天空之城Online

主題列表 登入
四星黃金會員 #1
法師的2轉係黃教和法櫃
大家都可能聽過黃教的降神術

我介紹一下
法櫃係真正的法師,技能多,範圍多又勁

黃教可以講係魔戰士,高攻高防,單體攻擊技能比較專精,範圍技都有,但比法櫃少

不過大家法師2轉,我都係建議轉黃教
因為黃教有降神術,5級+100%防+100%攻
係天空第一屈機技能
我朋友62級黃教,防禦有123防
到左後期,防禦好重要
而且你高防,打副本差唔多唔洗飲紅水(我講真)
我英雄打副本,每次都要飲500支左右中級紅水
佢一次10支紅水都唔洗

講下法櫃啦
d技能其實唔都錯,範圍技多,如果你拖全場打,幾秒ko
但係佢絕對唔夠黃教勁,因為黃教比佢高攻高防
而且法櫃唔可以愈太高級的怪打
打副本仲極危險

所以高級法師9成都係黃教,法櫃本身難升,易死
不過法櫃升到好高級,佢的多範圍技就有用啦
因為你到時已經唔怕怪圍
不過黃教過左50級,升級已經可以用飛來形象
VIP會員 #2
原帖由 大地守護神 於 2008-2-20 08:22 發表
法師的2轉係黃教和法櫃
大家都可能聽過黃教的降神術

我介紹一下
法櫃係真正的法師,技能多,範圍多又勁

黃教可以講係魔戰士,高攻高防,單體攻擊技能比較專精,範圍技都有,但比法櫃少

不過大家法師2轉,我 ...

你玩埋法師? @@
四星黃金會員 #3
其實.........玩落你就知黃教升得快好多,pk又一定勁過法櫃= =根本冇原因去轉法櫃

可能你會以為多範圍就升得快,但係黃教由頭到尾都可以係副本升,法櫃如果打副本最多同怪只可差4lv,即係話有好多時法櫃只可以係野外升,升lv根本唔夠共教快,講秒怪其實黃教一樣秒到= =
VIP會員 #4
原帖由 好腰好腎好男人 於 2008-2-20 17:45 發表
其實.........玩落你就知黃教升得快好多,pk又一定勁過法櫃= =根本冇原因去轉法櫃

可能你會以為多範圍就升得快,但係黃教由頭到尾都可以係副本升,法櫃如果打副本最多同怪只可差4lv,即係話有好多時法櫃只可以係 ...

範圍技應該都會自然攻擊力冇咁高
四星黃金會員 #5
原帖由 cwmoniyu 於 2008-2-20 10:10 PM 發表

範圍技應該都會自然攻擊力冇咁高

最重要係因為黃教有降神術
四星黃金會員 #6
降左神根本屈機= =100%wo= =而且黃教d技能攻擊力低唔過法櫃,法櫃根本冇前途= =
VIP會員 #7
原帖由 好腰好腎好男人 於 2008-2-21 16:22 發表
降左神根本屈機= =100%wo= =而且黃教d技能攻擊力低唔過法櫃,法櫃根本冇前途= =

所以會比較多人用黃教? 就係因為一招100%技? @@
四星黃金會員 #8
黃教係多好多=.=除非你唔諗住長玩,法櫃係前期好升
VIP會員 #9
原帖由 好腰好腎好男人 於 2008-2-23 13:50 發表
黃教係多好多=.=除非你唔諗住長玩,法櫃係前期好升

我都有聽過話係之前先好升 @@
不過要升咁高lv其實都好辛苦 ^^"
一星新手會員 #10
GOOD THKS !
五星白金會員 #11
:victory: 多謝分享
二星初級會員 #12
多謝你既分享~~~~~~~:smilie_:10:
回到最頂傳統版

選擇頁數