FreeStyle

主題列表 登入
五星白金會員 #41
sf+pg or sg都ok
係咁用假投...整到人地亂晒之後出去射3分
唔入都可以有sf搶下
效果可能會幾好
五星白金會員 #42
講講票數最高果兩個組合
1.c+ sg,
  係,一個係版最勁ge職,一個係3分最勁ge職,
  但係2打2幾可會對面兩個夾住c黎搶版(意思係唔需要出動到c)
  sg係3分勁,但係可唔可以一個fake兩個= =?,sg比人夾左,c又射唔到3分,追唔到分:thup:
  = 等輸?!
2.雙pg,
   冇錯,2分/3分得分能力都好,但係只要對面有一隻sf都會冇曬版(雙方lv上下不差5lv,對面唔係白
   痴咁計),只可以話係純攻型,對面有一隻c/pf/sf都可能慘敗

so我投左sf+pg,原因同上:thup:

p.s.當然sf+sg都可以(點解都係g?因為撲波)
     但係pg 可以qe & ss pass一齊用,羸面大少少

五星白金會員 #43
高lv ~~sg+pg   or pg+pg  最難打~~

球球都入咁...我呢d pf 比佢地玩死

其實...只要隊入面有個pg 都難打..比人玩o既~~

真係要搵個高手教我  點同pg 打
二星初級會員 #44
pgx2:smilie_!!:
一星新手會員 #45
我淨係試過2g1c
6連win
升得好快
都要睇果個人技術
四星黃金會員 #46
原帖由 naruto38 於 2007-6-18 12:06 AM 發表
我淨係試過2g1c
6連win
升得好快
都要睇果個人技術

呢d係典型既組合...
因為有3fun又有板..穩陣
 但而家問2.2@@
五星白金會員 #47
原帖由 q_3_p 於 2007-6-19 01:03 PM 發表

呢d係典型既組合...
因為有3fun又有板..穩陣
 但而家問2.2@@

呢d....果兩個g唔準就死得嫁啦喎
二轉會員 #48
sf+sg囉!!!!佢地1個又搶得又射得3分.....sf3分+籃板

但係sg+sg或pg+sg都好既....識玩快既pass....速度都ok
四星黃金會員 #49
最勁當然係雙中鋒 , 其次係雙PG , 第三 PG+SF

sg根本無出場既理由 , 依家freestyle既三分命中率已經改到o哂咀 , pg可以勝任

再者 pg有絕技 qe ss pass , 試問sg係場上可以做d乜?

四星黃金會員 #50
原帖由 @@MMM-C2 於 2007-6-23 05:05 PM 發表
最勁當然係雙中鋒 , 其次係雙PG , 第三 PG+SF

sg根本無出場既理由 , 依家freestyle既三分命中率已經改到o哂咀 , pg可以勝任

再者 pg有絕技 qe ss pass , 試問sg係場上可以做d乜?

其實我都唔知佢改左3分d乜- -
覺得冇咩分別= =可能sg佢地d能力真係好高la =”
不過我都同2雙pg同pg+sf既...
五星白金會員 #51
又睇下幾多lv...因為後衛高lv..命中唔同...
如果30級下就1個c1個sg會好d...
因為c打底...假如sg過唔到人..可以傳或硬射3分...有信任的c打底,,,版我諗都有7-8成得...
如果31以上,,,就1個sg/1個pg,,,
好好多,,,可以空動一D,,,
五星白金會員 #52
原帖由 naruto38 於 2007-6-18 12:06 AM 發表
我淨係試過2g1c
6連win
升得好快
都要睇果個人技術

嘩.....好屈機姐 2on2你果隊有3個:funk:
四星黃金會員 #53
原帖由 q_3_p 於 2007-6-23 07:09 PM 發表

其實我都唔知佢改左3分d乜- -
覺得冇咩分別= =可能sg佢地d能力真係好高la =”
不過我都同2雙pg同pg+sf既...

[歷史]我認真玩一個27lv sg 玩到月尾31lv 58%命中
我認真玩一個24lv sg玩到月尾28lv 61%命中[/歷史]

實戰感覺
pg 長射長入 , miss一球就好難先再入到
sg 連續幾球空哂都唔入 , 但同pg相反 ,只要入左一球就停唔到

兩者三分能力相差咁遠 , 但係pg既運球能力比sg高 ,玩aa魔人更加屈機 (極速aa + 看情況用double fake) , 變相比sg有更多三分空檔 (只計自己製造)

另外一堆屈機技能 例 qe ss pass , 假投真傳 , 假ally真三分  , 以上都因為運球能力極高所以防守者好難跟上 (後衛殺手 sf另計)

反觀sg有既只係慢速假投真傳 , 累隊友噴球既qe pass (我相信好多人都識用ss pass,不過市面上仍有一堆qe pass sg..) , 比pg失色不少

所以 sg根本無出場既理由 , 當然 , 如果係準到無野講既sg另計 ( 芭蕾舞投法穿針 , 3'fade away連入幾球)

五星白金會員 #54
原帖由 etphonehome 於 2007-6-30 02:50 AM 發表

嘩.....好屈機姐 2on2你果隊有3個:funk:

可能一個係人地隊做內奸:smilie_:p:
四星黃金會員 #55
我就認為係c+sg啦~1個搶板 1個狂射3分
二轉會員 #56
唔駛諗, 雙pg 雙sg 或 pg+sg
四星黃金會員 #57
c加pg 啦 玩晒- -如果識玩
五星白金會員 #58
我認為PG+SF係最強組合
五星白金會員 #59
如果2個SC一齊就最屈機
二星初級會員 #60
PG=pass  PF=爆!!
回到最頂傳統版

選擇頁數