Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
三星高級會員 #1
新手問題-太刀點打水龍 who can help me
五星白金會員 #2
佢射水果下斬佢個頭~
再唔係陷阱
二轉會員 #3
驚比佢撞 上樓方法都得
或者 試下斬佢隻腳 打到一定傷害會跌一次
但係要注意 佢既側撞 同360度轉身
八星無敵會員 #4
唔打is okface_l_18:
五星白金會員 #5
原帖由 牙龍~* 於 2009-1-29 09:43 PM 發表
唔打is okface_l_18:

你打飛機la- -"""""face_l_18:
二星初級會員 #6
相信係用自己雙手:em015:
二轉會員 #7
我覺得你最好唔好貪心....~"用咩都冇問題
二星初級會員 #8
用龍木太刀打好正
我覺得水龍好易麻痺
五星白金會員 #9
原帖由 sshgundam 於 2009-2-14 11:30 PM 發表
用龍木太刀打好正
我覺得水龍好易麻痺

呢個係事實~水龍唔耐麻
八星無敵會員 #10
原帖由 ︴.﹏.權少 於 2009-2-5 08:19 PM 發表

你打飛機la- -"""""face_l_18:

嗚嗚 咁罵人架:cry: :cry:
二星初級會員 #11
用青蛙釣佢上來  釣上來 佢會麻痺, 每次都足夠你一次太刀亂舞.
射水 打頭或脚都可以 ,
再加上 用網的陷阱 *3 , 一個麻痺陷阱
不貪刀, 一定能打死. (高手無視)
三星高級會員 #12
4人車輪戰...蛇都死啊:em014:
二星初級會員 #13
我用貫弓......
由頭射入去
由頭貫到尾
VIP會員 #14
個人覺得任意一把貫通弓 火事+2

左翼貫到右翼 基本上每一箭就硬直一次

回樓主的話

太刀打水龍...一個字...龜~

到宜家為止我都未知道佢招側邊點避- -

佢噴水的話就拔刀斬斬腳...直刺+上挑然後閃水

我冇乜太刀水龍經驗...因為多數用弓
二星初級會員 #15
你同條水龍講:em012: (我硬食嫁!!!)佢就會冇啦啦死左
二星初級會員 #16
原帖由 重返星夢 於 2009-2-28 12:08 AM 發表
你同條水龍講:em012: (我硬食嫁!!!)佢就會冇啦啦死左

:face_l_17: ............
回樓主:我都是用統槍和弓打水龍..''
太刀真是不太懂怎樣避開鐵山靠..''
四星黃金會員 #17
建議帶電穴+電太刀
主要打腳,佢射水果陣係佢2隻腳中間放電穴 時間岩一定係電到
E個時候主打腳,打得好應該可以打到佢掉一次落地
再放電穴,,跟住又黎多次
唔想放電穴既話,,都係等佢射水果陣打腳,,不過會慢少少
五星白金會員 #18
我建議用弓/輕弩打水龍會好d   因為易避招側撞
                    ↓好似咁樣↓
                         水龍

人
                    ↑好似咁樣↑

係水龍面前既右方    咁就避到招側撞
p.s.(如果佢過黎,就自己走返去佢既右前方)

等佢射水先射/斬         唔好咁貪心就無問題
二星初級會員 #19
佢射水打頭  輕鬆ko-.-  如果唔識打呢個最好
五星白金會員 #20
原帖由 牙龍~* 於 2009-2-16 10:48 PM 發表

嗚嗚 咁罵人架:cry: :cry:

唔好喊,,,錫番:kiss: :kiss:
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數