天機Online

主題列表 登入
二星初級會員 #1
此文章為了給一些不懂玩會任的玩家看
會任不但是一個升級的好地方
還是一個賺快錢的地方
如方士需要單刷...建議16lv以上...3lv鬼以上....冰甲6級起
勉強能殺掉黑衣

內容:
會任只能供10級以上的玩家進入
需要2人隊伍及60積分進入....而積分計算是每小時以自身Lv 來增加(例:16lv 每小時加16點)
會任包括有4層及2個長老
還有石室4層給大家修練

(1)長老路線(最快方法):

第一二層都是玄武堂
到第三層是朱雀堂
再進一層是空的...回後一層...
此時會回到最初進會任的地方

之後再次進入...向前行一層...都是空的
向後回一次...亦是空的....再向後回一次(記得回之前先加冰甲)
此時會見到第2次的朱雀堂...(如要打兩次長老先不要理會...再向後退一次)
這樣會先見到第一隻長老...殺掉他之後
再向後來回幾次...回到之前沒打的朱雀堂
以U字型把他們清光.....之後再次進去
好運的話會見到第2隻長老...不好運的話需要重覆回來幾次直至見到為止
↑這樣的步驟己完成清場

(2)石室:
這個並沒什麼最快方法
只是一路向前行...如果在這裡死掉..會立即彈出會任
這亦是升級最快的地方
需要5金進入...而且會掉會任戰牌甲乙丙丁

(3)賺錢篇:
會任最賺錢的地方是手劄...打到之後千萬不要合成金匙
用來換經驗還理想
手劄(1) +250經驗 250銅
手劄(2) +500經驗 500銅
手劄(3) +1000經驗 1金
手劄(4) +2000經驗 2金
手劄(5) +3000經驗 3金
手劄(6) +4000經驗 4金

其二是裝備...怪物和隊長掉下來的灰色物品
拿去商人賣...也能賺到不錯的價錢

其三是提鍊的銅和銀...相信不少玩家打不少次會任後會得到大家提鍊的銅或銀
其實戒子並不好賣..建議用10粒做成一隻黃銅戒子...直接拿去賣NPC ...會有2金100銅
或者拿去換荒石

其四是朱雀和玄武石...因為打會任會有很多這些石..而且只佔1格位
雖然只能賣100銅...但係99粒...但係10粒己經1金了...其實慢慢儲能增加額外金錢

(4)會任戰牌篇:
戰牌甲乙丙丁分別換不同的裝備
甲是用來換肩
乙是用來換甲
丙是用來換武器
丁是用來換項鍊

在四牌中...丁是比較最值錢和最有用途

好吧...說完了..如果還有補充 希望各位玩家能提供或糾正
謝謝

細鬼/細細鬼 字
五星白金會員 #2
@.@  好.............................詳細~~~~~~~~~~~
二星初級會員 #3
原帖由 落葉為風起舞 於 2008-3-11 02:45 PM 發表
@.@  好.............................詳細~~~~~~~~~~~

多謝誇獎~_~ haha 其實想打好耐
因為公會好多人成日問..乜係會任
咁岩而家維修...就係幫新手既好時機

四星黃金會員 #4
真係好仔細, 估唔到依家仲有人肯花時間......:ro07: :ro07: :ro07:
二星初級會員 #5
樓主好好野呀, 依家清楚哂整個會任流程....QQ
一星新手會員 #6
係就不如置頂啦

當係其中一個任務詳細內容 =.= "

細鬼 知我乜水啦 -.-"
二星初級會員 #7
[quote]原帖由 阿銘 於 2008-3-12 12:23 PM 發表
係就不如置頂啦

依個提議唔錯:ro07: :ro07: :ro07:
二星初級會員 #8
原帖由 邪王石之軒 於 2008-3-12 10:56 AM 發表
樓主好好野呀, 依家清楚哂整個會任流程....QQ

haha唔好玩我啦..力哥
依d野你一早知道哂啦 :ro09:
二星初級會員 #9
原帖由 阿銘 於 2008-3-12 12:23 PM 發表
係就不如置頂啦

細鬼 知我乜水啦 -.-"

你個名咁明顯~_~ 盲都知道 多謝捧場
二星初級會員 #10
多謝分享.....岩晒我地呢d新手
一星新手會員 #11
@@會任都好耐冇刷囉....
回到最頂傳統版

選擇頁數