認證同埋 上傳檔案仲未開放, 起碼OMG遲D都會計劃有依D功能,
而以下圖片既表格, 不同既認證程度..都有不同即帳號資格
大家可以參考一下

五星白金會員 #8
原帖由 迷雪雪 於 2007-5-14 04:50 PM 發表

申請了嗎? 可以報告一下給其他會員知道嗎?

1.如身分證到而家輸入香港ID 可以過到申請步驟嗎? (因為之前過唔到, D人要迫住用台灣假ID)
2.輸入晒資料唔知係咪會有上傳附件? (如果可以申請會員同時過埋身分 ...

而家申請海外玩家帳號 , 打香港身分証入到呀 ..

無上傳附件 ...

我都申請左仲e-mail份申請表比佢.. 係等佢認證 ...... 有排 =___=

二星初級會員 #9
我岩岩 申請左個 海外玩家acc
打左hk身分證
但係我有得上傳附件
我已上傳左比佢
佢話等1~2天工作天就有回應
不過個附件大細唔可以大過2mb~
五星白金會員 #10
原帖由 tomypig21088 於 2007-5-14 05:45 PM 發表
我岩岩 申請左個 海外玩家acc
打左hk身分證
但係我有得上傳附件
我已上傳左比佢
佢話等1~2天工作天就有回應
不過個附件大細唔可以大過2mb~

係邊個位有得上傳@@?
VIP會員 #11
網站已超過了資料傳送的上限........變晒叉包添- -
二星初級會員 #12
原帖由 迷雪雪 於 2007-5-14 11:39 PM 發表

都係唔該你先  你甘努力幫我地做甘多野!! 不過快d搞掂d叉包呀= = 沒圖好似沒咩推動去搞( 因為懶人一個^^唔好意思呀) 不過真係要講聲!辛苦你啦!
VIP會員 #13
原帖由 魔Ghost魚 於 2007-5-15 12:12 AM 發表

都係唔該你先  你甘努力幫我地做甘多野!! 不過快d搞掂d叉包呀= = 沒圖好似沒咩推動去搞( 因為懶人一個^^唔好意思呀) 不過真係要講聲!辛苦你啦!

D圖OK了, 用左另一個上傳空間, 無晒叉包
五星白金會員 #14
原帖由 迷雪雪 於 2007-5-14 11:39 PM 發表

灰左wo .. 我申請會員果時無得比我上傳既 .....

我仲down左份form落黎填 , 仲貼埋身分証影印本既底面貼左上去

之後scan左上電腦 e-mail 比佢 .........

咁如果而家想上傳身分証影印本比佢 , 要邊到先有得上傳 =___= ?'

同埋如果有得上傳既話 , 要上傳份form比佢 , 定淨係上傳身分証影印本比佢就ok呀 ??

VIP會員 #15
原帖由 小洋介 於 2007-5-15 01:42 AM 發表

灰左wo .. 我申請會員果時無得比我上傳既 .....

我仲down左份form落黎填 , 仲貼埋身分証影印本既底面貼左上去

之後scan左上電腦 e-mail 比佢 .........

咁如果而家想上傳身分証影印本比佢 , 要 ...

其實你跟住我8個Step就OK了
有圖睇的, 睇唔清楚就放大佢黎睇
依個AC係我新申請, 所以先會有依8個step, 我只上傳左身分證底面俾佢
五星白金會員 #16
原帖由 迷雪雪 於 2007-5-15 09:36 AM 發表

依個AC係我新申請, 所以先會有依8個step, 我只上傳左身分證底面俾佢

我意思係 , 我個acc係27號之後先申請

但係我申請果時無得上傳 ..........

咁點 .. 再申請過 ?
VIP會員 #17
原帖由 小洋介 於 2007-5-15 02:29 PM 發表

我意思係 , 我個acc係27號之後先申請

但係我申請果時無得上傳 ..........

咁點 .. 再申請過 ?

建議申請個新既帳號比較方便,
如果你唔想再申請個新既就要後補資料俾佢, 你有2種選擇:
1.使用傳真方式
2.使用電子郵件
因為而家有新功能接受到香港玩家既ID, 而你之前申請的話就係用假台灣ID所以要用佢果張處理事項申請表,(舊式方法, 因為而家官方巳經無得下載果個表格)

建議不如申請個新帳號, 而家好方便呢
五星白金會員 #18
原帖由 迷雪雪 於 2007-5-15 02:44 PM 發表

建議申請個新既帳號比較方便,
如果你唔想再申請個新既就要後補資料俾佢, 你有2種選擇:
1.使用傳真方式
2.使用電子郵件
因為而家有新功能接受到香港玩家既ID, 而你之前申請的話就係用假台灣ID所以要用 ...

唔係呀 ... 我都係申請海外玩家acc架 ...都係用自己真既香港身分証id填比佢
二星初級會員 #19
原帖由 迷雪雪 於 2007-5-15 09:36 AM 發表

咁你e個新申請acc開通左未?
VIP會員 #20
原帖由 小洋介 於 2007-5-15 02:45 PM 發表

唔係呀 ... 我都係申請海外玩家acc架 ...都係用自己真既香港身分証id填比佢

可能之前未有上傳功能, 唔一定係上傳既~
你可以Email番個身分證底面file俾佢
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數