《吞食天地2‧究極版》遊戲資料區

主題列表 登入
管理員 #1
《醫者配點及技能》專區

公測岩岩開始,見到係game入面成日有人係到洗頻,問xxx點樣加點...-.-
有見及此,開放一個 鬼謀配點及技能 專區

各位會員係到集中討論
歡迎各位提供各種配點及技能升級心得,同時都可以係到發問關於醫者既職業問題

回答問題及提供配點及技能心得的會員將會獲得加分(加分多少視內容而家)
四星黃金會員 #2
我想知到風系醫者點加點好呢?!
我加緊主體 副敏 副能...咁樣好唔好?!
五星白金會員 #3
原帖由 神仙仔的接手人 於 2008-10-18 04:25 PM 發表

我+緊智...副能...咁咪錯哂點= =?
六星鑽石會員 #4
我係水醫...
都係+智...副能.....
d技..主要+d有用技先 ....

五星白金會員 #5
我like 加晒力
一星新手會員 #6
地醫...點加呀 ><"
三星高級會員 #7
風醫, 全加知,精, 主玩法術攻擊:victory:
一星新手會員 #8
風醫, 全加知,精, 主玩法術攻擊
me too:D2
二星初級會員 #9
版主覺得有用可以頂一下...
玩左咁耐既醫者覺得最強都係輔助型
力量型...高攻無體無能量...後期死緊
法術型...高法攻無體..超易死
所以最攻玩輔助型...我既加點想玩耐力型..所以主體副能量
對於後期技能消魔嚴重既問題解決了..主體後期pk唔會俾人秒
至於點升lv..升lv裝備要加力量同加體, 用飛針升lv...屬性要風, 要西北...出手高完全唔係問題..搵到團升就可以

不過呢種唔係個個鍾意...比較悶既一種...升lv無攻..得個擋..但係玩得到後期..你會係一件寶物...深信高血高sp既輔助型醫者唔會無人要..打副本必備..團p必備..攻城更必備...大家可參考
五星白金會員 #10
原帖由 神仙仔的接手人 於 2008-10-18 04:25 PM 發表

主體副敏..我隻人..22lv..有5xx hp 了..好高回 同多hp..+埋敏..根本沒可能咁易死.內掛掛lv.食hp都小好多
.係依樣野好..! 但一定要有人帶升..似肉盾= =...

我依家先開始+能力拎sp._."

三星高級會員 #11
+sp百姓技,好過用技點加能量要sp
三星高級會員 #12
我風醫 主敏副智.....會唔會太廢=.=?
一星新手會員 #13
原帖由 Y關Y 於 2008-10-18 06:59 PM 發表
我係水醫...
都係+智...副能.....
d技..主要+d有用技先 ....

我都係水e,
主智,副能量、精神,用施毒,52lv
最重要的是sp要多,當你攻高時,敵人就無法打你了
因為,佢都死左la

的確,e師都幾難升
有人告訴我,e師都廢既,唔好升la
後來我就想了想,要怎樣才能最勝?
我發覺,要win的就只有三個方法

1.血多,打不死,但咁你倒不如玩豪傑…
2.sp多,能出大量的技,但呢個易冇血,易死
3.法攻高,sp中等,血小,有人會話,咁都係易死啊
所以,我玩了都算幾平均的,但也能說是偏私的智慧型XD
智慧能加法攻,能量能加sp(但sp可用技+的),精神能加法防
而家加點係2智1能1精(大約,邊個有需要d就加咩先)
攻都算還可以,下下出手比怪快,佢未打到我時已經死了
當然,pet也不能忽略的
因為…最初真的很難升…真係好難升orz
全賴有個好人捉左隻中品1技張x彼我…令我升得舒服好多

但…咁唔代表我係借pet扮強…
自問,法攻係ok的

總結:法攻要高(加智慧),出手要快,sp要多(用技加)

可以的,請加分給我XD謝

四星黃金會員 #14
我無野做諗住練風醫,,出生中原
      點體能xDD..主玩輔技...升lv拉人陪
            毒/針都學...都係要附屬姐A_A
醫+能=1敏...風屬加乘速度...唔算快但唔慢...組到豪練
         醫師短命無咩癮...醫師低能無咩用...所以點呢2樣xD

最緊要果句
.
.
.
我路過亂up..參考下算..唔好學xD
五星白金會員 #15
玩緊隻地醫
體能雙加-_- 加左小小智(因為升lv關係)
二星初級會員 #16
火醫升lv點加點
五星白金會員 #17
原帖由 敵人 於 2008-10-21 01:43 發表

主體副敏..我隻人..22lv..有5xx hp 了..好高回 同多hp..+埋敏..根本沒可能咁易死.內掛掛lv.食hp都小好多
.係依樣野好..! 但一定要有人帶升..似肉盾= =...

我依家先開始+能力拎sp._."

內掛升Lv?
呢隻game有既咩?
三星高級會員 #18
有丫
叫魯班盒
二星初級會員 #19
我做水EC

加點係開角頭5點加精神

之後1體,1能

加智好似冇咩用對EC

一星新手會員 #20