FreeStyle

主題列表 登入
三星高級會員 #1
希望有有心人可以教教小弟
二轉會員 #2
可以說你當什麼職業?
三星高級會員 #3
F同PG都有. 我諗我一般防守都唔係好識. 你樂意教我?
二轉會員 #4
先學跟人不跟球..
然後再慢慢練看a..
七星元老會員 #5
跟人時要貼住....
跟貼左就時常運用w 好易整跌人
二星初級會員 #6
原帖由 封鎖心靈 於 2009-2-11 09:00 PM 發表
先學跟人不跟球..然後再慢慢練看a..

你令我想起籃球基本都不懂的人
三星高級會員 #7
我就係跟住佢同用w守佢, 但唔係我整跌人反而人地整跌我囉- -
七星元老會員 #8
原帖由 天才﹏小黑 於 2009-2-12 05:00 PM 發表
我就係跟住佢同用w守佢, 但唔係我整跌人反而人地整跌我囉- -

多d運用
一係去新手任務果度
果度教得詳細d
三星高級會員 #9
2個字 經驗
三星高級會員 #10
你pg的話主要刀係守外線,,
咁你要記清楚pg既技能,,
每一個步驟刀要,,
然係落場個陣記住佢出招次序,,
個次序係有規律的,,雖然間唔中有一兩下唔同,,
之後再W加方向,,
最重要係睇清楚個fake點,,
例如sg用後退運球fake你,,
咁你就要用W向前逼佢,,
唔好向後,,
如果唔係就被fake了,,
好多既技能刀係好似咁防守,,
最重要刀係樓上講既經驗xD
二轉會員 #11
原帖由 albertyaha 於 2009-2-18 11:13 PM 發表
你pg的話主要刀係守外線,,
咁你要記清楚pg既技能,,
每一個步驟刀要,,
然係落場個陣記住佢出招次序,,
個次序係有規律的,,雖然間唔中有一兩下唔同,,
之後再W加方向,,
最重要係睇清楚個fake點,,
例如sg用後退運球 ...

有d咁既事?
二轉會員 #12
原帖由 封鎖心靈 於 2009-2-19 01:03 AM 發表

有d咁既事?

假設我第1招係普通過人,第2係轉身1
case 1
如果我第1次按a+左,就係普通過人,之後我按多一次a+左,咁就係轉身1

case2
第1次我按a+左,就係普通過人,之後今次按a+右,都係會普通過人

我諗佢個意思係咁掛
三星高級會員 #13
即係都係用w迫實佢?! 咁就唔會跌? 等我試下先"
二轉會員 #14
原帖由 天才﹏小黑 於 2009-2-19 04:46 PM 發表
即係都係用w迫實佢?! 咁就唔會跌? 等我試下先"

對付弱雞者是可行
二轉會員 #15
原帖由 Sucker 於 2009-2-19 12:58 PM 發表

假設我第1招係普通過人,第2係轉身1
case 1
如果我第1次按a+左,就係普通過人,之後我按多一次a+左,咁就係轉身1

case2
第1次我按a+左,就係普通過人,之後今次按a+右,都係會普通過人

我諗佢個意思係咁掛

都係解釋唔到"間唔中有一兩下唔同"
現在左右分開計應該已經是基本經驗吧...
以前摸索了好久才知道的,現在的新人只要爬爬文就能掌握,太幸福了
二星初級會員 #16
原帖由 封鎖心靈 於 2009-2-19 07:00 PM 發表

以前摸索了好久才知道的,現在的新人只要爬爬文就能掌握,太幸福了

-_-摁   萬分同意
二轉會員 #17
原帖由 封鎖心靈 於 2009-2-19 07:00 PM 發表

除佐諗到呢個解釋,真係諗唔到其他

新人都懶去爬了
三星高級會員 #18
咁大家都唔洗咁灰既. 其實你試果個過程先係享受緊隻GAME
二轉會員 #19
原帖由 天才﹏小黑 於 2009-2-19 08:54 PM 發表
咁大家都唔洗咁灰既. 其實你試果個過程先係享受緊隻GAME

:smilie_O_o: :smilie_O_o: :smilie_O_o:
----------------------------------------------------
如果你抱住呢個態度玩,我諗你會學得快d同開心d:smilie_:D:
三星高級會員 #20
原帖由 封鎖心靈 於 2009-2-19 01:03 AM 發表

有d咁既事?

有嫁,,,
之前刀試過幾次,,
例如個人第一下係普通fake,,
之後轉身,,
再大轉1,,
當出完大轉1之後,
就再出多一次,
仲要係好快既,
又or我試過一次仲搞笑,,
我2xlv Pg出過自由過人,,
好似係31lv招黎,,