《星夢》精華區

主題列表 登入
七星元老會員 #1
前言
相信大家都知道今日星夢推出左一個類似熊爪既非節日性任務
名為『戈雷之影』,但玩法有D唔同,熊爪任係需要上官網買娃娃抽卷/爪,
而今次就需要大家上星夢百貨買魚餌包,2點一包, 一包有5個雜食魚餌!
D魚餌唔知岩唔岩我缸魚既口味呢face_l_18:

第一步。觸發任務

大家可以係尼尼亞皇城既議會入面搵倒『柏菲特』,佢會同大家上番堂歷史堂,
補完課之後得知最近有股追殺史前生物靈魂既熱潮,果隻史前生物既靈魂叫戈雷之影,
要召喚佢出黎既話需要經過重重難關,你準備好未? 準備好就行嫁喇

觸發任務後,大家可以去到尼尼亞皇城搵『釣魚專家.石杰』拎石杰的魚竿
拎左魚竿就要去官網買魚餌包喇!2點1包!1包5個~簡單黎講即係話2點有5個雜食魚餌
有齊魚竿同魚餌就可以去星之湖既釣魚區開始釣魚喇:ro07:
七星元老會員 #2
第二步。釣貝殼、儲珍珠

到星之湖以上既釣魚區都可以釣得到3種顏色既貝殼(青、藍、赤),
打開貝殼將會有機會得到白露珍珠、波奇蛋殼、星之湖石頭、星之湖水草,
儲齊10個白露珍珠就可以番去搵『柏菲特』製作召喚火盆
七星元老會員 #3
第三步。開機關、入遺址

帶住火盆去到星之眼,就會見倒『戈雷墓穴遺址通道』(拎住火盆先入得),入到通道,點一點『守靈者的叮囑』,
從中得知原來通道佈滿怨靈,如果不幸被攻擊就會飛番去起點或者對上一個既機關,所以大家要盡閃喇!

途中大家會發現6個機關(如上圖),再直行大家就會見倒往戈雷墓穴遺址既傳點,入去只有5分鐘既時間,大家要好好把把握喇,

按戈雷的墓碑召喚戈雷之影,個召喚火盆就會消失嫁喇!打嬴左將會即時被傳送到星之眼,以及獲得戈雷的刃爪殘骸1~2個,
然後大家就要由釣魚果part重做.直到儲齊20個戈雷的刃爪殘骸,咁大家就可以去星之眼搵戈雷研究學者.貝夏製作戈雷之繭

七星元老會員 #4
-- 留位 --
四星黃金會員 #5
囧ss個任好煩- -仲好厄  10舊換1-2隻爪/ .\  仲要20隻爪
八星無敵會員 #6
原帖由 o0ricky0o 於 2007-12-28 07:13 AM 發表
囧ss個任好煩- -仲好厄  10舊換1-2隻爪/ .\  仲要20隻爪

呢度只係教點做任
個任唔係魔版出的
五星白金會員 #7
慢慢尼  唔好心急 仲有下文既 波奇蛋殼、星之湖石頭、星之湖水草.....可能係....face_l_18:
五星白金會員 #8
原帖由 夢想~光 於 2007-12-28 08:26 AM 發表
慢慢尼  唔好心急 仲有下文既 波奇蛋殼、星之湖石頭、星之湖水草.....可能係....face_l_18:

食左+你1hp = =
四星黃金會員 #9
咁呃錢魔版都做  唔通魔版係有錢人家?
七星元老會員 #10
魔板果然係咁多個入面最有效率ga~:smilie_:)3:
五星白金會員 #11
遺止通道點去:ro08: ?
八星無敵會員 #12
原帖由 邪神小三 於 2007-12-28 10:52 AM 發表
魔板果然係咁多個入面最有效率ga~:smilie_:)3:

其他個d...........................(哂氣)^^
二轉會員 #13
原帖由 GEAR戰士*電童 於 2007-12-28 09:35 AM 發表

大把人都出攻略,難道出果d都係有錢人= =?
四星黃金會員 #14
原帖由 ↙零時迷子→ 於 2007-12-28 01:15 PM 發表

大把人都出攻略,難道出果d都係有錢人= =?

係呀@@我係冇錢人<~~~所以唔出
二轉會員 #15
原帖由 GEAR戰士*電童 於 2007-12-28 01:17 PM 發表

係呀@@我係冇錢人

1毫都冇=.=?而且玩個任姐....洗唔洗要"有錢人"先玩到家=.="
八星無敵會員 #16
原帖由 GEAR戰士*電童 於 2007-12-28 09:35 AM 發表

唔係呀?魔版只係行去個d npc度影相比大家睇架炸

魔版要乜有乜 點使去慢慢做任
二轉會員 #17
原帖由 gv3170 於 2007-12-28 01:19 PM 發表

唔係呀?魔版只係行去個d npc度影相比大家睇架炸

魔版要乜有乜 點使去慢慢做任

[以上亂吹]
突然有種.......

其實星夢boss就係....魔版
[/以上亂吹]
二轉會員 #18
原帖由 ↙零時迷子→ 於 2007年12月28日 01:25 PM 發表

[以上亂吹]
突然有種.......

其實星夢boss就係....魔版
[/以上亂吹]

魔餅根本就係boss...
主宰星夢既未來:ro06:
六星鑽石會員 #19
咁d波奇蛋殼、星之湖石頭、星之湖水草,<<有咩用??
二轉會員 #20
原帖由 ●火之龍仔仔● 於 2007年12月28日 02:00 PM 發表
咁d波奇蛋殼、星之湖石頭、星之湖水草,

蛋殼囉黎煲湯用...
石頭囉黎生火用...
水草黎囉黎整紫菜...
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數