《吞食天地2‧究極版》遊戲資料區

主題列表 登入
三星高級會員 #1
如果大家衝裝各位好浪費官銀!?
希望如果睇左e個貼就唔洗你地浪費d官銀!
衝裝物品:
天機石:
在新手城的涿郡廣場雜貨店有得買!
神匠強化:
在武防提升分別有兩種
含防爆(6官銀1次)
含防爆、成功率+10%(10官銀1次)
聚寶閣:
天師符組合包內含:
防爆、5張天師符和5個天機石!
真天師符組合包內含:防爆、5張天師符、5個天機石和成功率+10%!
大家先認識衝裝階段:
第一階段就係3火至5火階段安定值為+3!
第二階段就係5火至8火階段安定值為+5!
第三階段就係8火至10火階段安定值為+8!
個人衝裝方法:
1火至3火就用天機石升!100%升到!
我試過用天機石升到6火!不過都是運氣問題!
第一階段升算比易升!最後不過都係睇好唔好彩!
用天師符升上5火或神匠強化6官銀升上5火!
不過如果連爆幾多次!都係3火!不會退到2火1火同爆裝!
第二階段就最難!
5火至7火我都係用天師符升上去!
7火至8火連爆左唔少!
用真天師符升上去!
第三階段係最易的階段!到8火就好大機會上10火!
8火用天師符升上9火!
9火用真天師符升上10火!
以上衝裝資料是個人心得!如果有問題歡迎問我^^"
我打得好辛苦記得留個cm^^"

四星黃金會員 #2
衝條金龍大約需要幾點呀?:smile_13.gif:
二轉會員 #3
第2階段安定值係咩黎=.=??
即係沖到上+5就唔會跌返落+4 ??
三星高級會員 #4
原帖由 88888888 於 2008-11-26 12:38 AM 發表
衝條金龍大約需要幾點呀?:smile_13.gif:

每個人既運用都唔同!
加油吧!
三星高級會員 #5
原帖由 揚武小邪 於 2008-11-26 12:39 AM 發表
第2階段安定值係咩黎=.=??
即係沖到上+5就唔會跌返落+4 ??

唔係!
因為升一個階段都係有最低的火!
如果你升到4火就第一階段!你升到5火可以都跌番4火!
每一個階段都有個最低火!
你升到每一個階段都唔會跌到果個階級果個最低火數以下!
如果有問題歡迎再問我^^"

四星黃金會員 #6
=.=我沖來沖去到係咁喎~未試過升到5火會跌返落去
大致如下
3火升到5火,5火為安定值
6火7火會跌,8火安定值不跌
之後就升9火同10火喇
有3個階段係不會再跌,3火5火,8火<----不跌的
我沖左好多件都係咁
一星新手會員 #7
我唔係幾明...係咪5火升6火7火唔會boom冇左個野? (如果用天機石升6/7火?)
三星高級會員 #8
原帖由 podolskibb 於 2008-11-26 06:16 PM 發表
我唔係幾明...係咪5火升6火7火唔會boom冇左個野? (如果用天機石升6/7火?)

如果用天機石係可能升到火!
不過越升得高就好易爆!
天機石可以升到10火都可以!
唔爆就可以!
論壇乞丐 #9
4火升上5火難唔難升嫁=.=
一星新手會員 #10
姐係...如果用天幾石...本來5火(想升6火)唔成功會唔會爆野
三星高級會員 #11
原帖由 podolskibb 於 2008-11-26 09:51 PM 發表
姐係...如果用天幾石...本來5火(想升6火)唔成功會唔會爆野

係!
因為升唔到就爆!
如果唔想爆就用點升吧!
四星黃金會員 #12
點 解 我 見 人 地 d 裝
有 d 火 係 紅 色 ,,, 有 d 就 白 藍 色 既 ??
有 咩 分 別 架 ???
係 唔 係 勁 d ?
三星高級會員 #13
原帖由 緋雪千夜。》 於 2008-11-27 05:59 PM 發表
點 解 我 見 人 地 d 裝
有 d 火 係 紅 色 ,,, 有 d 就 白 藍 色 既 ??
有 咩 分 別 架 ???
係 唔 係 勁 d ?

都係果d裝升到幾多火就咩色==..
五星白金會員 #14
一切都是運氣..........
二星初級會員 #15
謝謝你 讓新手學到很多
二星初級會員 #16
多謝無私分享 !!!
二星初級會員 #17
thx you:victory:
二星初級會員 #18
講左=冇講 ......咁都比你開個POST講.....勁!
二星初級會員 #19
- -試下先..
係咁沖係咁爆囉囧
一星新手會員 #20
唔該哂你呀:ro01:
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數