飛仙online

主題列表 登入
一星新手會員 #1
小弟我會玩玄鏡界    因為...冇得解
八星無敵會員 #2
唔知....到時先算啦...= ="
ps:注冊到ac啦咩..?

一星新手會員 #3
:smilie_:D3: 注冊到拉....
四星黃金會員 #4
我完全吾知有咩分別..
佢都冇講有咩分別既a_a"
是但入個囉...睇fd玩邊個啦
六星鑽石會員 #5
注到好耐face_l_18:
六星鑽石會員 #6
原帖由 蟹明 於 2008-3-24 12:22 AM 發表
我完全吾知有咩分別..
佢都冇講有咩分別既a_a"
是但入個囉...睇fd玩邊個啦

證明你又係果d 唔睇清楚就亂咁玩既人  雖則係封測 係測試  都要了解點玩
呢D係我自己推算出黎既 就算唔岩 起碼我都有了解過
唔使你去佢果網 一樣樣睇

太虛界

太虛界中的修真者,往往對得道成仙有一種特別的執著。與其他兩界不同,太虛界的修真者們將仙術的提升指導修行,並以此作為信念。

上元震雷生於清元之氣,實為雷火而形若清水。靜則散氣流如寒玉,動則風厲勁如霹靂,能斬上古邪魔,更能劈億歲頑石!天照石一戰中,上元震雷在裂空爆炸中以神力獨劃時空,是太虛界也。

,即太虛界之理。倚烈火之勢則無堅不摧,遇狂雷之速則唯快不破,是以威力非凡,天神亦懼。若習強術以克心魔,他日必能登峰造極!(以字面推算應該係玩攻擊力既)

玄鏡界

玄鏡界作為三修真界的一部分,注重思意上的熾煉,並以此來指導修行。他們堅信,心靈境界的昇華就是得道成仙的至理,在與其他兩界有很大的不同。

瓏華幻月原本無形無貌,乃是清元之念所生。其散則輕浮若煙、飄渺欲散,聚則鋒芒吹毛。此寶能自會人意,更能生幻境而控人於心。天照石一役末,瓏華幻月借爆炸神力,化出玄鏡時空,即所謂玄鏡界。

,即玄鏡界之理。一切皆因動念而生,移念而滅。若知我心則能大徹,知他念則能攻心。人生若夢,如何才能不為心迷,臻至修行的最高境界?(以字面推算應該係法類)

無極界

無極界中的修行之旅,要點在於對生命本源的淨化和重生。與太虛、玄鏡兩界不同的是,無極界更注重超越自身的極限,尋求茫茫宇宙中生命的規律。

聚相心蓮由清元之華所生,呈六瓣三重之形,其中合外放,生謝不止。得聚相心蓮者,則可辨宇宙清濁,識天地六氣。天照石之役中,聚相心蓮受爆炸影響,神力大作,遂生無極時空,即是無極界。

,即無極界之理。生命之本,其灼灼然,綻放如花。垂謝則落土而眠,複待新生。追命理之源以問道,履宇宙之律而修真,實為大乘也。(以字面推算應該玩血多同防既)

個人意見 以正常推算

珠仙 月神應該岩玩 玄鏡界(魔攻類或補師類)

劍仙 日神應該岩玩 太虛界(攻) 無極界(血多防多)

而靈者 應該係有可能 三種界都岩玩

二星初級會員 #7
你地有冇睇到14大系統ge天賦系統啊
我估果三個陣型係每個職業ge三種天賦
太虛界    劍仙:聚氣系    月神:箍咒系     珠仙 :靈機系
玄鏡界     劍仙:凝氣系   月神:涅磐系     珠仙 :聖潔系
無極界    劍仙:散氣系    月神:生命系     珠仙 :護命系
其他自己上官網cc 遊戲指南個十四大系統
VIP會員 #8
原帖由 nokia3510 於 2008-3-24 12:36 AM 發表

證明你又係果d 唔睇清楚就亂咁玩既人  雖則係封測 係測試  都要了解點玩
呢D係我自己推算出黎既 就算唔岩 起碼我都有了解過
唔使你去佢果網 一樣樣睇

太虛界

太虛界中的修真者,往往對得道成仙有一種 ...

我玩大陸版果時無分別架wor:ro08:
3界好似分陣營咁, 互相對立
二轉會員 #9
-.- 睇完3個界都唔知有咩分別
八星無敵會員 #10
原帖由 澤DEE 於 2008-3-23 16:47 發表
-.- 睇完3個界都唔知有咩分別

嗯....真係有點睇唔明...= ="
五星白金會員 #11
不入無極不化境 入極
三星高級會員 #12
我想知做補師係咪一定要用女角= =?
一星新手會員 #13
原帖由 joeyip999 於 2008-3-24 01:57 PM 發表

嗯....真係有點睇唔明...= ="

分3個界等於分3個國家禁    陣營PK
二星初級會員 #14
都係是但選個, 玩落先知
四星黃金會員 #15
緊係玩太虛~戰士@@
一星新手會員 #16
如果玩玄鏡可加我做好友:紅l千殤
四星黃金會員 #17
做咩話我吾睇資料 /"\
我有咖..睇完都吾明之嘛xd
我都明太虛系攻..但系又寫法術囉[智?]