《誅仙》心得區

主題列表 登入
五星白金會員 #1
首先:青雲優勢係遠攻 門派優勢係遠攻 但係仲行埋去近身戰 果d叫白痴  game職業要利用優勢 冇話狗唔狗 全部都係技術 同埋門派優勢  
係要近戰都要等佢定左身 我開哂野 先埋去用華閃同佢近戰

開始決鬥時: 數3秒 就用逍遙遊 跑到最遠 出玄冰咒 直到 鬼王減慢速度 在用少陽9級 配天書 見到鬼王一定身 就立即出 神劍御雷真缺 呢招幾百點定身能力 好勁 又好高攻   要佢食齊6下 之後快手用 天尊身法5 +萬幾血 真元護體7 吸6千幾傷害 極度深寒5 -400點防配天書可以去到大約600 在爆 真華閃 天誅劍 斬龍缺 必要時出埋 玄天真缺>雷龍>天地不仁  見到鬼王死先好停手 好好利用呢20秒 殺死鬼王  

咁咪話鬼王 魔王都死  我講果d技能全部配天書

比個加點你地睇 睇下我點加點

http://tools.duowan.com/zx/qingy ... jianyulongzhenjue=2

呢個無疑+點網

PK型天書點法保正高攻 難暈 難死
:寒冰烈炎直到劍魔宿命2  
          內氣充盈>絕聖3
        修身>華閃之歌2
         玄通>冰天機2
        秘術>護體罡氣2
護體罡氣2 配真元護體7 可以吸成萬傷害 +天尊身法5  比起鬼王果2招野 仲要勁 缺
點哂真氣 不過大家    學哂我所講既招 都實好夠真氣用 只要唔玩自暴真得 鬼王係暈你地唔到 配好法寶 個抗暈+成會變得好高好高

殺合歡影片一個,影片轉吧哈論壇
http://www.wretch.cc/video/brave ... mp;o=time_d&p=1

搞笑題外話:
所謂 黑暗力量 永遠比人睇見強大 所以先會迷惑人投向黑暗
光明力量表面好弱 但係只要完全發輝出黎 就可以同黑暗對抗到抵
GAME其實好死 所謂光明黑暗戰爭 明光有佢優點 黑暗亦有佢優點 睇大家識唔識混用 冇最強職業 只有最強玩家

五星白金會員 #2
推~~~~~~~~~~~~~~~
五星白金會員 #3
純理論型?
有冇經過實戰嘗試 ?
剩係睇過個配點網?

你有樣野好似唔係幾清楚
極度深寒唔係計%,係計點,個網錯架,唔信可以入返game睇

如果官方開埋琥珀朱綾,少陽更加變左廢物

再者,你無視人地明王?
五星白金會員 #4
殺隻鬼王 都要搞咁多野-.-
三星高級會員 #5
原帖由 23960881 於 2008-7-12 12:05 PM 發表
開始決鬥時: 數3秒 就用逍遙遊 跑到最遠 出玄冰咒 直到 鬼王減慢速度 在用少陽9級 配天書 見到鬼王一定身 就立即出神劍御雷真缺  要佢食齊6下 之後快手用 天尊身法5 +萬幾血 真元護體7 吸6千幾傷害 極度深寒5 -400%防 在爆 真華閃 天誅劍斬龍缺 必要時出埋 玄天真缺>雷龍>天地不仁  見到鬼王死先好停手 好好利用呢20秒 殺死鬼王  

寫緊小說誅仙2?
劇情發展鋪排得唔錯...一直好順利依照你想法發展
拎黎拍戲出黎都一定冇問題順暢無阻

開始決鬥時: 數3秒 張小凡就用逍遙遊 跑到最遠雙手握著法訣,全力操控,姿態嚴肅中透著瀟灑 出玄冰咒 直到 鬼王減慢速度 在用少陽9級 配天書 見到鬼王一定身 就立即出神劍御雷真缺  口中誦咒:「九天玄剎,化為神雷。煌煌天威,以劍引之!」半空之中,藍光閃爍,青光燦爛,在空中飛來縱橫,所到之處,擂台之上原本堅硬之極的巨木都如紙屑一般四散飄飛,聲聲巨響如晴天霹靂,震耳欲聾。 要佢食齊6下 之後快手用 天尊身法5 +萬幾血 頓時,漫天的藍光消散了,收縮了,彷彿如巨龍吸水一般都被吸到那如秋水一般的劍刃之上 真元護體7 吸6千幾傷害(一定要6千幾傷先交貨,唔岩數重拍) 極度深寒5 -400%防(-100%變0防, -400%負左防?再打就一定死硬啦) 在爆 真華閃 天誅劍斬龍缺 巨響聲如天際狂雷,隆隆而至 必要時出埋 玄天真缺>雷龍>天地不仁  見到鬼王死先好停手 台上台下,一片寂靜,所有人都屏住了呼吸「哇──」,台上,鬼王噴出了一口鮮血,手撫胸口,臉露痛苦之色,再也支撐不住,倒在地上昏了過去。 好好利用呢20秒 殺死鬼王

二轉會員 #6
原帖由 藍魂 於 2008-7-13 07:57 PM 發表

寫緊小說誅仙2?
劇情發展鋪排得唔錯...一直好順利依照你想法發展
拎黎拍戲出黎都一定冇問題順暢無阻

開始決鬥時: 數3秒 張小凡就用逍遙遊 跑到最遠 出玄冰咒 直到 鬼王減慢速度 在用少陽9級 配天書 見到鬼王一 ...

我笑左-.-

PS:錯區,幫你轉區
五星白金會員 #7
原帖由 Arca 於 2008-7-13 05:12 PM 發表
純理論型?
有冇經過實戰嘗試 ?
剩係睇過個配點網?

你有樣野好似唔係幾清楚
極度深寒唔係計%,係計點,個網錯架,唔信可以入返game睇

如果官方開埋琥珀朱綾,少陽更加變左廢物

再者,你無視人地明王?

配點網係我點比你地睇 懶打技能字 你都見我打字冇符號 我唔想打到d技能一舊野咁 先係配點 點哂你地睇

琥珀朱綾唔夠點左天書既少陽好

極度深寒 配天書 400點+天書% 大約600左右

唔好成日諗人地有明王 青雲都有 護體罡氣2 配真元護體7 可以吸成萬傷害 +天尊身法5

重點係青雲 有遠攻優勢 可以打傷鬼王先 埋去連華閃 仲有唔鍾意可以整到鬼王一直遠離自己慢慢殺都得

我係大陸玩 最近轉返香港

有好法寶 +玄通配玄鏡6 新手果13點抗性  講唔出幾高抗性 要睇你法寶+幾多抗性先=答案

三星高級會員 #8
原帖由 23960881 於 2008-7-13 08:22 PM 發表

配點網係我點比你地睇 懶打技能字 你都見我打字冇符號 我唔想打到d技能一舊野咁 先係配點 點哂你地睇

唔好成日諗人地有明王 青 ...

到頭黎...都係高lv睇裝備+技術:smilie_:10:
一開始青雲識走人地鬼王就企定定等開始?:smilie_:D4:
好好利用呢20秒 殺死鬼王.....20秒黎講好長
人地會唔會咁乖跟住劇情發展:smilie_O_o:
裝備一樣既話...對比上黎
青雲血低防低...10秒就訓低=,=
撐唔撐到20秒成問題...
樓主一直寫點打鬼王...鬼王點被扣血
唔記得左計番青雲扣血
五星白金會員 #9
原帖由 藍魂 於 2008-7-13 08:46 PM 發表

到頭黎...都係高lv睇裝備+技術:smilie_:10:
一開始青雲識走人地鬼王就企定定等開始?:smilie_:D4:
好好利用呢20秒 殺死鬼王.....20秒黎講好長
人地會唔會咁乖跟住劇情發展:smilie_O_o:
裝備一樣既話...對比上 ...

呢個純粹殺鬼王心得 如果要講裝備 咁冇得講
一開始 企係到 用逍遙遊 之後跑 鬼王 都追唔到啦
我講呢20秒係用左天尊身法5 +萬幾血 真元護體7 吸6千幾傷害配天書吸到成萬傷害 唔夠明王頂?
[人地會唔會咁乖跟住劇情發展當然唔會] 連招係人學 使用方式係睇玩果個人
我講呢個連續技 係比人參考

所有仙俠game 或者武俠game 大多數 如天龍:武當/劍俠情緣:武當 都係血小易死 但係攻擊力勁 遠攻 仲有得用mp代hp低當傷害 真係一個+哂天尊身法5 +萬幾血 真元護體7 吸6千幾傷害配天書吸到成萬傷害 會唔會20秒死 有代你自己思考

五星白金會員 #10
原帖由 23960881 於 2008-7-13 08:56 PM 發表

呢個純粹殺鬼王心得 如果要講裝備 咁冇得講
一開始 企係到 用逍遙遊 之後跑 鬼王 都追唔到啦
我講呢20秒係用左天尊身法5 +萬幾血 真元護體7 吸6千幾傷害配天書吸到成萬傷害 唔夠明王頂?
[人地會唔會咁乖跟住劇情發展當然唔會] 連招係人學 使用方式係睇玩果個人
我講呢個連續技 係比人參考

所有仙俠game 或者武俠game 大多數 如天龍:武當/劍俠情緣:武當 都係血小易死 但係攻擊力勁 遠攻 仲有得用mp代hp低當傷害 真係一個+哂天尊身法5 +萬幾血 真元護體7 吸6千幾傷害配天書吸到成萬傷害 會唔會20秒死 有代你自己思考

你識用逍遙遊,人地唔識用追風咒?
你識用少陽,人地唔識用無間寂?

講真,如果鬼王宗埋到青雲身,肯定可以20秒ko
識吸傷害又如何?
吸萬傷害有咩用
後期開片,三萬血都只係豆腐,更何況一萬?

原帖由 23960881 於 2008-7-13 08:22 PM 發表
唔好成日諗人地有明王 青雲都有 護體罡氣2 配真元護體7 可以吸成萬傷害 +天尊身法5
重點係青雲 有遠攻優勢 可以打傷鬼王先 埋去連華閃 仲有唔鍾意可以整到鬼王一直遠離自己慢慢殺都得
我係大陸玩 最近轉返香港
有好法寶 +玄通配玄鏡6 新手果13點抗性  講唔出幾高抗性 要睇你法寶+幾多抗性先=答案

為左定身一個人,而浪費9點技點,你認為值得?
倒不如抽多幾點加破魔劍氣
人地鬼王宗可以無視抗性一下定幾十人
雖然唔知琥珀朱綾定身能力有幾強,但佢仲有真氣貫穿效果

如果好似你咁編排
駛乜20秒
一開波即刻一個五雷清佢狀態(如果大家冇玩開狀態更加唔駛用)
琥珀3秒定身,3秒內再怒劍狂花,然後天誅劍氣(保證3秒出晒)
如果大家lv一樣,裝備相近,對方唔死都唔長命,隨便補招華閃或者斬龍訣都必死
咁樣10秒都唔駛

五星白金會員 #11
你果段野= =30LV?
四星黃金會員 #12
講咁多做咩=.="v 合歡有技術兩野搞掂左青云
五星白金會員 #13
原帖由 Arca 於 2008-7-13 09:46 PM 發表

你識用逍遙遊,人地唔識用追風咒?
你識用少陽,人地唔識用無間寂?

講真,如果鬼王宗埋到青雲身,肯定可以20秒ko
識吸傷害又如何?
吸萬傷害有咩用
後期開片,三萬血都只係豆腐,更何況一萬?

為左定身一 ...

如果鬼王都同時用追風 睇下鬼王食少陽定身定自己食佢暈先 講真青雲點哂我講果d天書 配高抗法寶 鬼王係暈唔到

首先少陽既定身 配左天書 係=法寶既2倍半定身時間 岩好食得哂神劍御雷 6下 神劍有幾百點定身 =大約6下滿級怒劍殺傷力  仲有時間幫自己+補助技能2招 如果呢個時候鬼王定完 佢要放補助 最快都要2秒 攻擊佢又賺左2秒 佢補助果陣 仲可以補一下少陽 佢又定左

有玩過大陸版都知鬼王係60幾果陣最勁 因為唔夠技點 唔夠抗性 講到後期 鬼王冇麥用 升lv又慢 pk 圍p 輸比青雲 單p 青雲有技術 鬼王係埋唔到身都可以
鬼王只係個有殺傷力既肉盾 暈唔到人 冇麥用 見人地打緊 埋去幫打追人就可以

怒劍唔夠勁 斬龍缺 天誅先夠勁   中少陽 有點天書定得耐過個100級法寶幾倍 可以連幾招或者食哂6野 神劍御雷 之後在用罡氣7 天法5 絕對可以同鬼王打過  20秒內 可能鬼王先死 殺人最緊要型 連得招多先好睇 武俠 仙俠目的係咩 刀光劍影姐=.=

我上邊果d連招 係講連人 當然人地唔死 一直連落去   直到死 對方死左 下邊果d就唔洗連落去  唔係要出哂咁多招先死 講真到左150lv 就定人身用神劍先嫁啦 唔會用怒劍先 神劍好高攻

五星白金會員 #14
原帖由 Hei熙~* 於 2008-7-14 12:28 AM 發表
你果段野= =30LV?
唔知喎 係吧哈見到 咪分享埋你地睇囉
二星初級會員 #15
玩什么门派都是一样厉害,看你怎样加点和在瞬息万变环境下正确运用技能,看下青云出色控技,对付合欢! http://vlog.17173.com/v/1/10389/29/Mjk3MDkx
二星初級會員 #16
关于PK这里不说太多 PK说再多都只能是纸上谈兵,发现很多人谈PK总是在理想化的状态下大谈,而且都习惯于把对手考虑成木头人来打.真正的PK里不会给你那么有利的因素,用瞬息万变来形容更为贴切.四大要素 装备配置 网速操作 想成为PK王者缺一不可具体的总是要看当时的操作如何状态如何.学会随机应变才是最重要的.
回到最頂傳統版

選擇頁數