天空之城Online

主題列表 登入
區域版主 #1
MOF《天空之城》台灣官方網站

韓國官方網站

日本官方網站

MasterofFantasy簡稱(MOF)是2007最受矚目的一款大型魔法可愛風多人線上遊戲。2D橫向捲軸的遊戲畫面,操作簡單易上手,輕輕鬆鬆就能享受遊戲的樂趣。8月3日松崗正式公佈遊戲的中文名稱為《天空之城》。  《MOF》的故事背景發生在白龍族誕生地Arnos大陸,在這裡共有雙島三界,而銜接雙島與三個世界的是一扇兼蓄黑白魔法能源的任意門。人們群居在利比島,而魔人們則棲居Pavidos的世界。《天空之城》除了擁有超強的角色扮演功能,豐富的地圖,和超強故事背景,及多元的成長系統和MINI GAME小遊。

天空之城Online為韓國2D線上角色扮演遊戲,採用可愛魔法風格,結合AVATAR變裝系統與守護精靈、寵物、小屋、迷你遊戲、PVP系統等社群功能; 遊戲背景結合魔法學校,玩家在漫畫般的遊戲場景中,透過跟隨的精靈指導任務萊進行,並可藉由上課方式來學習技能,並得到點數,若是想要升年級就得通過考試。  玩家在遊戲中,角色不僅有男女之別,也有年紀分別,分為10-14歲兒童、15-19歲青少年、20-25歲成人,隨著年紀成長,玩家角色的體型、樣貌都會有所改變;遊戲角色主要分為Fighter、Archer、Mage、Cleric四種。

區域版主 #2
人物介紹

職業介紹

區域版主 #3
變化多端的天氣系統
氣候效果加成
移動速度減少 10%經驗加成 3%
微雨HP回復量下降 25% 經驗加成 2%
大雨HP回復量下降 50%經驗加成 4%
豪雨HP回復量下降 75%經驗加成 6%
微雨
大雨豪雨
精靈系統
人物角色等級能力値火 (攻擊)雷 (敏捷)冰 (智力)土 (體力)
建議職業使用
戰士弓箭手魔法師聖職士
Lv1 以上-
Lv10 以上+2
Lv20 以上+4
Lv30 以上+6
Lv40 以上+8
操作說明

移動

↑↓←→鍵

功績

K 鍵

攻擊

CTRL鍵

情報

G 鍵

撿拾

Z 鍵

對抗戰

L 鍵

走/跑

R 鍵

各種授業情報/NPC與怪物圖鑑

D 鍵

裝備

E 鍵

上課情報

; 鍵

背包

I 鍵

隊伍/朋友

P 鍵

技能

S 鍵

更換攻擊目標

F3 鍵

任務

Q 鍵

鍵盤設定

F2 鍵

人物情報

C 鍵

環境設定

O 鍵

快捷鍵

1-8鍵

與NPC對話

CTRL鍵

大地圖

W 鍵

對話欄

TAB 鍵

右上小地圖

M 鍵

選項/設定

ESC 鍵

快捷列切換

PAGE UP/PAGE DOWN鍵

擷取畫面

Psc 鍵

區域版主 #4
留位
區域版主 #5
留位
二轉會員 #6
我好想知小童青年同成人有乜分別
二星初級會員 #7
好似話係其中一個表現轉識的象徵,每次轉職都會高dd,同埋好似有d eq被(好似咋)
六星鑽石會員 #8
隻gazme又好像幾搞野wo@@~唔知好唔好玩呢~
區域版主 #9
原帖由 ryan_zi 於 2007-8-28 10:38 AM 發表
好似話係其中一個表現轉識的象徵,每次轉職都會高dd,同埋好似有d eq被(好似咋)

但 除左身高同身材之外

個樣:ro08:
二轉會員 #10
好似好玩咁
仲係台灣....旦唔知幾時公測...
三星高級會員 #11
隻game咁似小朋友齊打交既= ="但係d人物轉晒
五星白金會員 #12
隻game係唔係3D  game呢?
三星高級會員 #13
隻game係點嫁...有冇d圖睇下啊@@?
五星白金會員 #14
我想知香港有伺服器未呢唔該?
區域版主 #15
無代理
六星鑽石會員 #16
應該都OK既- -
不過D畫面好似麻麻
論壇乞丐 #17
知唔知香港會唔會出-.-....如果冇既...我真係唔知玩咩版bo....
二轉會員 #18
原帖由 nam1987715 於 2007-8-30 08:02 PM 發表
我想知香港有伺服器未呢唔該?

衰仔男 係度撞到你...

我地公會既game . . .哈哈
六星鑽石會員 #19
台灣game喎又係

0.0照殺
二星初級會員 #20
HOW CAN HAVE 精靈系統??
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數