《伊希歐之夢》資料區

主題列表 登入
VIP會員 #1
沒錯 地圖一樣 掉物一樣 出現地圖都一樣
但等候時間 樓主所給的評語 已經很outdated了
新手最適合打啤牌王? 笑 誰都知道木魚王跟啤牌王的難度差天共地(包括隨從
難易度當然是魚王>爛熊>魔手>牌王
啤牌王最準時? 笑 以上的王最不準時的就是啤牌王 偶爾30分鐘出 要不就可以2~4.5小時才會出
而且不是偶爾而已 而是可以經常超過2小時才出~
我倒認為魔手跟爛熊最準時 大抵在45~60分鐘內必定出現
信不信由你 以上係我一年半以上的守王經驗

其實王既刷新時間係固定左, 「隨機30~90Mins刷1隻」
所以一隻王準唔準時其實係同地圖大細好有關係

例如魚王地圖好大, 而且佢係最低lv, 經常刷新後3秒就被人秒殺
你有可能出現1種情況就係「係洞入面逛左1日都唔見佢」,
因為太多人同時搶緊, 所以我評佢為最唔準時

最準時係牌王, Reson : 因為佢刷新範圍實在太細
一個screen都睇得晒, 所以就算真係咁唔好彩 90分鐘先刷都好
你永遠無「行一日都見唔到既情況出現」

所以老手一定會叫你打魚王, 然而唔係叫你打牌王, 例如上面Quote既字

- 2010年11月字, 離開ECO剛好3年

1. 北部地牢 - 艾卡納王

特別物品有 銅章 / 泰迪章 / 凱堤推進器 (有魔法生物分析更佳)

點評 : 最準時的王, 而且刷新範圍細, 所以大部分推進器都係呢隻趺出黎, 新人推介打呢隻&爛熊仔

紅框內為刷新點

2. 廢炭礦B3F - 最強的魔手 (最強の魔獣)

特別物品會有 號碼布 / 寫上名字的號碼布 / 最強之魔獸印章 / 凱堤推進器 (有動物分析更佳)

點評 :

即使冇推進器, 都好容易打到號碼布

王本身好廢, 但卒仔係8隻熊, 物攻好高

配合魔導連放7下盾, 只要不破盾, 要殺不難

或者拖去角落打, 就可以避免同時受敵

紅框內為刷新點

3. 冰結的坑道B3F - 破損的縫製玩偶

特別物品有 破損的縫製玩偶印章 / 活動木偶泰迪 / 凱堤推進器 / 縫製玩偶的布 (有魔法生物分析更佳)

點評 :

物攻好低既王, 特別適合血牛打

小心的是小怪會沉默憑依者

紅框內為刷新點

4. 大陸之洞窟B5F - 瑪布

特別物品有 活動木偶瑪歐斯 / 兜襠布印章 / 瑪歐斯的布 / 凱堤推進器 (有水中生物分析更佳)

點評 :

最弱的1隻王, 但刷新範圍極廣, 想試試打王可以搵呢隻, 危險性最低

同樣要小心沉默

紅框內為刷新點

5. 南部地牢B3F - 雷王

特別物品有 雷王印章 / 泰迪徽章 / 泰迪彩虹徽章 (有鳥類分析更佳)

點評 : 通常每次都出1人1個章, 所以組滿8人打比較好, 另外只要有神官J25魔法封印技能, 就可以虐王

開始時要先清理退路, 方便拉王出空地殺, 因為刷新點都好多怪, 所以要拖走打

紅框內為刷新點

6. 冥王之森 - 冥王

特別物品有 凱堤推進器(未經證實) / 冥王印章 / 白狼耳 / 泰迪徽章 / 泰迪彩虹徽章

點評 : 暫時比較少人打既王, 團隊合作+魔封技能可殺

進入方法 :

先到不死皇城道米尼主導精神 / 道米尼怨恨取得物品 赤銅寶物珠 (有商人的人類知識更佳)

然後拿著赤銅寶物珠去牛牛草原找NPC「莫卡莫卡的歡樂民宿」(見下圖白點)

他會傳送你去1個特別地方, 在那可以跟NPC接殺冥王的任, (PS, 1粒珠可供4人用, 宿主+3憑依者)

接完就去原始森林搵隱藏傳點, 見下圖

(地圖轉自伊希歐透視鏡)

<以上掉寶資料100%正確, 唔該請人手置頂>

春祭70/40神官 - 東火                                    

手機版未支援觀看積分限制的隱藏子內容

VIP會員 #2
2樣都係打王拎囉-.-
一星新手會員 #3
睇下先-.-2個一樣打王出
VIP會員 #4
附件睇唔到既-___-
四星黃金會員 #5
睇下重有咩秘密先
三星高級會員 #6
冥王一定要有知識from wiki
一星新手會員 #7
你寫得好詳細..比個gd你...比我地d新手知道點有...吾洗買黑市個d
一星新手會員 #8
最準時的王, 而且刷新範圍細, 所以大部分推進器都係呢隻趺出黎

最弱的1隻王, 但刷新範圍極廣

睇完le 2句
我笑左 :smilie_:10:
三星高級會員 #9
有咩咁神秘呢
五星白金會員 #10
原帖由 雪嘉 於 2008-7-13 08:25 PM 發表
你寫得好詳細..比個gd你...比我地d新手知道點有...吾洗買黑市個d

買市果D係邊到買??幾錢一個推進器-.-?
三星高級會員 #11
原帖由 gn125578 於 2008-7-13 08:27 PM 發表

買市果D係邊到買??幾錢一個推進器-.-?

見人放3千萬
不過3千萬都夠我收齊d章去換個特別既推進
三星高級會員 #12
支持火火: )
夠晒詳細...
七星元老會員 #13
艾卡納王
長期多人:smilie_8): 想打都有D難度

本人推介破損的縫製玩偶,瑪布
破損的縫製玩偶個場一眼睇哂,不過隻王好細粒
瑪布冇咩實力,勝在易打
二轉會員 #14
唔錯,幾好既攻略
七星元老會員 #15
原帖由 aeehkcheung 於 2008-7-13 08:29 PM 發表

見人放3千萬

個任都未開
不過我都草緊王章
一星新手會員 #16
原帖由 aeehkcheung 於 2008-7-13 08:29 PM 發表

見人放3千萬

儲夠100個印係去 選擇類別 再係果個類別入面抽推進爸爸
而且有高機會抽中藥水

儲夠108個 (連王印) 先有得選擇換推推

所以3000萬係唔能夠確實換到一個推進爸爸
四星黃金會員 #17
我睇日版ECO wiki,冥王好似唔會掉推進器
二轉會員 #18
正帖0o0
樓主好有心機
多謝分享
二星初級會員 #19
gdddddddddddddddddddddddddddddddddddd
四星黃金會員 #20
多謝哂~~~~
可唔可以講下d王幾lv先夠打

3q~~~~~~~~~€€
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數