萬王之王3

主題列表 登入
四星黃金會員 #1
本來我都唔諗住同你口戰
而家好了

我有齊我由1月9號到我凍結時所以點數既備份記錄同條碼及購買地址係度
如果你要玩的話,我唔介意,PW留個電話比我
據香港法例第 21 章《誹謗條例》第 5 條《發布明知虛假的永久形式誹謗》:
任何人惡意發布他明知屬虛假的誹謗名譽的永久形式誹謗,可處監禁2年以及被判繳付法院判處的罰款
我唔介意花錢同你玩

唔敢留電話的話,我比埋我MSN你
stone0217@hotmail.com

由此POST一出起,3日內,你唔對你所發表既言論作出道歉
我即係打電話返香港叫我屋企人搵律師進行法律行動
我唔係同你講笑
六星鑽石會員 #2
睇黎會有野睇:face_l_17:
三星高級會員 #3
玩到咁大..-口-
三星高級會員 #4
真係有決心既話 就咪比3日佢啦 機會都咪撚比佢ma~:smilie_:)3:
四星黃金會員 #5
互聯網的發表,在法律上亦合乎「言詞」的定義。發表的形式、地域,完全不受限制,只要是不當的發表,已構成罪行。差別在於,網上的真實身分較難追查。然而查起來仍是可行的,更絕不能因是在網上便能免罪。

根據香港法例第 21 章《誹謗條例》第 5 條《發布明知虛假的永久形式誹謗》:
任何人惡意發布他明知屬虛假的誹謗名譽的永久形式誹謗,可處監禁2年以及被判繳付法院判處的罰款。
(由1911年第30號附表修訂;由1961年第33號第4條修訂)

[比照1843 c. 96 s. 4 U.K. ]

只要法官相信他當時明知其發表為虛假,則會將之定罪。
  假如他宣稱有關誹謗言詞屬無意,則──

根據香港法例第 21 章《誹謗條例》第 25 條《非故意的誹謗》:
(1) 凡任何人已發布被指稱為誹謗另一人的言詞,則如他聲稱他所發布的言詞乃無意地涉及該另一人,即可根據本條提出賠罪;於此情形下─

(a) 如提出賠罪為感到受屈的一方接受並已妥為履行,則該感到受屈的一方不得就有關發布而向提出賠罪的人提起或繼續進行永久形式誹謗或短暫形式誹謗的法律程序(但上述規定並不損害針對須共同負責該項發布的其他人的訴因);

(b) 如提出賠罪不為感到受屈的一方接受,則除本條另有規定外,在該感到受屈的一方就有關發布向提出賠罪的人提起永久形式誹謗或短暫形式誹謗的任何法律程序時,被告人如證明被申訴發布的言詞乃無意地涉及原告人,而於獲悉該等言詞誹謗或可能誹謗原告人後,已在切實可行的範圍內盡快提出賠罪,而提出賠罪仍未撤回,則可以此作為免責辯護。

其他人被佢屈已經算,如果佢堅決攪埋我的話
我只係根據法律行事
五星白金會員 #6
你唔識字呀
我話你搵哂D FD入點落你AC 你AC當然入得多點啦 目的想避開客服條查 等人見到你入左好多點 事實上係用BUG金 BUG裝 等人地唔知你 你當然囉得出入點記綠啦 仲入左好多點

如果我搵哂D FD 全部入點落我AC 佢地買咩我都買返咁多水晶野比佢地 我諗我入點記綠全GAME最勁都得

學咩人講法律呀 你冇錯 官方點會凍結你呀

誹謗? 話緊你比人凍結AC呀 你冇比人凍結 我話你比人凍結就係誹謗 但係你比人凍結左喎 你都幾搞笑 冇錯點會比官方凍結呀

你唔好同我講法律 我有個FD 係外國讀緊法律 歡迎告我

我地呢D實事求事 你冇比人凍AC咩? 話緊你比人凍AC呀 有比人凍咪得囉 仲 誹謗? 做得賊比人話賊有咩唔岩呀 你AC冇比人凍咩?

答我啦 你有冇比人凍結呀

話我同你嘈之前 請諗下自己之前所做既野先啦 我只針對你呢類搞事份子

行得正企得正 洗咩驚先 唔見我比人凍結AC

四星黃金會員 #7
你唔洗係度嘈喎
你3日內唔作出你以上言行道歉
你咪睇我會唔會告你
你當我講笑咪嘻嘻哈哈笑3日
五星白金會員 #8
原帖由 石仔b 於 2009-2-16 09:19 PM 發表
你唔洗係度嘈喎
你3日內唔作出你以上言行道歉
你咪睇我會唔會告你
你當我講笑咪嘻嘻哈哈笑3日

歡迎 告我

我FD話既

你開返AC比我睇呀 你冇比人凍結咩

你之前果D帖人生攻擊 出口傷人 我陪你玩到底嫁啦

黎呀 唔告我正龜仔

依嫁破壞隻GAME平行 用BUG 外掛 你唔比隻GAME公司告都算你行運  你呢D算商業罪案 令到人地公司走客 冇錢 你係咪應該賠錢比萬王呢?

三星高級會員 #9
原帖由 石仔b 於 2009-2-16 08:48 PM 發表
本來我都唔諗住同你口戰
而家好了

我有齊我由1月9號到我凍結時所以點數既備份記錄同條碼及購買地址係度
如果你要玩的話,我唔介意,PW留個電話比我
據香港法例第 21 章《誹謗條例》第 5 條《發布明知虛假的永久形式誹謗》:
任何人惡意發布他明知屬虛假的誹謗名譽的永久形式誹謗,可處監禁2年以及被判繳付法院判處的罰款
我唔介意花錢同你玩

............

石石你係咪唔識中文字?
你依家俾人鎖左acc
魔劍士講o既野又點會係 "明知屬虛假"?
推測因為你用bug而被gm鎖都好合理掛?
五星白金會員 #10
係我同客服講講完石石佢比人鎖AC  冇做過點會比人鎖呀?

不過我外國個FD 長途傾完..叫你告我喎

我FD叫我同你講 等你律師信 上庭信

唔好3日後比唔到我睇先好

之前你吧口咁串 又周圍搞事

今日有野衰左就遇左比人串應該啦

串人之前最緊要做好自己

唔係比人執到痛腳果時 冇面既係自己呀 高手教埋你呀 放緊錢落你袋

五星白金會員 #11
有野又唔去做,
打機打到告上法庭,
你屋企人為左你一定好傷心..

恥笑中:smilie_:10:
四星黃金會員 #12
石石之前話人BUG金..用加速..原來自己都系..睇錯你~
三星高級會員 #13
下=.=咁都有得告....我都想睇戲WOR:ro01:
做人唔好去到咁盡~呢家咪報應返自己身上~:rose:
三星高級會員 #14
喂~~ 快d告呀, 唔好等3日喇!!! 咪鬼等 心急死人囉:smile_13.gif:
打番香港?? 你住西非架!? 屎唔屎我俾埋錢你打idd番香港呀 !!!

仲有, 等你屋企人知你好"威"呀~~~ 打機打上腦:ro08:
三星高級會員 #15
原帖由 byorn75 於 2009-2-17 01:07 PM 發表
喂~~ 快d告呀, 唔好等3日喇!!! 咪鬼等 心急死人囉:smile_13.gif:
打番香港?? 你住西非架!? 屎唔屎我俾埋錢你打idd番香港呀 !!!

仲有, 等你屋企人知你好"威"呀~~~ 打機打上腦:ro08:

老豆老母俾得起錢佢去外國遊學(打機唔返學)
都應該幾有錢下:em014:
一星新手會員 #16
係告就唔好3日啦 12個鐘好啦....
出封律師信都係千令蚊...:ro05:
你呀趴真慘, 要接你長途幫你出律師信, 又要嘔多千幾蚊, 千幾蚊食左佢咪算囉...真浪費

睇戲先:ro01: :ro01:
二星初級會員 #17
= =打死唔信佢會出信~~o~~""
我仲記得個日 我睇到亞 石石自己係全到講
有人話我會比人鎖acc wo
如果真係鎖左係好事.我自己多番d時間做番自己d野
你地d on9仔未一樣玩下去~~o~~""
睇完係到想=.="你比人鎖左我實笑死你
點知唔夠2日@_________@"
有好多人話你比人鎖左acc wo
其實係唔係真的者 ...我好.好奇想知wo..
你講到你好想要多d自己時間做自己野@__@”唔係想住
告魔劍士叫做自己野下=.=???
如果係好事@___@有新聞睇..
網上第一單自己比gm鎖完acc..其他網友相啖佢多數係利用bug金比人鎖.

@___@講明我睇法唔同 石石@_@
( 我係無名界  笨蛋 ) 
我係估你因為賣HKD比人鎖的者@___@因為我有好多朋友賣HKD一樣比人鎖左.
如果你唔介意你分享下比我地聽你做咩比人鎖ACC好唔好
我唔同你=口=我太多時間玩....我怕我唔小心做左下一個..
一星新手會員 #18
D人係咪得閒過頭無野做?? 定錢多唔知點洗??
打ONLINE GAME打到出律師信?? 打官司??
打機打上腦呀?? 衰D講句"有病唔該睇醫生啦!"

P.S.: 問過D律師FD, 以上意見, 唔會做成誹謗, 我驚我又會收到信
五星白金會員 #19
石石..係告我就快啦

等緊你律師信 同埋...上庭信

陳X希
X嬌

因為告人入左去 最後前途冇哂

我都想知你屋企咩公司咁把炮 因為打機 比人鎖AC 又要去破壞遊戲平行 比人鎖左AC 比人講又唔抵得 你阿媽阿爸見到你真係慘 自己個仔咁小人 唔好比我睇死你呀 你如果真係有錢 接手哂屋企D家產 一有報,新聞 講著你就告人 我諗你屋企D錢咁就冇哂 同埋,你想必係個敗家仔

我從小屋企就教我生意之導 我過人睇法 你係個敗家仔 你屋企人真係慘

自己冇實力 只會得吧口 又要周圍搞事 去聊野人 比人講 就去告人 做人做到打輸爭WIN 咁幼稚既人 我諗你同你屋企人用呢個直口囉錢話要告人 我諗你屋企人都覺得你精神有問題

我實開記者會

睇下得罪網友 你間公司 又咩下場 好冇?

我生活D錢過得去咁啦 仲頂到D大律師既 請個貴小小告我呀

請得唔夠貴 睇你唔起

一星新手會員 #20
原帖由 23960881 於 2009-2-17 02:08 PM 發表
石石..係告我就快啦

等緊你律師信 同埋...上庭信

陳X希
X嬌

因為告人入左去 最後前途冇哂

我都想知你屋企咩公司咁把炮 因為打機 比人鎖AC 唔夠人串 自己冇實力 只會得吧口 又要周圍搞事 去聊野人 比人講 ...

殊殊咪咁串啦
可能人地會使好多錢搵清X / X洪個D告你架face_l_18:
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數