童話交流區

主題列表 登入
二轉會員 #1

童話online主程式&資料片(BT下載):
http://download.altamm.com.hk/torrent/FL20080103.torrent

BitComet 0.98下載(最新版本):
http://www.download.com/BitComet/3000-2196-10296306.html?part=dl-BitComet&subj=uo&tag=button

童話樂園主程式&資料片:
香港寬頻頻高速下載點一
香港寬頻頻高速下載點二

童話樂園主程式&資料片 (bt下載):
http://download.altamm.com.hk/torrent/FL20090324.torrent
BT 1.10版本下載:
http://ds1.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=3318762&highlight=bt%2B1.10

三星高級會員 #2
如果唔係bt就好.........................
三星高級會員 #3
係唔係犯法架=.=?
禁止訪問 #4
用BT下在野比人捉架
影子咁衰既-.-
想我地比人捉face_l_18:
四星黃金會員 #5
原帖由 野味-v- 於 2008-1-24 09:40 PM 發表
用BT下在野比人捉架
影子咁衰既-.-
想我地比人捉face_l_18:

錯.用BT下載野唔係犯法.係用BT下載有受版權保護既野先係犯法.E家呢個係由官方認可.姐係唔會犯法
二轉會員 #6
原帖由 gba1234 於 2008-1-24 22:06 發表

錯.用BT下載野唔係犯法.係用BT下載有受版權保護既野先係犯法.E家呢個係由官方認可.姐係唔會犯法

等我為大家送上有關的條文啦:smilie_:)3:
<<基本法>>第 一 百 零 五 條

香 港 特 別 行 政 區 依 法 保 護 私 人 和 法 人 財 產 的 取 得 、 使 用 、 處 置 和 繼 承 的 權 利 , 以 及 依 法 徵 用 私 人 和 法 人 財 產 時 被 徵 用 財 產 的 所 有 人 得 到 補 償 的 權 利 。

<<版權氣例>>

如何才構成侵犯版權?
一般來說,除非有關行為屬於版權保障之例外情況,在未得版權持有人
的特許的情況下,以任何版權持有人擁有獨有處理權的形式使用其作品
或作品的"實質部份",均視作侵犯版權。

此外,若任何人授權他人以任何版權持有人擁有獨有處理權的形式使用
作品的複製品,或入口、出口、出售、出租、要約出售、要約出租、
或為出售或出租而展示作品的複製品,而他知道或有理由相信該複製
乃侵犯版權複製品,亦屬侵犯該作品的版權。

為任何貿易或業務的目的,或在任何貿易或業務的過程中,又或在與
任何貿易或業務有關連的情況下,管有、或為出售或出租而展示複製品
,或公開展覽或分發複製品,並且知道或有理由相信該複製品乃侵權
複製品,同樣屬侵犯版權的行為。

法例並沒有界定何謂"實質部份",但法庭曾指出當決定何謂"實質"時,
須衡量質素。故此,就算只是一小部份作品,亦可能被視為"實質部份"。

那些是版權保護的例外情況?
版權法中有一些例外情況,准許第三者在未得版權持有人的批准下對
作品作有限度使用,例如:

• 為研究或私人研習而公平處理作品。此例外通常包括複印一份作品
    的一節或其他為"研究或私人研習"用途而作的極有限使用;
  • 為批評或評論另一作品或為報導時事而公平處理有關作品,但要
    附有足夠的確認聲明;
  • 給予教育學院、圖書館及檔案室於指定的情況下或為某些特定原因
    而作複印的法定使用權。
在決定對作品的處理是否屬公平處理時,須按個別情況決定,而考慮的
因素包括:

• 處理的目的及性質;
  • 作品的性質;及
  • 就作品的整項而言,所處理的部分所佔的數量及實質程度。

就刑事法律責任而言,《2000年知識產權(雜項修訂)條例》及
《2001年版權(暫停實施修訂)條例》的影響為何?

修訂條例及暫緩修例對刑事責任的綜合影響可摘要如下:
  • 任何人如在知情情況下,為任何貿易或業務的目的,或在任何貿易
    或業務的過程中,管有電腦軟件、電影、電視劇或電視電影,或
    音樂作品的侵犯版權複製品,可能須負刑事法律責任;
  • 在業務中使用平行進口電腦軟件並不屬刑事罪行。
而不屬第一段所述的四項類別的作品,有關刑事條文則回復在修訂條例
生效之前的情況。意思是任何人對任何作品(包括印刷類作品)作出某些
行為,例如製作複製品作出售或出租之用;入口或出口而並非供私人和
家居使用;為貿易或業務的目的而管有複製品,以期作出任何侵犯版權
的作為;或為貿易或業務目的而出售、出租或分佈複製品,仍然可能
觸犯刑事條文。

罪行的最高刑罰為每份侵權複製品罰款港幣50,000元監禁四年

所以用BT下載童話等程式不屬犯法:smilie_:)3:
二轉會員 #7
原帖由 dennisho1992 於 2008-1-25 12:46 發表

等我為大家送上有關的條文啦:smilie_:)3:
第 一 百 零 五 條

香 港 特 別 行 政 區 依 法 保 護 私 人 和 法 人 財 產 的 取 得 、 使 用 、 處 置 和 繼 承 的 權 利 , 以 及 依 法 徵 用 私 人 和 法 ...

咁長,冇心機睇- -
VIP會員 #8
官方終於知死啦face_l_18:
二轉會員 #9
e為係普通下載..點知係bt-.-次次down完都down機...
二星初級會員 #10
原帖由 lampui 於 2008-1-28 09:52 PM 發表
e為係普通下載..點知係bt-.-次次down完都down機...

你部機水皮嗎face_l_18:
一星新手會員 #11
= =我都冇bt:ro08:
五星白金會員 #12
無人玩所以要.... :smilie_O_o:
VIP會員 #13
原帖由 Yo`E 於 2008-2-1 09:59 發表
無人玩所以要.... :smilie_O_o:

咁又唔一定,之前都有唔少post話買唔倒碟要求人比link下載,又唔可以話無人玩。
有人辭官歸故里,有人漏夜趕科場。
有人唔玩同時仍然有人想玩番咁啦。
四星黃金會員 #14
真係恩物...
我d光碟機壞晒 有碟都裝唔到
好彩有得dl
五星白金會員 #15
用BT下載野好快<---So Good
普通下載......好耐
五星白金會員 #16
bt下載可以令更多人玩到,何樂而不為呢?
五星白金會員 #17
下左~唔識點安= =:ro08:
一星新手會員 #18
有人幫幫我嗎..我想玩返童話...
之後聽人講..係到down..down左之後唔識裝..
裝左第一隻disk1..之後要裝disk2..但點裝..同埋可以教我係到down左個cd 後係點裝成個程式嗎
唔該晒..
一星新手會員 #19
有人幫幫我嗎  BT種係唔係壞左,fairyland_disk2個data3唔得   ....唔該晒
四星黃金會員 #20
裝完..
之後禁 autorun..再入去禁左安裝遊戲..
之後佢彈左個視窗:
請進入控制台安裝並證定系統安件..咩黎???

下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數