《真三國無雙》心得資料區

主題列表 登入
VIP會員 #1
新兵 ~ 衛士 (義 0~499)

只要找各廣場內的練兵官再做一個小小既任就可以升

校尉 (義 500~999)

校尉升階攻略!

地圖:都城

條件:4據點全佔後,所屬武將出現,再把所屬武將擊破.
       (所屬武將位置大約在圖中白點所示)

ps:4據點全是兵長據點,應該有好足夠的時間完成

流程: 因為時間一定夠-v-,所以可慢慢集集仙丹吧

建議強化次序: 攻擊-> 破壞力 -> 防禦 (只作參考)

都沒什麼注意的地方,4據點全佔後,武將就會出現

先在附近集個 [ 攻擊*2 ] 然後把自己扣到紅血, ,再食玉璽屈無雙...

箱子位置我在樓梯下面經過看到2個...(可能還有更多,我看不到!)

把武將引到樓梯下就10秒無雙-__-應該很快就把他解決掉

溫馨提示:不要直接同所屬武將單挑吧-__-||
                     不然超痛...俾佢碰到都要回家...又要浪費時間再集仙丹呢!  

完成!

(by 小悠*)

都尉 (義 1000~1999)

由於流程過於龐大,請版友自行向下拉找尋,位置在#9

(由  蕉仔# 提供)

偏將軍 (義 2000~2999)

1. 士兵點  2.兵長點  3.塔點  4.武將 (好似係感,有錯要提忽插)  圓點為武將出現地

武器:你中意用咩就用咩(建議:強攻快,有得用攻*2的更加好)

FIRST!!你會係中間個綠點出現, 周圍有兵行黎, 感就好似平時打激突感引兵打, 最好打到4XX~5XX幾人先~升好晒攻,無雙,升少少破壞(要拆樓喔-3-)

(PS:若果你唔想殺到感多人先再清兵哩,切記忽過白線...我試過就係行得太遠番去唔夠時間LOSE左-0-忽恥笑)

SECOND!!殺夠拉,去清點吧~2->3->4->1感清會感覺好一點,最後係兵點是因為你打完1圍兵要等出兵,可以出出去殺下兵仔再入番去打埋第2圍,之後又出番去殺兵仔,打埋LAST

0個圍應該夠600的,就可以行番出去殺自己所屬武將~

FINALLY!!又係例排招數,先引武將,再食無雙10S,攻*2,無雙打!!感就KO拉!!(D箱位就係武將旁有一個,第2個點前都好似有個)

恭喜!!偏將升格成功!!

勝利條件: 擊破600人, 4點全佔據, 所屬武將擊破      (由 神人*傑  提供)

裨將軍 (義 3000~4999)

不需要做任務, 直接找所屬武將就能升

雜號將軍 (義 5000~6999)

雜號將軍升階攻略!

地圖:隔壁

條件:4據點全佔 + 700人擊破後,
         所屬武將出現,再把所屬武將擊破.

ps: 1是兵長據點  2是高樓據點  3是兵士據點  4是武將據點
       白點是所屬武將位置     
       粉紅色的地方是牆 [要打3塊牆呢]
       所以建議道具用破壞力較高的...

流程:如照我的路線行...一共要打3塊牆...

所以建議強化次序: 破壞力-> 攻擊力 -> 防禦 (只作參考)

打據點次序可以參照的的...可以照著我圖上面的路線去行吧!

4據點全佔後...可以到 (武將據點) 附近打兵...

打夠就快去把所屬武將擊破吧-__-! 時間有點緊...地圖兵小...

一樣吧...常識...先在附近集個 [ 攻擊*2 ] 然後把自己扣到紅血, ,再食玉璽屈無雙...

如無意外一招真無雙就把所屬武將秒掉-v-!

不然超痛...俾佢碰到都要回家...又要浪費時間再集仙丹呢!  

完成!    獎勵:披風一件 (各國顏色不同) 如下:

原帖由 神人*傑 於 2008-1-25 08:36 PM 發表
曹:藍色
孫:紅色
劉:綠色
呂:紫色

(BY 小悠*)

輔國將軍 (義 7000~9999)

前將軍 (義 10000~14999)

地圖: 要塞

任務目標:  擊破800人   擊到所屬武將

所需道具:  真.無雙亂舞書 x1 (可有可無), 白虎牙

所需武器: R4附帶4星攻擊

流程:

1. 進入戰場, 向左向右行隨便自已

2. 先強化攻擊, 如果見到處點是武將, 請儲滿無雙, 也可以附帶攻擊2倍

3. 待攻擊強化滿了, 請先行強化破壞

4. 這版由於弓兵會比較多, 所以請自已找一些地方沒太多弓兵, 方便擊破

5. 兵士處點可以一邊佔據一邊出外殺兵, 節省時間

6. 待4個處點佔據, 800人擊破後, 會出現2個衛士, 如圖中所示

7. 擊破2名衛士後, 所屬武將會出現, 只要玩家再擊破他, 任務就會完成

獎勵: 龍神鱗, 各國專屬黑色披風一件, 1把R4武器

這次難度比之前的增加, 請多多記下木箱的位置, 盡量利用10秒無雙以及究極強化(鳳凰, 破竹 這類帶攻擊性的究極)去擊破所屬武將

本人所用剩的時間大概1分45秒  達成度S

P.S 本人不懂得去設計圖片, 請多多包涵   (本人提供)
=========================================================================================

四征將軍 (義 15000~19999)

衛將軍 (義 20000~29999)

暫缺  (歡迎提供)

軍師將軍 (義 30000~49999)

車騎將軍 (義 50000以上)

暫缺  (歡迎提供)

====================================================================

任何提供攻略者都會+20分作為分享鼓勵

五星白金會員 #2

比D GOOD黎拉第1次打GA上面編野-3-

五星白金會員 #3
偏將升格試合格既要求係咩?
VIP會員 #4
原帖由 smml0000 於 2008-1-25 10:03 PM 發表
偏將升格試合格既要求係咩?

600人...4點全佔...所屬武將擊破
二轉會員 #5
升都尉都要做個特務的 ~
VIP會員 #6
原帖由 蕉仔# 於 2008-1-25 10:57 PM 發表
升都尉都要做個特務的 ~

基本上係唔洗..因為你轉左生先會要你做
二轉會員 #7
原帖由 ╳Xx六樓xX╳ 於 2008-1-25 11:03 PM 發表

基本上係唔洗..因為你轉左生先會要你做

http://musou-bb.wikiwiki.jp/?%C6 ... A%B3%CA%BB%EE%B8%B3

呢個喎 ~
VIP會員 #8
阿...原來我記錯....唔該哂face_l_18:
二轉會員 #9

都尉昇格試験

1 據點是 [ 兵長 ]
2 據點是 [ 高樓 ]
3 據點是 [ 武將 ]
4 據點是 [ 兵士 ]

目標 :
佔據 4 個據點 , 加殺敵數夠 500 人 -> 所屬無雙武將出現 -> 擊破無雙武將後就成功

流程 :
跟據指示 , 從 1 據點開始打 ~
在 2 據點和 3 據點之間打滿 300 個士兵左右 , 之後順住打落去就夠人數 ~

建議 [ 強化攻擊 ] , [ 強化破壞力 ] 和 [ 強化防禦 ] 為主 ~

無雙武將打法 :
先留至紅血及留一個 [ 攻擊乘二 ] 的強化。
引誘 [ 無雙武將 ] 至 [ 木箱 ] 旁 , 用 [ 玉璽 ] 的 [ 10 秒無限無雙技 ] 加剛剛留下的 [ 攻擊乘二 ] 強化使出 [ 真.無雙亂舞 ] ~

如不幸不成功 , 只要一重生後馬上再到 [ 無雙武將 ] 旁用 [ 無雙亂舞 ] ~
因為任務是可以死多次的 ~
四星黃金會員 #10
校尉升階攻略!

地圖:都城

條件:4據點全佔後,所屬武將出現,再把所屬武將擊破.

ps:4據點全是兵長據點,應該有好足夠的時間完成

流程: 因為時間一定夠-v-,所以可慢慢集集仙丹吧

建議強化次序: 攻擊-> 破壞力 -> 防禦 (只作參考)

都沒什麼注意的地方,4據點全佔後,武將就會出現

先在附近集個 [ 攻擊*2 ] 然後把自己扣到紅血, ,再食玉璽屈無雙...

箱子位置我在樓梯下面經過看到2個...(可能還有更多,我看不到!)

把武將引到樓梯下就10秒無雙-__-應該很快就把他解決掉

完成!

四星黃金會員 #11
雜號將軍升階攻略!

地圖:隔壁

條件:4據點全佔 + 700人擊破後,
         所屬武將出現,再把所屬武將擊破.

ps: 1是兵長據點  2是高樓據點  3是兵士據點  4是武將據點
       白點是所屬武將位置     
       粉紅色的地方是牆 [要打3塊牆呢]
       所以建議道具用破壞力較高的...

流程:如照我的路線行...一共要打3塊牆...

所以建議強化次序: 破壞力-> 攻擊力 -> 防禦 (只作參考)

打據點次序可以參照的的...可以照著我圖上面的路線去行吧!

4據點全佔後...可以到 (武將據點) 附近打兵...

打夠就快去把所屬武將擊破吧-__-! 時間有點緊...地圖兵小...

一樣吧...常識...先在附近集個 [ 攻擊*2 ] 然後把自己扣到紅血, ,再食玉璽屈無雙...

如無意外一招真無雙就把所屬武將秒掉-v-!

完成!    獎勵:披風一件 (各國顏色不同) 如下:

原帖由 神人*傑 於 2008-1-25 08:36 PM 發表
曹:藍色
孫:紅色
劉:綠色
呂:紫色

版主 #12
我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅
我愛羅我愛  我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛 我愛羅我愛
我愛羅我愛羅 我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅 我愛羅  我愛羅我愛
我愛羅我愛羅    我愛羅我愛羅我愛羅 我愛羅我 我愛羅我愛
我愛羅我愛   我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅 我愛羅我 我愛羅我
我愛羅我  我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛 我   我愛 我愛

我愛  我 我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅  我愛羅 我愛   我
我愛羅我愛 我愛羅我愛羅我愛羅我愛   我愛羅   我愛羅我
我愛羅我   我愛羅我愛羅謝我愛羅我愛羅 我  我 我愛羅我
我愛羅我愛羅我 我愛羅我愛羅我愛羅我愛  我  我   我愛
我愛   我  我愛羅我愛羅我愛羅我愛 我愛羅我  我愛羅我
我愛 我愛   我愛羅我愛羅我愛羅我   我  我 我愛羅我

我愛羅我愛  我愛羅我愛羅我愛羅我 我  我愛 我 我愛羅我
我愛羅我    我愛羅我愛羅我愛   我 我愛羅我愛 我愛羅我
我愛羅  我愛   我愛羅我愛羅 我  我愛 我愛 我愛羅我
我   我愛羅我愛   我愛羅我愛羅我 我愛羅   我愛羅我
我愛羅我愛羅我愛羅我   我愛羅我愛羅我愛羅我愛 我愛羅我愛
我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅

我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我
我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我愛羅我
我愛羅    我愛羅我    愛羅我愛    我愛羅    我愛羅我
我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我  我愛羅
我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛

我愛  我愛羅我愛羅  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛
我愛  我愛羅我愛羅  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛
我愛  我   我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛
我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛

我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我愛  我  我愛羅
我愛羅     我愛羅    我愛羅我    我愛羅    我愛羅我
二轉會員 #13
不如我又黎教大家 一d升級任務既技巧啦
1:如果有錢既話又覺得自己有左亂舞書(不是紅血也可出真.無雙)就打得贏既話就去仲買買張黎打
p.s.點解要買亂舞書呢? 因為你要屈紅血想爆真.無雙但有時d無雙武將 一發火你食佢一野可能走唔切比佢打死埋,咁樣就慘啦呢局都好難贏但係有左亂舞書就唔洗比佢屈到紅血直接出真無雙再食10秒玉! 正~~
2:如果冇錢買亂舞書既話又唔洗驚 仲有一個技巧 就係當無雙武將一出埸時係佢身邊會有成千上萬既兵呢個時候千期唔好去引大將,因為你如果引左佢比d兵阻住左條路你就死硬了! 所以記住先快速咁清無雙武將身邊既兵 但又唔好引到隻武將過黎,清到條路冇咩兵先好引 要小心比佢打 多數食佢1,2野就要好快快走了 如果唔係食埋弟3野就..... 走佬既時候切記要S型行走 打直咁行就死路一條
p.s.係引隻武將打你紅血果時 如果有防2倍/防強化 就安全得多 希望以上資料可以幫到大家

四星黃金會員 #14
乜野係所有階級都有呀 吹水怪 你連d低階級 都無

伍長 什長個d都無 就唔好話所有階級都有啦

三星高級會員 #15
去到練兵官按咩???
四星黃金會員 #16
原帖由 0456 於 2008-8-7 06:52 PM 發表
去到練兵官按咩???

由升校尉開始
所有昇格特務都會經由所屬武將接洽
只有伍長  什長  伯長  衛士係搵練兵官
三星高級會員 #17
原帖由 Leaderson 於 2008-8-7 11:40 PM 發表

由升校尉開始
所有昇格特務都會經由所屬武將接洽
只有伍長  什長  伯長  衛士係搵練兵官

唉= ="我連500人擊破都唔得呀= ="
四星黃金會員 #18
原帖由 0456 於 2008-8-8 12:56 PM 發表

唉= ="我連500人擊破都唔得呀= ="

我已經post左好耐
點解唔睇睇呢
http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... ;page=1#pid50835333
二星初級會員 #19
點解d升級攻略唔比埋d木箱位..
儲紅血  同小強/太史慈果d HA佬點算-.-
四星黃金會員 #20
原帖由 遠呂智 於 2008-8-17 12:17 PM 發表
點解d升級攻略唔比埋d木箱位..
儲紅血  同小強/太史慈果d HA佬點算-.-

1,木箱附近一定有  好明顯
2,用雙劍 唔駛紅血照打 一定打得死
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數