解迷任務&生活技能

主題列表 登入
七星元老會員 #241
Originally posted by 青炎陽 at 2004-4-24 08:45 PM:
自己摸索都合理呀-.-.....好似海上釣魚呢d到到都有教學你仲問佢?唔太合理
你不如叫gm教埋你打寶掛石仔.....

海上釣魚無教嫁~~

仲有, GM係負責回答玩家系統上的問題同處理遊戲系統所出現的問題.

開新戰役都好既. 屠獅大會等等...... 最好有華山論劍開~~ 王重陽, 黃藥師, 歐陽峰, 洪七公, 段志興 5個係戰鬥入面互打~~ 玩家幫其中一個... 一定好刺激
四星黃金會員 #242
你好丫..我曾經都係金庸呢隻game既fans~~
不過都冇玩差唔多半年啦~~
我開頭同d fd玩~~勁正架..
果時冇金代..未有咩marco
個個人手打...仲記得係馬洞點樣慢慢一路傾計一路練功~~
之後神行vip出左..400蚊人人都去買~.~
最後金代..網瘋果d..果時都ok既...人掛你又掛羅~~
最後好多人因為絕學丫..裝備果d冇玩..我都係~~
我而家成日都同返d fd吹水傾返..
如果金庸而家開返d新sever~~新sever又會努力捉外掛..
同埋唔好猜d咩日月星..簡單攻同防就算啦..
我估都應該有唔少人返來玩..我係第1個~~~
五星白金會員 #243
Originally posted by HiP~mOnO~HoP at 2004-5-4 10:45 PM:
你好丫..我曾經都係金庸呢隻game既fans~~
不過都冇玩差唔多半年啦~~
我開頭同d fd玩~~勁正架..
果時冇金代..未有咩marco
個個人手打...仲記得係馬洞點樣慢慢一路傾計一路練功~~
之後神行vip出左..400蚊人人都 ...

我好認同上面所講ge野
我冇玩金庸都係因為外掛
以前外掛未盛行時,我玩到就黎入十大,點之突然間出左好多外掛,GM又唔捉,
令到好似我這樣真的手動的玩家對遊戲失去信心!
其次玩這隻game的玩家是因為"金庸"這兩個字!!
金庸=武功
武功是最重要的,其次才是武器阿!!
再來是自修問題,當武功到一定lv就一定要掛網自修才可以升lv,這只會令到老手覺得金庸已經沒有樂趣,每天只是在掛網,又何以可以留住老手?
不如大家武功到達自己師傅的lv後,可以不用自修,打點中有得選擇把點數直接轉到武功lv已比自己師傅高的武功身上,直接轉到武功身上的點數只是依"現在自修時一學點所増加的熟練度的比例"去提升,那就不會令金庸變成掛網遊戲,但要實行以上所說的先要條件都是加強捉外掛

[ Last edited by qu on 2004-5-11 at 12:23 PM ]
七星元老會員 #244
嗯~~ 同意以上既講法. 自修其實唔適合用在遊戲上~~ 做技能都仲可以, 但係自修就真係浪費時間.
武林高手=武功高? or 武器勁? 呢個問題其實網龍一早俾左答案... 仲要係一個失衡既答案... 所以我由3個id變左2個id... (葵花同九陰o個2個)
二星初級會員 #245
完全吾同意楼上的说法,自修这公能其实不错的,哈哈,对我地上班一族比较好,不用怕没时间玩,
三星高級會員 #246
大家好,我相信你地ga意見
金庸有一定跟隨大家ga大意見,去做更新
但係依個時候,我唔會講任何預言
因為講左我會有人x我-.-"",later 會同大家分享
大家加油la
四星黃金會員 #247
試下攪隻LV100魚釣先整到既船LA= =
我辛辛苦苦升100LV釣魚
結果整好左隻大船唔夠三個星期
通街都係船卷
人地100獵人,可以捉D冇得用馬卷換既馬
我地100釣魚...整隻大船出黎...人地用船卷換
月費交足電腦開足
到頸黎俾人話一句...傻仔

有自創招,不過試下可以同D EQ改名
仲有結拜系統...金庸入便大把人物都有義兄弟姐妹
好似江南七怪(江南七傻...CCC)
咁攪下攪下會有好多大家族

仲有呀...玩家派根據地講左咁耐都未出= =凸凸凸

[ Last edited by tuntun on 2004-5-27 at 03:54 PM ]
三星高級會員 #248
tuntun係到<head>頸黎俾人話一句...傻仔
你d意見都唔錯
VIP會員 #249
Originally posted by Gokou at 2004-3-3 07:45:
時光飛逝
轉眼已經是接近3年的遊戲了
在這3年來
經過無數次的更新
不知不覺間
有大量的問題生出來

1)九九丸:”人手”打點的,一定會用到,以前內力最大值不高,一顆九九加100內力,還沒有問題;但現 ...

1)藥物既問題, 我覺得改唔改都會有問題存在
好處你說了, 壞處多內力要食多幾粒藥是好的, 個人認為如果改以百分比來加會做成一定的不公平

2)這個有必要改
修練內內應該按內力等級及比例計算
內力深厚應該回復得快一點吧

3)這個更加有必要改了
難道肥人住酒店會貴一點嗎?
VIP會員 #250
Originally posted by samele at 2004-3-3 10:04:
有冇得取消上線時間多一千就多一熟練??
披如我新玩冇耐得 5千上線, 而佢就萬5,
佢每自線一下佢就多我 10熟練,
而大家亦係一日24小線上線, d 上線時間冇得追,
時間長了, 舊玩家的武功會遠遠(包)離新玩家的武 ...

這個該是老玩家的優惠吧, 始終也付上了不少時間與金錢
大可以開放增加上線時數丹, 用真錢買, 但限制食用次數
VIP會員 #251
Originally posted by 《冷血》 at 2004-3-3 22:03:
我覺得金庸應該增加d打寶功能,好似108,異次元,海底龍宮o個d咁,記得以前個個去打女強盜為左拎把碧水劍已經開心到飛起,而唔一定需要練技能獲得(當然打寶既係要講運氣啦,唔係d人練技能練得咁辛苦又會嘈),仲有既係雖然 ...

這個想法正好是改善武功與裝備平衡的好方法
可造就練武與練技能同是王道
VIP會員 #252
Originally posted by 書2里爾 at 2004-3-5 02:47:
對於金庸2我有一個少少的提議
1)就是門派與門派之間會有相沖相剋的關係~例如:
靈鷲>華山>峨嵋>武當>少林>血刀>古墓>全真>丐幫>恆山>星宿>靈鷲
每個門派都會有其剋星, 除了與 ...

咁搞又有好有唔好
當武林大會遇到剋星咁咪幣囉
有很大的運氣性存在
VIP會員 #253
Originally posted by 書2里爾 at 2004-3-5 02:47:
對於金庸2我有一個少少的提議
1)就是門派與門派之間會有相沖相剋的關係~例如:
靈鷲>華山>峨嵋>武當>少林>血刀>古墓>全真>丐幫>恆山>星宿>靈鷲
每個門派都會有其剋星, 除了與 ...

第二個提議好好-.-
VIP會員 #254
Originally posted by 一個白痴仔 at 2004-3-5 18:57:

反對
雖然idea唔錯,但我地玩緊既係金庸online,
請盡量跟原著,
雖然e+比網虫搞到......
門派特色已經被違忘....
希望網虫凸然記得返吧~

另外
武功強弱跟原著的出入什大,
請作調較~

重點,
16種武 ...

反對你反對
一個遊戲要有遊戲性是對的
公司顧及的是更重要的商業性
所以遊戲中必然會與原著有著有必要的差距
VIP會員 #255
Originally posted by ~神劍~ at 2004-3-8 16:51:

或許這樣吧~
陽性的絕外配陽性的絕內(例:十八掌配九陽)
陰性的絕外配陰性的絕內(例:真辟配葵花,九陰)
中性的絕外配中性的絕內......(進行任務時可以自由選擇陽性或陰性)
可以再詳加修改的哦 ...

我反而覺得這種配合方法會有違金庸的武學原則
武學是天馬行空的, 沒有是絕對的
像逆練九陰也很強喔
VIP會員 #256
Originally posted by 雲路 at 2004-3-10 11:46:

NO NO-.-
曾經有人說過3XX打多格,可惜網龍300LV就封左頂
但係300LV打其他LV,係有分別既。只有300LV既玩家可以領會
不過就開日月星武功,聰明既玩家知道要點啦

九陽既勁,亦只有九陽高LV既玩家可以知道,難 ...

永恆的就只有改變
VIP會員 #257
Originally posted by 雲路 at 2004-3-11 16:12:
嘻嘻
我有動機至咁做嘛
有o的野係要各位版友估唔到,咁樣至夠過癮
我一向唔在乎世人既目光

別人笑我太瘋癲,我笑別人看不穿-.-v

[ Last edited by 雲路 on 2004-3-11 at 04:15 PM ]

我笑你痴x線-.-v
VIP會員 #258
Originally posted by charlesmkh at 2004-3-15 23:33:
奇想1: 忽然間想有一把自家獨有既武器~~ (自己命名) 呢個想法唔知點呢? (不
             可出售)
奇想2: 自行研發毒品/藥物... 例如: 隻game開D材料出黎(取得方法就... 變態D都
             無所謂), 將D材料 ...

奇想1: 那只有技能師才可以擁有自己的武器嗎...?
奇想2: 那有毒便等於必取娃娃嗎?雖然我也是星宿的, 但這著實有不公平之處
VIP會員 #259
Originally posted by 逆血我影行情 at 2004-3-21 01:30:
在初出的金庸online是令人吸引和享受
因為當時我們充滿住對遊戲的期望
對遊戲的「期望」
如金庸先生小說裏
善惡之爭鬥、突如其來的戰鬥、救國救民之役、鬥智鬥武
門派之間的仇恨、各樣的人物性情變化等等的情 ...

說得好, 遊戲工程師應該注重一個軟件工程師的道德操守
詳見於以下網頁http://www.is.cityu.edu.hk/research/resources/isworld/ethics/
VIP會員 #260
Originally posted by aarontam9312 at 2004-4-9 01:42:
我有個建議...
希望客棧可以改大些...
天天客棧都迫著很多人.....
眼花撩亂....

多謝^_^

雖沒必要而且難, 但可以的話更好
回到最頂傳統版

選擇頁數