Warcraft III

主題列表 登入
VIP會員 #1
本帖為魔獸系統/遊戲伺服器問題專區

會員可在此帖發問任何有關遊戲上或進行遊戲的問題

凡回覆幫助者如回覆是有實際幫助會加10分作鼓勵

凡無意義回覆者一律扣10分  屢犯者扣分累增或禁言

同時請勿再本帖外再發任何問題post

二轉會員 #2
大約討論d咩?!
我似我個post咁?!
VIP會員 #3
原帖由 外星港人 於 2007-9-11 23:05 發表
大約討論d咩?!
我似我個post咁?!

尼個係比D唔識裝魔獸 玩時有問題 用SER有問題等既人問

你個POST係一D討論性質 唔關事
八星無敵會員 #4
我DL左個VISTA專用的VLAN
但係我跟住佢個安裝說明黎做
做到紅色果到就唔識做.....
邊到有區域連線??
教下我!!!!急...

歡迎你參與 IPvE.COM vLan Vista 版本測試, 如測試中遇到任何問題, 希望可以詳細告知.

1. 將 vLan.x86.zip 檔案解壓到 C:\ 或 桌面;

2. 在區域連線 -> 本地連接 中安裝 網絡通信協議 (Protocol), 選擇 vLan.x86 文件夾;
3. 選擇 IPvEx86.inf, 確認安裝 IPvEx86 Protocol 驅動程序;

4. 安裝成功後執行 vLan.x86 文件夾中 vLan.exe 啟動 vLan;

注意: 首次啟動 vLan 時可能會導致電腦上的 ADSL/VDSL 連線斷線, 重新連接即可.

IPvE.COM
2007年04月22日
二星初級會員 #5
有冇人識係war3 外整 war3 GE解像度 /可以幫到我
因為我入到去有聲冇晝面
我display卡係 GEFORCE 8400GS
有冇人幫下我呀/.\
五星白金會員 #6
5."war3117nocd.rar"-將其解壓把檔案覆製到魔獸安裝的目錄,將其覆蓋或貼上   

姐係點呀??????????
三星高級會員 #7
原帖由 。﹏雲 於 2007-11-30 12:24 PM 發表
5."war3117nocd.rar"-將其解壓把檔案覆製到魔獸安裝的目錄,將其覆蓋或貼上   

姐係點呀??????????

先解壓"war3117nocd.rar".然後將file里面d野全部copy過去魔獸安裝file..跟住會出現問你覆唔覆蓋.你kick yes就得了.
三星高級會員 #8
原帖由 dannykit 於 2007-10-8 10:11 PM 發表
有冇人識係war3 外整 war3 GE解像度 /可以幫到我
因為我入到去有聲冇晝面
我display卡係 GEFORCE 8400GS
有冇人幫下我呀/.\

留意下有冇裝dx9.0c..然後睇睇有冇禁用3d加速
三星高級會員 #9
我想問vista玩唔玩到魔獸架:ro08:
三星高級會員 #10
原帖由 KONG☆ 於 2008-1-21 06:17 PM 發表
我想問vista玩唔玩到魔獸架:ro08:

VST可以玩魔獸.如果你玩vlan之類就要設置好vlan
六星鑽石會員 #11
點解我玩玩下果時個mon 會好似有雪花咁
之後仲閃閃下=.=
之前都唔會 近幾日唔知出現咩事
三星高級會員 #12
我想知點解玩玩下個畫面花哂同hand機,要重開機先得.有時仲整到我個解像度用唔到,1轉去個個解像度個畫面就花哂,搞到我要系統還原.:cry: :mad:
二星初級會員 #13
相信係你張DISPLAY卡有問題
如果你之前冇事但係洗左機之後有事極之有可能係你冇裝番DIRECT X/DRIVER
又可能係你張DISPLAY卡 OR MON有問題,強烈你成部機拎出去CHECK下 
四星黃金會員 #14
我想問,我入左區域,跟住即刻彈左出去windows
有呢句野:war3保護程式無法運作,己比close.如有防virus software or firewall , 請把vlan加入到信任區
如果要加請教我請~
thx for your help~ thx大大
四星黃金會員 #15
點解我開場一粒鐘都冇人入......
同埋kyx1我申請帳號成日都話比人用左 why????
四星黃金會員 #16
原帖由 GEAR戰士*電童 於 2008-10-13 07:10 PM 發表
點解我開場一粒鐘都冇人入......
同埋kyx1我申請帳號成日都話比人用左 why????

可能你開5到場,你留意下你熄左防火牆未,熄左可能開到,但有d機可能一世都開5到
kyo ser1你用魔獸註冊點都註唔到架,要上kyo論壇註冊,但家陣暫停左s1既註冊
二星初級會員 #17
吾知點解上吾到battle.net
本來我平時都上到 突然今日上吾到,,佢話(無法連接battle.net,你可能嘗試連上錯誤的battle.net伺服器,如你使用是數據機,你需要用手動的方式連上網際網路才能連上battle.net)

但只有亞洲 同 西歐連接不到 其他都可以,,,,,,可以幫到我嗎?
一星新手會員 #18
點解我開緊vlan時
檢查緊板本,就會出現「連接伺服器失敗」既字樣?
求高手解救:cry: :ro08: :mad:
(連vlan官網都上唔到)

三星高級會員 #19
我下載完WAR3之後~諗住開黎玩LA~點知話探測唔到部機有WAR3隻碟~玩唔到
有冇人可以幫下我(除左入隻WAR3碟外= =)
三星高級會員 #20
我裝完WAR3之後 整好哂~但係一入GAME~入到MENU~登一聲~之後冇耐就彈我出WINDOWS 有冇人知咩事?
我部機連CALL OF DUTY 現代戰爭2 都玩到~
回到最頂傳統版

選擇頁數