《誅仙》心得區

主題列表 登入
四星黃金會員 #1
上網找了一輪...
發現主要都係大陸玩家既經驗之談...
總括有3個...2普通 + 1PK 用...
以下係我整理過既資料...
大家參考下啦

我個人會跟 VERSION 2...
普通點法
VERSION 1
少俠 (8點):           重擊 + 2        醒覺 + 6
一重 (30點): 剔骨凶牙 + 1 百鬼夜行 + 5 魔元邪咒 + 3 護法鬼語 + 9 遁影漫塵 + 4 魔魂姿態 + 8
二重 (29點): 旋風亂舞 + 1 御 空 術  + 3 蠱王姿態 + 8 蝕心毒蠱 + 5 凝血妖蠱 + 12       
三重 (36點): 暴沙漫捲 + 3 鬼契鑄魂 + 6 歸靈秘印 + 3 縛足蛇蠱 + 12 怨鬼心魔 + 2 獄火煉魂 + 3  碎魂天襲 + 10
四重 (30點): 幕天狂沙 + 3 暗影魔心 + 6 獄火煉志 + 3 百蠱啖魂 + 12 巫毒斗瘴 + 3
五重 (17點): 滅魂狂飊 + 6 天選道怨 + 2 邪神傲世 + 5 神鬼亂舞 + 4

VERSION 2
少俠 (8點):        重擊 + 2        醒覺 + 6
一重 (37點): 剔骨凶牙 + 1 百夜鬼行 + 5 魔元邪咒 + 9 護法鬼語 + 9 遁影漫塵 + 5 魔魂姿態 + 8   
二重 (29點): 旋風亂武 + 3 御 空 術  + 1 蠱王姿態 + 8 五鬼厲魂 + 6 幽泉鬼步 + 3 怨念羈糜 + 8  
三重 (25點): 暴沙漫卷 + 1 歸靈祕印 + 9 怨鬼心魔 + 2 獄火練魂 + 3 淬魂天襲 + 10
四重 (34點): 慕天狂沙 + 3 獄火練志 + 3 百蠱啖魂 + 12 暗影魔心 + 6 毒龍蝕天 + 1 戾魂血印 + 9  
五重 (17點): 滅魂狂飊 + 6 天選道怨 + 2 邪神傲世 + 5 神鬼亂舞 + 4

VERSION 1 跟 VERSION 2 都跟以下天書點法
天書:
邪魂 (2點):         瀝血心 + 2
狂煞 (12點): 奠魂曲 + 3        掩月幕 + 1        百毒煉 + 2        挫骨印 +2        猛鬼嘯 + 2        怨血煉 + 2
毒宗 (34點): 除截宗外…全加滿

PK 點法
少俠 (8點):           重擊 + 2 醒覺 + 6
一重 (37點): 剔骨凶牙 + 1 百夜鬼行 + 5  魔元邪咒 + 9  護法鬼語 + 9  遁影漫塵 + 5 魔魂姿態 + 8   
二重 (31點): 旋風亂武 + 3 御 空 術  + 3  蠱王姿態 + 8  五鬼厲魂 + 6  幽泉鬼步 + 3 怨念羈糜 + 8  
三重 (24點): 暴沙漫捲 + 3 鬼契鑄魂 + 6  歸靈秘印 + 9  其他共 + 6
四重 (36點): 慕天狂沙 + 3 獄火練志 + 9  百蠱啖魂 + 12        暗影魔心 + 6  巫毒斗瘴 + 6
五重 (17點): 滅魂狂飊 + 6 天選道怨 + 2  邪神傲世 + 5        神鬼亂舞 + 4

共153點~~根據情況減去3点~

天書:
第1頁:瀝血心 2点 (2)
第2頁:第1列、第2列全满19点 怨血煉2点  (21)
第3頁:到鬼域14点 到鬼翼通4点 到龍筋蠱7点  (25)
共48点

六星鑽石會員 #2
鬼道開頭好慘-.-
都無攻技用.....
四星黃金會員 #3
原帖由 彼得.柏加 於 2008-7-3 12:14 PM 發表
鬼道開頭好慘-.-
都無攻技用.....

係...要去到2重先有...
一重...要靠 魔魂姿態
六星鑽石會員 #4
其實招鬼爪係咪真係無用????
如果唔係魔魂咪無招洗囉
四星黃金會員 #5
原帖由 彼得.柏加 於 2008-7-3 03:01 PM 發表
其實招鬼爪係咪真係無用????
如果唔係魔魂咪無招洗囉

'
幽魂利爪...自己單練才有用...
而且只有3秒虛弱...沒太大用處...
可先加..後期洗點...
四星黃金會員 #6
如果唔+勇氣攻擊咪好低囉= =''
六星鑽石會員 #7
原帖由 霸王卍 於 2008-7-3 06:44 PM 發表
如果唔+勇氣攻擊咪好低囉= =''

係啦...蠢左
開頭唔加技  省番幾多點..
而且開頭有石用...普攻升都唔差
宜家26lv..需然唔係高
但又唔想重練wo  -_-"
我仲煩惱緊加唔加鬼爪
四星黃金會員 #8
原帖由 彼得.柏加 於 2008-7-3 07:38 PM 發表

係啦...蠢左
開頭唔加技  省番幾多點..
而且開頭有石用...普攻升都唔差
宜家26lv..需然唔係高
但又唔想重練wo  -_-"
我仲煩惱緊加唔加鬼爪

我封測有加...鬼爪係幾好用...不過單煉果陣囉...因為可以爆少d水...
如果會洗點的話...可以加的...
因為會令你前期易d升
六星鑽石會員 #9
如果洗點要買點數
我應該唔會洗xd...因為唔想浪費金錢
一星新手會員 #10
我之前+左勇氣喔1點 重擊3點 +錯了 買了洗點附 只洗到一重技
還有 VERSION 1和 VERSION 2 我睇唔明係咩野黎喔~
普通同pk 係解咩野?
四星黃金會員 #11
原帖由 鬼娃B 於 2008-7-4 01:00 PM 發表
我之前+左勇氣喔1點 重擊3點 +錯了 買了洗點附 只洗到一重技
還有 VERSION 1和 VERSION 2 我睇唔明係咩野黎喔~
普通同pk 係解咩野?

加錯左就算啦...因為都唔係太大影響...
唔好超過8點就好...
我都唔跟 2重擊 6醒覺架...
我係 2重擊 4醒覺 2+血的...

普通...係為打怪升等用多...
ver 唔同...只係睇你追求d 咩野...
ver 1 會藍少d ... 不過整體 pk 同 升lv 都平均d
ver 2 係升lv 舒服d...不過玩pk 就要多d 技術

pk版...當然係為左pk而去學習技能囉

簡單d
鬼道一重 (37點):
剔骨凶牙 升1就好了...
百夜鬼行升到 5 啦...不過要睇lv先有得升
一星新手會員 #12
我10點啦 新手技=3= 嗚
你話你自己個人玩VER2 PK要技術 係點樣既技術喔~~
VER1 平均D 其實邊樣會好D~打得又升得 係VER幾

四星黃金會員 #13
原帖由 鬼娃B 於 2008-7-4 01:24 PM 發表
我10點啦 新手技=3= 嗚
你話你自己個人玩VER2 PK要技術 係點樣既技術喔~~

cersion 2 技能會多d...
而且...鬼道最主要既 魔魂 同 蠱王 都係 +8...version 1 係 +9...所以pk能力會弱左
加上我主要係升lv...唔多pk...所以對我影響唔大
一星新手會員 #14
咁我d防裝 應該+咩附呀?
四星黃金會員 #15
原帖由 鬼娃B 於 2008-7-4 01:33 PM 發表
咁我d防裝 應該+咩附呀?

我...
頭同身就加防...
腳就加閃....
一星新手會員 #16
嗯~~全身+閃好唔好呀? 你幾lv~

四星黃金會員 #17
原帖由 鬼娃B 於 2008-7-4 01:36 PM 發表
嗯~~全身+閃好唔好呀? 你幾lv~

唔好...因為...唔好明顯地閃多左...
封測試過全身都+閃避...一共加左 12點...
冇咩明顯多左...

我宜家lv24咋...開左一次雙經...
留番高d lv先用 呵呵~
一星新手會員 #18
你game入面叫咩名?
四星黃金會員 #19
原帖由 鬼娃B 於 2008-7-4 01:55 PM 發表
你game入面叫咩名?

吸血鬼 ← 獨行俠一個~ 原本封測d fd...一個都冇再玩...:smile_22.gif:
一星新手會員 #20
你無online add唔到你好朋友既?
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數