《天龍八部》資料區

主題列表 登入
VIP會員 #1
此板禁止發問的
再有發現會扣20分
如要發問請在此post發問
解答者可獲加1-10分不等
謝^^
八星無敵會員 #2
石林 楊鐵信 誓言任務點樣接?
已經到左55級!佢係咁行黎行去,點佢冇反應. 究竟點接! thx大大解答 /.\

誓言
任務等級:55
任務目標:把楊鐵信的劍送給石林圓月村的鄭萼[183,167]。
  不要怕,我不會傷害你的。不過,你也要承諾不傷害我……
你的大名我很清楚,小蝦米,偃師社高價懸賞你的頭顱。但我不會和你作戰的,你幫助的都是我的親人,你給了他們生存的希望,我非常感激。
我曾經是圓月村的一員,我曾發誓要永遠保護鄭萼和圓月村,但現在……卻淪為偃師社的一員,我不想讓我的親人們看到我現在這個樣子。
雖然我也很想離開這裡,很想回家,但是偃師的強大力量是我無法抗拒的。
把我的劍交給我的妻子鄭萼吧,告訴她我就算死去,也不會背叛我的誓言。
你必須這麼告訴她,求求你。

你將得到:
二星初級會員 #3
請問 火鼠 點沖 5技??
點用d 商店d 5金技 沖...
我唔係好識..我沖左70金都係得 2技 請問可不可以 簡單教一教我??:smilie_:P2:
二轉會員 #4
原帖由 joewong123 於 2008-6-1 11:33 PM 發表
請問 火鼠 點沖 5技??
點用d 商店d 5金技 沖...
我唔係好識..我沖左70金都係得 2技 請問可不可以 簡單教一教我??:smilie_:P2:

5技是1手動技+4被動技
先用5金那些書填滿4個被動技
填滿4個被動技是運氣問題
本人試過用25金就填滿,也試過用300金才填滿
但有一重點就是有些技能是必互蓋的 如(冰精,火靈)(蠻力,法魂)
詳細一點可在資料區找找看,有很多類似的文章
二星初級會員 #5
咁 請問 ..
我覺得咆哮太貴了
請問有咩技能可以取代??:em012:
二轉會員 #6
不用咆哮可用 高肉牆(發動後一段時間(15秒)內珍獸為主人承受全部傷害)
上座騎跑一圈拉怪 跟住開肉牆 這時候小怪就會轉打你的寵物
因為你的寵有高反擊和高反震 所以小怪會被扣血 這時你再用隱形
小怪的仇恨就會轉到你的寵身上

當然這個效率沒咆哮高 但也是一個方法 但前題是小怪不能高過你10個lv
不然隱形會無效
二星初級會員 #7
o 多謝你:smilie_8):
四星黃金會員 #8
想問下......點解我升唔到釣魚熟練度ga????

我釣到3lv之後...就一直唔冇升過熟練~
三星高級會員 #9
冇當d心法應該點加? All 加攻好定係加血好?
二轉會員 #10
原帖由 roy2810 於 2008-6-10 12:32 AM 發表
冇當d心法應該點加? All 加攻好定係加血好?

以現在比較多的人來說 加體的武當比加攻的武當多
因為武當是8個門派中 血量最少 死人是沒用的
當然如你是港幣戰士 會上高級血石的 可以無視
一星新手會員 #11
火鼠(55)最好用咩技?
同埋點樣可樣沖技嫁?唔識?
仲有咩叫單刷??

五星白金會員 #12
火鼠d人多數用黎做單刷寵..
而單刷就即係有高雙反+咆哮...一個人用隻寵去打怪...

而整單刷寵成本都ok貴~.~"至小要1000金以上...

下邊就係單刷寵整法@o@"

想要單刷...就一定要花錢~.~數目唔係勁多...亦唔係好小(睇你運氣)
做單刷寵首要既野就係精明-口-"

首先將隻寵升到30lv先(因為30lv前d寵領悟到技係高d...當然~你亦都可以1lv就打技)
一開始你就去洛陽~係npc到買5金果d技...
洗到隻老虎變4個自動技..其中一招最好係蠻力@o@"(留番個位加手動技)
洗完4技之後~就開始入技啦
入曬低雙反,低靈動,同埋一招你自己鍾意既+蠻力(可以唔洗入低既...你有米/你唔驚..可以直接入高技...不過會好危險)
入好曬之後...就開始上高技~你上左高反震之後先上高反擊~跟住上埋高靈動
咁你依家隻寵就有高雙反+高靈動+蠻力~
最後加埋咆哮上去...就完成一隻單刷寵啦-口-"

至於你想平...可以用高肉牆@o@"但我唔知呢樣係點用~.~"好少見...
所以...睇下有冇高人指點下你A_A"

p.s.做單刷寵其實應該搵d低身法~.~

一星新手會員 #13
我就係唔明咩係單刷
有咩用??
三星高級會員 #14
我想問下有咩職業~
論壇乞丐 #15
s sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
論壇乞丐 #16
sdffsdfsdfsdfsdfsdf
二轉會員 #17
我想問d寵幾多資質算勁同廢:ro08:
五星白金會員 #18
點樣由寶藏洞1F上到3F..我唔識上"
佢話要咩其他方法先上到..:fire:
一星新手會員 #19
ok  多謝你
二轉會員 #20
原帖由 tsekevin123 於 2008-6-28 09:53 AM 發表
點樣由寶藏洞1F上到3F..我唔識上"
佢話要咩其他方法先上到..:fire:

1F >2F 中途有條坑
你要拉個技能出來 有個輕功的
拉出來 或 直接駛用 會有個印記
點去你想飛過去的地方 就好
輕功有一定距離 1F >2F 要在中途的石停一下 才能飛過去
2F > 3F 用自動就可了
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數