FreeStyle

主題列表 登入
三星高級會員 #1
唔知地你有冇試過搶板時,d板彈既方向係咁同你相反同埋就算囉晒黃金點,唔跳黎你個位,係e個情況你會點做?
     小仔e兩日唔知做錯咩= =  好黑仔做咩都唔順利,就算做fs都玩到火到黎
        請問係e個情況會唔會係咁撥? 定係唔理用技術搶?
六星鑽石會員 #2
搶板要睇板位 + 要拎到人地身位,,吾係渣拎位就可以...

比人拎左位咪撥囉,,撥吾到咪算-0-..
三星高級會員 #3
呢個情況 除左撥 冇其他 但你係PF都可以試下搶
但我通常見連撥都冇咩可能撥到 我就唔郁 等佢出去搶 而我就係籃底霸返個位
你會唔會次次D人係左邊射3分 你就係左邊籃框等波??
你呢個情況應該你進攻既時候 籃底C卡住你 唔比你入 你就係敵方C左/右手邊企係度 等搶版??
一星新手會員 #4
傻豬豬黎= =有反抓架ma  洗咩一定撥v_v? 貼士:一定要有籃下卡位
三星高級會員 #5
反抓..................得咩= =?
六星鑽石會員 #6
我覺得呢個情況反抓吾一定搶到.. 你反抓不如撥好過,,撥吾到咪算囉一球半球xd..
四星黃金會員 #7
唉..
反抓根本唔係咁樣用:face_l_17:
反抓係用黎卡住人令人地撥都撥唔到而自己拎到板
唔想教咁多,自己練啦:smilie_:)2:
係咁既情況下,一見個板位唔岩又比人卡住左就立即要秒撥啦..:funk:
你唔識睇板位,都要快快撥過黎
廢嗡完畢:em012:
三星高級會員 #8
原帖由 ★乳酪仔☆ 於 2008-4-20 09:43 PM 發表
傻豬豬黎= =有反抓架ma  洗咩一定撥v_v? 貼士:一定要有籃下卡位

彈得太遠 根本唔可以反抓 你想教我反抓... ==?? 我都有個貼士 W+D
三星高級會員 #9
原帖由 籃版飛彈 於 2008-4-20 11:39 PM 發表
唉..
反抓根本唔係咁樣用:face_l_17:
反抓係用黎卡住人令人地撥都撥唔到而自己拎到板
唔想教咁多,自己練啦:smilie_:)2:
係咁既情況下,一見個板位唔岩又比人卡住左就立即要秒撥啦..:funk:
你唔識睇板位, ...

反抓另一好處係可以唔郁 當人地用籃卡時...佢就仆倒 個籃版就基本上係你

秒撥 同9撥一線之差 不過以我技術來講 有個壞處就係秒撥就係個波一彈 就要撥 有時明明OK岩位
都要撥 冇計 因為要秒 有時又秒撥得好(即係唔撥一定搶唔到個類) 好怪= ="
應該要反應快 無奈我反應一般

四星黃金會員 #10
我好明確咁樣講明係呢個情況下要秒撥..
請問你唔秒撥點夠快搶呢..

尻撥..係果D唔識睇板位既叻仔或者睇板位睇得唔熟既人..因為驚唔夠人快拎到板所以用既..
三星高級會員 #11
我冇可能每一次都知個波彈去邊 但未至於唔識睇

9撥 :(我進攻)某G係左手邊射3 多數會彈右手邊 但當然有例外
咁我就係中間個位等 但結果個波彈左籃框中間邊 好Q快彈出來 但我唔知點解我會撥 因為秒撥要快 我就係快過頭  呢個就係我既9撥
同埋 我有時會遇到D 只會撥既C/PF 咁我可能會唔小心 撥錯

三星高級會員 #12
講起反抓....
新手召區入面
我隻g同過一隻tw c玩過
佢可以叫做反抓小公主
佢d反抓真係...好快
完全唔洗卡位
行行下有版就反抓到
玩咁耐都未見過有c可以反抓得咁勁(去到高lv都冇乜人用反抓~"~)
佢平均版有15.7隻...絕對唔係洗
我問番佢點解可以咁快,,
佢話好多人都淨係識卡好位先反抓
好蠢......(←話緊我= =")
唔知呢度有冇高手可以解釋下
(可能我真係好蠢.....)
三星高級會員 #13
原帖由 tomhazard 於 2008-4-21 12:08 AM 發表
講起反抓....
新手召區入面
我隻g同過一隻tw c玩過
佢可以叫做反抓小公主
佢d反抓真係...好快
完全唔洗卡位
行行下有版就反抓到
玩咁耐都未見過有c可以反抓得咁勁(去到高lv都冇乜人用反抓~"~)
佢平均版 ...

我都好想練下唔洗卡好位先反 唔知方便有冇分別架呢??冇人陪我練-.-"但反抓既好處都冇左 仲有 佢係新手區 識反抓有15.X個 唔奇
高LV玩秒既= =我仲係27LV C仔 有冇人一齊練:em012:

三星高級會員 #14
好憎D人C/PF特登係咁禁前逼埋黎 搞到同你重疊 呢D位 我唔會再卡佢 只會唔郁 但之後要點做
有冇人知
五星白金會員 #15
禁A舉手再同佢玩卡位
記得D板位就唔洗講運氣..係同人鬥快
三星高級會員 #16
原帖由 etphonehome 於 2008-4-21 12:51 AM 發表
禁A舉手再同佢玩卡位
記得D板位就唔洗講運氣..係同人鬥快

重複左點玩卡位?
五星白金會員 #17
原帖由 poopo13142003 於 2008-4-21 01:04 AM 發表

重複左點玩卡位?

人地射波果陣你末可以用卡位係佢前面of汁邊卡到佢跌=.=
三星高級會員 #18
原帖由 etphonehome 於 2008-4-21 01:06 AM 發表

人地射波果陣你末可以用卡位係佢前面of汁邊卡到佢跌=.=

..............哦
三星高級會員 #19
原帖由 poopo13142003 於 2008-4-21 12:16 AM 發表

我都好想練下唔洗卡好位先反 唔知方便有冇分別架呢??冇人陪我練-.-"但反抓既好處都冇左 仲有 佢係新手區 識反抓有15.X個 唔奇
高LV玩秒既= =我仲係27LV C仔 有冇人一齊練:em012:

27C?
我有隻28pg
一齊玩啦不如:em014:
我隻pg叫
九尾虎
四星黃金會員 #20
原帖由 poopo13142003 於 2008-4-21 12:05 AM 發表
我冇可能每一次都知個波彈去邊 但未至於唔識睇

9撥 :(我進攻)某G係左手邊射3 多數會彈右手邊 但當然有例外
咁我就係中間個位等 但結果個波彈左籃框中間邊 好Q快彈出來 但我唔知點解我會撥 因為秒撥要快 我 ...

[我冇可能每一次都知個波彈去邊 但未至於唔識睇]
其實你知唔知你都幾黑人憎:smilie_O_o:
呢句野我都唔知你UP乜春..
識睇咪姐係知佢飛去邊囉..
唔識睇咪唔知飛去邊囉..
咩叫多數飛去邊小數飛去邊姐..
又要認叻又要尻UP..
我都唔知你做乜Q野..
你所講既所有野包括係我開既3.3POST中所有既回覆
根本我可以一句講哂..
所有都係實力問題..
咩尻撥..唔知點解會撥..
妖..真係睇起都把幾火..
你UP D野完全冇POINT又要死講..
唔該你以後講野之前用下 上天賜比你既大腦,再運用你既小腦控制你既手去回POST啦..
神賜你大小左右腦唔係比你用黎種草架..
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數