《真三國無雙》心得資料區

主題列表 登入
四星黃金會員 #61
我用雙劍  都尉
唔算好勁
依家拎住把r3單刷精銳
幾好用  殺兵快  連招快  攻slot3  無雙都唔錯
同人pk可能難打d  不過要殺係殺到的
二轉會員 #62
原帖由 阿基里斯 於 2008-2-5 08:53 PM 發表
有冇人用過 雙劍   好無用-.-"

雙劍勁難用 因為同人單挑好難打 殺兵又唔勁 得個型字
四星黃金會員 #63
原帖由 龍仔(G) 於 2008-2-6 12:29 AM 發表

雙劍勁難用 因為同人單挑好難打 殺兵又唔勁 得個型字

雙劍根本就唔係專用黎打人
但係打人既話可以用c2狂屈人
雙劍係用黎制壓同殺兵
我覺得殺兵好快嫁wo==  c2 一定360度清光光  一隻不留
當然睇下雙劍你用得上唔上手啦
未必個個岩
我自己試哂咁多款覺得雙劍同獄刀最岩我  雙劍用得多d
二轉會員 #64
原帖由 Leaderson 於 2008-2-6 08:07 AM 發表

雙劍根本就唔係專用黎打人
但係打人既話可以用c2狂屈人
雙劍係用黎制壓同殺兵
我覺得殺兵好快嫁wo==  c2 一定360度清光光  一隻不留
當然睇下雙劍你用得上唔上手啦
未必個個岩
我自己試哂咁多款覺得雙 ...

乜你唔覺直槍清兵清得多d咩- -? 一掃就死哂wo
四星黃金會員 #65
原帖由 龍仔(G) 於 2008-2-6 10:01 AM 發表

直槍c3 先掃
我雙劍c2 都一轉死哂  而且攻速DELAY都小d
我覺得雙劍好d lo
各人有各人喜好je
區域版主 #66
原帖由 龍仔(G) 於 2008-2-6 10:01 AM 發表

c3 掃走哂 汁野都煩d
二轉會員 #67
原帖由 阿基里斯 於 2008-2-6 11:10 AM 發表

c3 掃走哂 汁野都煩d

我反而覺得掃走哂好汁d 你掃走汁野可以連貫d唔洗東一舊西一舊咁汁
四星黃金會員 #68
原帖由 龍仔(G) 於 2008-2-6 01:35 PM 發表

我反而覺得掃走哂好汁d 你掃走汁野可以連貫d唔洗東一舊西一舊咁汁

直槍既c3 係360度 打飛人wo
360度都有野要你執  仲要行咁遠...
二轉會員 #69
原帖由 Leaderson 於 2008-2-6 01:40 PM 發表

直槍既c3 係360度 打飛人wo
360度都有野要你執  仲要行咁遠...

基本上我唔介意 飛得遠唔遠 有得汁野就得face_l_18:
四星黃金會員 #70
原帖由 龍仔(G) 於 2008-2-6 05:22 PM 發表

基本上我唔介意 飛得遠唔遠 有得汁野就得face_l_18:

咁即係直槍執野並唔連貫啦-,,-
二轉會員 #71
原帖由 Leaderson 於 2008-2-7 12:39 AM 發表

咁即係直槍執野並唔連貫啦-,,-

算啦 直槍我都係拎黎掃兵既姐:ro08:
區域版主 #72
一開始我會用c2 打黎汁野-,-
六星鑽石會員 #73
我想問雙戟勁唔勁呀?
四星黃金會員 #74
原帖由 fiveken 於 2008-2-22 01:12 PM 發表
我想問雙戟勁唔勁呀?

雙戟殺人勁  拆樓還可以
不過移速慢  連招慢  殺兵自然相比其他武器慢
綜合黎講一般
但你單為殺人會係個好選擇  但係做任務就換第2把野啦
六星鑽石會員 #75
做任務用咩武器最好?.?
副版主 #76
雙劍2連好用丫-.-"一出到對面必中咁制-.-
四星黃金會員 #77
原帖由 小洋少 於 2008-2-22 09:41 PM 發表
雙劍2連好用丫-.-"一出到對面必中咁制-.-

移速快 殺兵快果d lo
我自己本人打交同任務都係用雙劍

不過一直都講開
唔係人地話好用你就識得用
揀一把自己用得最熟既武器

ps:引用錯人  呢個post係回俾fiveken 的

副版主 #78
都要睇做咩任務先得既:)

有d走暈哂成個地圖既 雙劍(140移) 同埋唔知咩武 有130移0口 呢兩把有用

有d只係行幾個地方 殺幾件彈散 緊係用返d高攻:)
六星鑽石會員 #79
姐係話唔洗用死一種武器?:smilie_:D4:

仲有無雙係咪姐係大絕?多久?

四星黃金會員 #80
原帖由 小洋少 於 2008-2-22 11:53 PM 發表
都要睇做咩任務先得既:)

有d走暈哂成個地圖既 雙劍(140移) 同埋唔知咩武 有130移0口 呢兩把有用

有d只係行幾個地方 殺幾件彈散 緊係用返d高攻:)

我諗你講既行幾個地方應該係 E級任
依家差唔多個個任都要你跑  計哂時  好小話要你打一個武將咁大把
我自己用開雙劍  唔覺得雙劍低攻得去邊
殺人好有效率
回到最頂傳統版

選擇頁數