《伊希歐之夢》資料區

主題列表 登入
三星高級會員 #1
今次本人寫這主題目的係想大家唔好咁傻去買GAME幣用,在ECO內NPC賣的物品價格好合理,到了該等級大部人都會夠錢買裝用

一開始時大家都有任務點,個人不建議大家一早就用左D點,應該留番去到14級左右先用,14LV對大家來講3日內大部人都升到......,如果大家開頭沒有錢用可以去 "泰迪島" 內打植物賺錢,將物品拿去比食物NPC免費加工可以賣得更多錢,空倉去打走一轉有2000-3000 元

任務台任務
14LV後去任務台到接 "運送" 一次可以賺3000元,每一位玩家一日有5點任務點,一日內可以賺15000元
19LV後去任務台到接 "運送" 一次可以賺4000元,每一位玩家一日有5點任務點,一日內可以賺20000元
24LV後去任務台到接 "運送" 一次可以賺5000元,每一位玩家一日有5點任務點,一日內可以賺25000元
..
...
....

大家都見到等級越高賺的錢就越多,日日都有錢賺

大家到了24LV後可以去南北國商店內買 "時空鎖匙" 做搬運任務,再找多一位朋友一起做,一人記錄一個地方,只要用時空鎖匙和憑依功能,就可以好快咁走來去做完一次任務

本人自己只用2分鐘時間做29LV的"運送"一次賺6000元 ,減500元的"時空鎖匙" ,實賺一次5500元,自己和朋友合作都係用了10分鐘時間做了5次搬運任務,賺了27500元

都係10分時間,就賺到咁多錢,日日用個5點任務點來賺錢,其他時間就去組隊打怪,二三日時間就有錢換一次裝,你話洗咩去買GAME幣用,個人覺得裝備不用級級換,格幾級先換一次都得,裝級數太近能力植提升不明顯。

再者.....高LV後的賺經驗值的任務唔多同好少經驗值,自己打怪和組隊打怪,都係十幾分鐘已經多過任務比你的 經驗

一星新手會員 #2
資料非常有參考價值,謝謝:smilie_:D4:
三星高級會員 #3
有意思. 其實我的做法都係差唔多, 不過我只有有兩只角做 ~ ~, 一騎一礦, 礦只做搬運升.  騎就做職業經多o既討伐任
三星高級會員 #4
原帖由 Atoru 於 2008-6-6 09:45 AM 發表
資料非常有參考價值,謝謝:smilie_:D4:

有參考價值,謝謝...^^

版主加少少分比我,THX
二轉會員 #5
D任咩名:smile_13.gif: 如果樓主可以幫手POST埋名:em015:
三星高級會員 #6
喱速遞(長途)/南 (Lv14)
消耗任務點數 1
委託人: 咖啡館店員
時限: 60分鐘

內容
從南方海角的
瑪爾塔那裡拿
[咖喱(任務)] 4個
奧克魯尼亞叢林的
交給咖喱

基本經驗值: 500
職業經驗值: 500

----------------------------------------

招聘咖啡店速遞員! (Lv14)
消耗任務點數 1
委託人: 咖啡館店員
時限: 15分鐘

內容
從下城的
咖啡館的麥當娜那裡拿
[咖啡(任務)] 1個
[魔法糖果(任務)] 5個
奧克魯尼亞南部平原的
交給列特

基本經驗值: 500
職業經驗值: 500

----------------------------------------
二星初級會員 #7
很好的資料  版主  唔該晒  ^^
六星鑽石會員 #8
終於有人諗到==0==

恭喜你.....
三星高級會員 #9
多謝大家支持
一星新手會員 #10
樓主..請問27lv劍士可以去邊到打到30呀
六星鑽石會員 #11
本人自己只用2分鐘時間做29LV的"搬運"一次賺6000元 ,減500元的"時空鎖匙" ,實賺一次5500元,自己和朋友合作都係用了10分鐘時間做了5次搬運任務,賺了27500元

和朋友合作..姐係點 點合作0.0?
二星初級會員 #12
我想找個人同我合作做@@
做29lv戈個...
有ga密我一下
我叫吉仔
@@
thx!

好急錢用⊙w⊙
三星高級會員 #13
原帖由 davidboy456 於 2008-6-6 10:48 PM 發表
本人自己只用2分鐘時間做29LV的"搬運"一次賺6000元 ,減500元的"時空鎖匙" ,實賺一次5500元,自己和朋友合作都係用了10分鐘時間做了5次搬運任務,賺了27500元

和朋友合作..姐係點 點合作0.0?

2個人一起做相同任務,大家分別去唔同地方記錄儲點,到時用憑依加時空key就可以一起飛來飛去
三星高級會員 #14
你係咪毒蛇?!
二轉會員 #15
多口請問一下 19lv 的任務是那一個?@@ 我剛升20 仲未做過 只係做過14lv果個....

請指教
五星白金會員 #16
嘩~~值得加分再加分!!原來可以咁搵錢^^
叫d 賣幣既人快d 收聲唔好再洗頻呀!!超煩!!
VIP會員 #17
用key呢招一早識xd
but 多謝分享~
三星高級會員 #18
原帖由 一隻小肥豬 於 2008-6-7 12:22 AM 發表
多口請問一下 19lv 的任務是那一個?@@ 我剛升20 仲未做過 只係做過14lv果個....

請指教

任務台個到有好多任務,你只要關左其他任務,留番 "搬運" 就會明顯看到邊個是賺錢任務,按去看內容就冇死
三星高級會員 #19
原帖由 kenyip 於 2008-6-7 12:29 AM 發表
嘩~~值得加分再加分!!原來可以咁搵錢^^
叫d 賣幣既人快d 收聲唔好再洗頻呀!!超煩!!

好就加下分比我,多謝
二轉會員 #20
依1-2日都有用依招方法~~
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數