《天龍八部》資料區

主題列表 登入
VIP會員 #21
你刷棋..用怒技同大技..係會快d..佢set左個時間會加快!!
一黑一白..唔係得閒就咁講..係計左佢出黎既時間黎打咖

原帖由 忽仔仔 於 2008-5-24 10:50 PM 發表
刷棋出技一定會出快左

點解咁肯定? 又係親身實驗証明?

實驗証明: 需要數據記錄證明支持論點 <<<

有無人用 timer time 過d棋所謂既出快/出慢既秒數?
or 有 snapshot 証明你地見到個遊戲 time 住出棋個鐘行快左?

原帖由 古隆 於 2008-5-13 10:39 PM 發表

請唔好妖言惑眾

妖言惑眾係邊d人好明顯
好多人唔升心法淨升級(呃到人唔好呃自己), 攻擊低打得慢又唔認!

所以本人唔係太鍾意同野隊打(當然一定會有機會組到好團)
但係一組到d「特別團」, 就真係要 "特別" 哂時間去解釋下

不過其實解釋都唔係一個大問題
因為 重點係: 有好多人唔係你解釋佢就會聽!
會無啦啦被人係咁問候爹d媽咪 = - = 完全唔知咩事

有疑問既, 請睇埋下面個 post 第10點 :
http://www7.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=3006648&extra=page%3D1

10、來喔、大家一起圍

最後一點,就算是陸版的老玩家也大部分都還不懂。
ㄧ個都不能跑裡的BOSS 都統(騎馬的那個)和余毒。
除害裡的BOSS 紅熊王
剿匪裡的BOSS 葛榮
以上稱為 三環連鎖任務
還有刷反裡的反賊頭目。
打以上這些BOSS時,很多陸版玩家都叫你圍,也就是每個人都打,但不能放怒、技能等,連遠程攻擊門派,都叫你要貼近BOSS攻擊,這樣才能讓BOSS被圍爐,站著不動,任人宰割。
其實,
這些BOSS不動,就像峨嵋的沖虛養氣技能一樣,吟唱時如果ㄧ直被外力打斷,技能一直放不出來,就會直挺挺的不動,所以只要大家持續不斷攻擊BOSS,BOSS就不會動(他可能沒學新手技能,初级隱遁,哈),與距離遠近無關,也可以施放技能、放怒,只要不放會失明、點穴、散功的技能(技能說明看清楚,是否有這些附加效果),與圍不圍也無關。

一星新手會員 #22
thx!清楚哂
一星新手會員 #23
又多新手扮勁= =
刷跑果陣次次比人搞死\./好灰
二星初級會員 #24
搞清楚好  一黑一白打係有道理既    佢黑白出你黑白打  都唔會咁易亂  
D人覺得快左係打到亂左咁解
三星高級會員 #25
原帖由 tommyk 於 2008-5-21 11:22 PM 發表
你刷棋..用怒技同大技..係會快d..佢set左個時間會加快!!
一黑一白..唔係得閒就咁講..係計左佢出黎既時間黎打咖

通常黑同白我都唔會分..但一隻計過自己唔過3秒打一隻..同我會一隻出一招普通技..如果定住咁我通常到尾成功打晒機會好大..同當然你要睇番自己隊d人打得快唔快啦..如果3秒打到一隻..應該到尾打晒冇難度
三星高級會員 #26
原帖由 。溫妮。 於 2008-5-31 07:14 PM 發表

點解咁肯定? 又係親身實驗証明?

實驗証明: 需要數據記錄證明支持論點  

刷3環好講運既..組到d夠頂血既可以輪住黎..通常失敗既都係好多頂唔到..同偷雞唔升心法既人..又唔打..試過一個人自己打..冇人幫手..如果係組人既..上限唔好過10LV..即係45lv組d人要40-50lv既..咁就成功好大..因為個場會睇個人既lv變既..即係如果有1.2個高lv.扯高d怪既lv..我諗你都好難打..所以重點就係唔好組d太高lv既人打..一來佢又辛苦你又辛苦...
三星高級會員 #27
THX~~~~~~~~~~
二星初級會員 #28
唉 今日組左個新仔打,佢叫我地唔好出技打,成組又唔係好高lv,佢話如果出技打咁d棋魂就會出喎,我同佢講一分內打唔死隻棋先會出棋魂,佢唔聽我講仲係度叫其他人唔好出技,最後梗失敗收場,衰就衰在其他組員聽佢up 唔出技打,我最後同佢講叫佢問清楚一d老手先好教人啦 。真係累街坊。
二轉會員 #29
原帖由 saiming1988 於 2008-5-20 02:16 PM 發表

其實人地所謂既1黑1白打法,你地誤會晒
出棋多數係出完黑就出白,咁如果你連打2隻黑,咁隻白既係唔係會留左係到呀
打一些早出既棋,當然係明智之選,你都可以打遲出既棋,不過早出既棋就會變魂,明未呀

做人要識變 ...

我明你講咩:ma1:
不過遠攻果D都係會打番遠果D,近攻就未份:ma1:
二星初級會員 #30
末聽過餘毒可以卡!..
一星新手會員 #31
卡王好簡單
夠高攻打中王就ok
唔洗話要全部打或+寵打
你4個明教係夠高攻都卡到架wo
二轉會員 #32
原帖由 廚神-發- 於 2008-7-7 11:27 AM 發表
卡王好簡單
夠高攻打中王就ok
唔洗話要全部打或+寵打
你4個明教係夠高攻都卡到架wo

加寵打真係好D:ma1: 因為就算個人唔中,隻寵打得中都可以補獲
四星黃金會員 #33
你組6個差唔多lv明教去刷棋 刷跑   想輸都難  洗乜理出唔出技黑唔黑白= =
四星黃金會員 #34
仲有  我發現一樣野= ="
大家覺唔覺 刷棋果時特別多峨嵋= =
平時3環叫到口乾都冇
二星初級會員 #35
隻大老唔知點卡
一星新手會員 #36
係呀, 成日刷3環D人成日叫人地唔好用技打!浪費晒D時間!!
三星高級會員 #37
原帖由 忽仔仔 於 2008-5-24 10:50 PM 發表
刷棋出技一定會出快左

出面個npc都講明左,唔好d傻仔話咩你就覺得係咩↓↓↓

五星白金會員 #38
原帖由 victor3211 於 2008-5-7 12:10 PM 發表
= =其實我想講講打棋..一黑一白順住打係有根據..係會影響出棋數量,時間!!重點係殺死100隻棋之後會更為明顯(本人不是吹水,已做過幾次的測試)

只係因為d棋出快左,,,數量點都係一樣
一星新手會員 #39
卡王係睇命中架
二星初級會員 #40
對我e d新手好有用ar thx^^
回到最頂傳統版

選擇頁數