《伊希歐之夢》職業區

主題列表 登入
三星高級會員 #121
咁我死啦(掩面
d體好似點得太多...
名位覺得力敏既話,體點到幾多就足夠用?
一星新手會員 #122
練功唔駛點體,力敏都係點少少敏,後期點完力先點敏好D,重要點多少少命中,確保6下瞬連不會miss,再點體會不夠點。
我覺得力體其實都有得玩,可惜港版不適合。考古好多好技能都可以憑依使用,包括放香蕉皮,鞭子瞬連,開箱,偷天換日等等,不過應該冇打手比你咁玩。
三星高級會員 #123
喔 (筆記筆記
我聽日去洗點先-v-'
不過如果唔點體,d sp會唔會覺得唔夠用?
三星高級會員 #124
原帖由 不可靠的翅膀 於 2009-5-5 08:38 PM 發表
喔 (筆記筆記
我聽日去洗點先-v-'
不過如果唔點體,d sp會唔會覺得唔夠用?

真子你冒險戈幾多lv~?
我覺得sp唔會唔夠卦~我隻小小冒險係好少體
主要點靈同命....但係技能方面一招打既都冇點..only 普攻(配杏子好好用)..d sp係同黎出休息技同開箱.....
所以冇冇sp的情況出現......
三星高級會員 #125
原帖由 khms 於 2009-5-6 10:12 AM 發表

真子你冒險戈幾多lv~?
我覺得sp唔會唔夠卦~我隻小小冒險係好少體
主要點靈同命....但係技能方面一招打既都冇點..only 普攻(配杏子好好用)..d sp係同黎出休息技同開箱.....
所以冇冇sp的情況出現......

49lv ^v^ v
50都冇啊!
好耐之前合左既牛牛的鞭就快用得,<- 打牛皮打左幾粒鐘!
岩岩洗左點,命中只點到25+ x.
諗諗下又好似少左d~.~
畢竟我隻農夫d命中都幾高...
如果用普攻既話我隻汪汪又要出場啦哈哈.
順便可以練埋佢d血~我呢隻汪汪d血好似得+6百幾定+8百幾,
1千都冇少得可憐!
所以我又要用雷庭不停磨sp~~
杏子招無效化,我隻劍有時都會用下,
不過佢有時會減防囧
同埋係d多怪地方又驚佢比怪打,(我唯一有練既係山吹)
所以爆身先用.

另外,其實合攻係咩黎嫁,同隻狗狗一齊打怪唔係好好咩-.-
點解會係非必要?我冇勇氣去浪費技點試學-▽-'
仲有呢,咆哮好用嗎?
我見汪汪既魔命上限都唔差,不過冇額外既傷害就好似冇咁好用.
三星高級會員 #126
真子你升咩都咁快ge...
我都有買汪汪..但係就冇咩用過...等有技先(2-1)
我諗其實透視鏡好多時好多寵技都唔多建議學..好似得回血個評語好d.....
其實我都想學合攻...但係睇落幾難出..要個人同狗兩邊夾住怪
咁姐係要派汪汪打住先(要有返咁上下血同防頂), 再自己行去後面打出技...
好似難咗d,,,有時真係好難行..(好似推子彈同死神晚宴(要背後))
可以因為煩先"非必要"
三星高級會員 #127
原帖由 khms 於 2009-5-6 03:17 PM 發表
真子你升咩都咁快ge...
我都有買汪汪..但係就冇咩用過...等有技先(2-1)
我諗其實透視鏡好多時好多寵技都唔多建議學..好似得回血個評語好d.....
其實我都想學合攻...但係睇落幾難出..要個人同狗兩邊夾住怪
咁姐係 ...

如果有黑檀仲好030狗狗之中,佢既防禦最高...
不過算啦,汪汪一樣咁勁~~
防同血唔係問題,我已經慣左寵打先之後我衝去搶經(汗
不過你講到咁麻煩~唔學lo.
回血<- 除左緊急治療之外,冒險仲有其他補血技?
都係學咆哮暈下怪先^血^
快d 50lv啦-.-
我要用新鞭啊-口- (怨念

三星高級會員 #128
原帖由 不可靠的翅膀 於 2009-5-6 04:26 PM 發表

如果有黑檀仲好030狗狗之中,佢既防禦最高...
不過算啦,汪汪一樣咁勁~~
防同血唔係問題,我已經慣左寵打先之後我衝去搶經(汗
不過你講到咁麻煩~唔學lo.
回血

我講緊ge回血係鍊金,,,
我係用全部2-1的寵技黎討論~
三星高級會員 #129
原帖由 khms 於 2009-5-6 04:42 PM 發表

我講緊ge回血係鍊金,,,
我係用全部2-1的寵技黎討論~

哦-_-'
不依家過冇左蘿蔔感覺好差囧
雖然汪汪幾好打,但係佢扣血就會拉我d血.
冇體已經少血,再比佢拉就變貧血冒險家xd
就黎50啦 囧
所有魔物過黎比我sm!-.-
所有寵技既話.(傭兵冇研究)
本來想學狼既野獸震怒@@'
不過攻擊倍率得200%-口-但係範圍技幾正.
兇狠威脅個數值仲好睇...420%
有人試過佢隻洛克鳥係強身既情況之下用呢招扣隻寵王過千...
突然好想練好我隻洛克鳥-3-

三星高級會員 #130
原帖由 不可靠的翅膀 於 2009-5-6 06:04 PM 發表

哦-_-'
不依家過冇左蘿蔔感覺好差囧
雖然汪汪幾好打,但係佢扣血就會拉我d血.
冇體已經少血,再比佢拉就變貧血冒險家xd
就黎50啦 囧
所有魔物過黎比我sm!-.-
所有寵技既話.(傭兵冇研究)
本來想學狼既野獸震 ...

鳥就真係唔錯...你都去北國打返隻黎玩ar~
有知識都ok打到ge~
三星高級會員 #131
原帖由 khms 於 2009-5-6 09:14 PM 發表

鳥就真係唔錯...你都去北國打返隻黎玩ar~
有知識都ok打到ge~

我已經有幾隻係身-.-
抽箱抽到成身都係,之前練開隻小洛未爆防,
血都少到冇眼睇,只係會心攻擊果d比較有睇頭.
岩岩又轉生左隻金狼,仲有隻巴嗚車練緊...
另外我條黑龍都要練...-口-
小洛要排下隊等練囧
四星黃金會員 #132
我想問冒險家點配點最好?
六星鑽石會員 #133
請問冒險家用劍士加法得唔得?

同埋通常你地轉左2-2仲會唔會轉返2-1?

你地會帶邊幾招技走?
二星初級會員 #134
請問個招"偷天換日"係咪真係可以搶到怪物d寶物架..成功率大唔大呢?:smilie_:p: 甘用緊既時候隻怪(被動怪)又會唔會攻擊我架?:ro02: ..小隻得62lv..好怕死..
五星白金會員 #135
像是昆蟲分析  鳥類分析在憑依時可以用嗎?
怪的等太高我的探險家打不贏,想用憑依的方式打
六星鑽石會員 #136
這個職高lv都機勁 但沒人教技點要點+ - -" 是命中個d
三星高級會員 #137
我新玩做左冒險家,
睇左好多篇討論之後決定加攻敏點數,  但純攻敏覺得好似唔夠,
因為打怪成日都MISS, 係唔係應該加少D攻去攻命中呢..

因為揀左攻敏而唔係體攻, 所以敏唔想少

另外技能方面, 我一開始死衝最大血上限, 升到無得再升,
而家JOBLV可以學乾坤一擊..鑑定, 但唔知應唔應該留點去升其他..
比如回復血既速度果D..

希望有人會覆我:rose:
五星白金會員 #138
原帖由 jverz00 於 2009-9-15 01:01 AM 發表
我新玩做左冒險家,
睇左好多篇討論之後決定加攻敏點數,  但純攻敏覺得好似唔夠,
因為打怪成日都MISS, 係唔係應該加少D攻去攻命中呢..

因為揀左攻敏而唔係體攻, 所以敏唔想少

另外技能方面, 我一開始死衝最 ...

命中起碼要有20上... 無命中一定MISS
另外生產系+敏沒太大用, 雖然對怪可以多點迴避, 但你打怪也不痛...
生產系講求的是一招秒怪, 用乾坤用雷霆都可以一招了, 那麼還用不著去理會敏呢?
到你覺得力量足夠的時候再加回點敏也不遲阿...

然後選技能, 樓主學左HP上限, 鑑定...
另外個人推薦的技能: (可以參考一下第一版第一個post)
JOBLV1 野營 (無補品時候自己哩埋一二角極速回血)
JOBLV5 HP回復量上升 (自己帶補品單打很好)
JOBLV6 昆蟲知識
JOBLV7 短刀修煉 (提升你短劍的命中+最低攻擊)
JOBLV7  鑑定 (開箱時候有鑑定技能會方便很多)
JOBLV10  乾坤一擊
JOBLV10  SP回復量上升 (單練要狂用乾坤/雷霆打怪而需要SP水的時候, 這招絕對有用)
JOBLV12  鳥知識
JOBLV18  動物知識
JOBLV21  短剣命中率上升 (點了後你會發覺命中會立刻有level up的感覺)
JOBLV21  水中生物知識
JOBLV28  雷霆突擊 (如果學了乾坤就不用再學這個, 反之亦然)
JOBLV40  開鎖 (必學搵食技能, 唔學的話唔該刪帳從頭練過!!!)
JOBLV50  滑動陷阱
(加埋應該剛剛好儲夠1轉72個技能點... 可能會有少少出入)
三星高級會員 #139
原帖由 clamcc 於 2009-9-15 02:28 AM 發表

命中起碼要有20上... 無命中一定MISS
另外生產系+敏沒太大用, 雖然對怪可以多點迴避, 但你打怪也不痛...
生產系講求的是一招秒怪, 用乾坤用雷霆都可以一招了, 那麼還用不著去理會敏呢?
到你覺得力量足夠的時候再 ...

謝謝先:)
二星初級會員 #140
野營lv5(7)
提升最大HP上限lv5(7)
昆蟲知識lv1(3)
匕首修練lv5(7)
鳥類知識lv1(3)
動物知識lv1(3)
精製道具lv3(5)
匕首命中率提升lv5(7)
水中生物知識lv1(3)
雷霆突擊lv5(7)