MH 下載及資源分享區

主題列表 登入
八星無敵會員 #1
首先去返開始果度揀返download喇,可能有人覺得呢個step無聊,但我最初真係唔知係呢度搞= =

之後應該會出左呢頁,揀返新連接作成
如果之前download過任,應該會多一項俾你揀用返之前既設定
建議每次download都用新連接,因為用返之前設定會有機會入唔到
揀左新連接作成之後乜都唔駛理,一路按『右』去到最尾就ok

跟住揀返是但一個WI-FI喇,揀最高果個,中間果項係有冇lock password
訊號通常都唔會有100%,我係自己電腦set先有咁高= =

如果成功左就會出左呢頁

如果自己用WI-FI手指既,大致上如下(以TP-LINK WN322G做示範)

裝好晒d driver,program之後,開返個control panel 出黎
將隻手指set返做access point,用左station既話,PSP會見唔到隻手指
左手邊既station mac address係連左入你部機度既野個mac
理論上暫時應該唔會有野入左黎,因為你岩岩先轉AP,應該冇咁快俾人撞左入黎

之後CLICK MORE SETTING,入到去,最頂果項都唔駛理,唯一建議郁既得個SSID
因為方便返你一陣PSP連線果陣知邊個係自己,唔好以為自己隻手指一定係100%
有次唔知乜事個信號強度跌到17%,如果你唔想同d個個差唔多樣既AP搏鬥就最好改左佢
中間果部份,WEP係指lock password,個人習慣唔lock,因為PSP打字好麻煩
同埋自己DL任用果一陣,有人咁好彩搵到我,咪俾佢用幾分鐘囉
當然,你可以用低少少既MAC FILTER去ban左條友佢
最低既bridge adapter揀返你張lan card,如果唔係一樣DL唔到任
因為部PSP只係入左你部腦,佢出唔到街,但要注意一樣野
當你揀左你張Lan card之後,電腦會將你隻WI-FI同個Lan連埋左
你部腦會有機會暫時用唔到上網,bt緊野,DL緊4仔呀全部會斷晒

之後去返我的電腦右click內容>硬體>裝置管理員
開返網路介面卡果頁揀返隻WI-FI,右click內容>進階
將PSP XLINK MODE enable返,咁就全部野ok晒

如果有乜唔清楚既請出聲
五星白金會員 #2
-﹏-有冇得幫手dl任...
我想玩dl任- -但係無買手指..
出去dl又整唔到-﹏-
八星無敵會員 #3
原帖由 傑少.狂 於 2007-11-10 01:13 發表
-﹏-有冇得幫手dl任...
我想玩dl任- -但係無買手指..
出去dl又整唔到-﹏-

你想DL乜野任,upload save幫你整
五星白金會員 #4
原帖由 渺小的我 於 2007-11-10 01:29 AM 發表

add我msn sd俾你ok嗎??
kit_kyo@hotmail.com
二轉會員 #5
你味post出黎我岩岩就整左= =

早d po ma搞到我等勁耐先dl到個特典
六星鑽石會員 #6
.....
psp成功...,
同埋.....你知唔知iphone要點set:ro08: ...

四星黃金會員 #7
原帖由 渺小的我 於 2007-11-10 01:29 AM 發表

我的都拜託你:smilie_:P2:
wc199098@hotmail.com
四星黃金會員 #8
我屋企都收到PCCW同linksys啵=_=
八星無敵會員 #9
原帖由 £賢Σ 於 2007-11-12 21:51 發表
我屋企都收到PCCW同linksys啵=_=

PCCW係地下電話亭WI-FI=.=
六星鑽石會員 #10
我想問中文版有無得下載
八星無敵會員 #11
原帖由 虎藏龍 於 2007-11-20 21:18 發表
我想問中文版有無得下載

玩開老正唔清楚- -
三星高級會員 #12
唔該 ..
我想問點解我2g dl唔到隻赤虎
我明明禁左特典dl ..
二轉會員 #13
原帖由 Naruto鳴人 於 2008-5-1 11:48 PM 發表
唔該 ..
我想問點解我2g dl唔到隻赤虎
我明明禁左特典dl ..

隻野係隨機出黎~唔係話你想要就有
四星黃金會員 #14
唔知點解我係用wifiX既 但係次次dl任 搵網絡果時都搵唔到自己隻手指=.=
(我將psp貼晒落手指到) 都係搵唔到=口=但係人地果d ip都令埋=.= 有冇芳法解決佢==
二轉會員 #15
C社話遲下既DL任....
可以會偵查到ISO到時唔知會鎖SAVE定點呢face_l_18:

兄弟們 DL前 UPLOAD SAVE先
四星黃金會員 #16
如 果 冇 手 指 點 ?
1 隻 手 指 幾 錢 架 ? =3= "
五星白金會員 #17
我DL唔到啊
佢講:與伺服器的通訊失敗
DNS發生錯誤
(80410410)
現在唔知點做好?
四星黃金會員 #18
置頂啦=-=
成日都有人問
四星黃金會員 #19
樓主樓主
幫幫忙dl 任
http://www.sendspace.com/file/8q5ms7
呢個系我的save-.-希望你dl到
2G新發佈個D任都下載落去...以前的就免了
萬分感謝

三星高級會員 #20
原帖由 rayleeseng 於 2008-5-2 12:12 AM 發表

隻野係隨機出黎~唔係話你想要就有

隨機意思係DL定係DL完隨機出
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數