Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
七星元老會員 #61
素材....我想知合大爆g 另一樣野係咩- -.....
玩左咁耐 竟然一個都冇.....
五星白金會員 #62
原帖由 乂鬼谷子乂 於 2008-9-12 04:49 PM 發表
太古之龍木點有架~~
打咩出????

浮岳龍
索材:太古の龍木入手方法如下

背部:可以掘背1至6次,每掘1次有20%機會
身體:可以掘屍5次,每掘1次有27%機會
五星白金會員 #63
原帖由 『左海』 於 2008-9-12 07:12 PM 發表
素材....我想知合大爆g 另一樣野係咩- -.....
玩左咁耐 竟然一個都冇.....

大爆彈+擴散凸眼金魚(カクサンデメキン)=大爆彈G

成功率75%,調合時應至小有4本調合書~
五星白金會員 #64
原帖由 王座~白英俠士 於 2008-9-12 07:15 PM 發表

浮岳龍
索材:太古の龍木入手方法如下

背部:可以掘背1至6次,每掘1次有20%機會
身體:可以掘屍5次,每掘1次有27%機會

背冇記錯用高採+埋可以掘14次...
五星白金會員 #65
原帖由 ︴.﹏.權少 於 2008-9-13 12:47 PM 發表

背冇記錯用高採+埋可以掘14次...

咁就要睇你技術,官網寫就話最多佢跌一次(用埋高採)係6下,平時都係4下,如果可以能夠打跌佢3次,即3x6=18下
五星白金會員 #66
原帖由 王座~白英俠士 於 2008-9-13 04:58 PM 發表

咁就要睇你技術,官網寫就話最多佢跌一次(用埋高採)係6下,平時都係4下,如果可以能夠打跌佢3次,即3x6=18下

咁可能我數錯la,,,但係我之前金火上左高採打掉佢3次,第3次係掘唔到野的,,,
二星初級會員 #67
原帖由 王座~白英俠士 於 2008-9-12 07:20 PM 發表

大爆彈+擴散凸眼金魚(カクサンデメキン)=大爆彈G

成功率75%,調合時應至小有4本調合書~

凸眼金魚-_-!?""
個名咁衰既-___-
五星白金會員 #68
原帖由 酷小影* 於 2008-9-13 11:44 PM 發表

凸眼金魚-_-!?""
個名咁衰既-___-

中文名係怪d._____.""
三星高級會員 #69
我有2樣野想問:

1.我想問有雷光浸出物果d蟲打咩任先有得打嫁
2.橡膠質的皮打咩有嫁(我記得好似係電龍,但係我之前都打過電龍都係冇)
二星初級會員 #70
原帖由 風間尼路 於 2008-9-17 06:33 PM 發表
我有2樣野想問:

1.我想問有雷光浸出物果d蟲打咩任先有得打嫁
2.橡膠質的皮打咩有嫁(我記得好似係電龍,但係我之前都打過電龍都係冇)

我答你第1個...雷光浸出物打大雷光蟲有既...如果要打的話...我提議就係打村長5星果個咩古塔調查xxxx""(因為玩日文版..唔識...)
係打1o隻蛇龍的..放心..冇咩金火呀..銀火果d等你打的-0-
2.唔識...留番好似權少..王座..點心佢地呢d資深獵人講比你聽-0-
VIP會員 #71
橡膠質的皮  打毒雞
三星高級會員 #72
原帖由 酷小影* 於 2008-9-17 06:57 PM 發表

我答你第1個...雷光浸出物打大雷光蟲有既...如果要打的話...我提議就係打村長5星果個咩古塔調查xxxx""(因為玩日文版..唔識...)
係打1o隻蛇龍的..放心..冇咩金火呀..銀火果d等你打的-0-
2.唔識...留番好似權少..王 ...
原帖由 緋村點心 於 2008-9-17 08:07 PM 發表
橡膠質的皮  打毒雞

唔該曬2位~估唔到岩岩先開post咁快有人幫到我,咁我一陣去打料先
三星高級會員 #73
我想問黑珍珠同雌火龍之逆鱗點先有嫁最好講埋打咩任

雌火龍之逆鱗係味要打上位的雌火龍先有定下位就有嫁啦
二星初級會員 #74
想問問D煙霧彈有咩用..-.-''玩咁耐我都仲未知佢有咩作用存在
...類似回家玉個型...但係白色既
七星元老會員 #75
原帖由 酷小影* 於 2008-9-28 08:53 AM 發表
想問問D煙霧彈有咩用..-.-''玩咁耐我都仲未知佢有咩作用存在
...類似回家玉個型...但係白色既

我個FD話要黎睇霞龍係咪真係- -!?
二星初級會員 #76
原帖由 風間尼路 於 2008-9-23 03:45 PM 發表
我想問黑珍珠同雌火龍之逆鱗點先有嫁最好講埋打咩任

雌火龍之逆鱗係味要打上位的雌火龍先有定下位就有嫁啦

黑珍珠要打下位盾蟹..好似
雌火龍之逆鱗我冇記錯就係下位都會出...但係好難出..`上位易出好多..
上位雌火龍我會建議你打hr6既金龍...第1...上位易出...第2..佢係塔頂冇得走...搵佢既時間都唔洗

VIP會員 #77
黑真珠響密林4區海邊掘都得

逆鱗 下位已經有得出 不過機率低

最緊要斷尾 因為增加報酬出既機率

而且掘尾係有可能掘倒
八星無敵會員 #78
雌火逆鱗
http://www41.atwiki.jp/mhp2g/pages/193.html
下位上位都有
不過上位易出d,詳見 網址內既資料

八星無敵會員 #79
原帖由 緋村點心 於 2008-9-30 12:59 AM 發表
黑真珠響密林4區海邊掘都得

逆鱗 下位已經有得出 不過機率低

最緊要斷尾 因為增加報酬出既機率

而且掘尾係有可能掘倒

雌火唔難打喇
最垃圾飛龍
打上位同下位都冇乜明顯分別
樓主話要打黑狼就話姐==
上位下位實力一目了然
一星新手會員 #80
白化生肉片.........
白化生肉片打咩怪出?:ro08: