花卉園藝

主題列表 登入
VIP會員 #1
個版開左咁內都無同大家分享下我係外國D花花草草
所以頭先出去花園影左D相比大家睇 不過因為就快秋天
所以D植物好多都無開花 有D仲死死地= =

提子樹 不過D提子比我呀媽剪晒
其實D我花園果隻提子唔係比人用來食既
隻提子係用來整葡萄酒用 所以超酸
[attach]145631[/attach]

檸檬樹 一個個黃色果D就係啦@@
用來開蜜糖水超好味 我棵檸檬樹長年都有果
用極都用唔晒 所以成日派街方
[attach]145632[/attach][attach]145633[/attach]

我住果條街 周圍都比綠色包住
[attach]145634[/attach]
VIP會員 #2
我個前園
[attach]145635[/attach]

以下果D唔知係咪叫茶花@@?
[attach]145636[/attach]

吉樹 不果全部未熟 所以成棵樹都仲係綠色
[attach]145637[/attach]

繡球花 佢D花瓣好得意 成日都唔同色
有時紫色 有時白色 有時綠色 衣家就粉紅@@
[attach]145638[/attach]

睇住咁多先啦 因為我屋企最近出現左個蜜蜂竇
我都唔敢行出去後園到影相:smilie_O_o:
有機會再同大家分享
VIP會員 #3
:smilie_:10: 開花果時再影過
VIP會員 #4
原帖由 Zz笨影zZ 於 2009-2-27 12:38 PM 發表
:smilie_:10: 開花果時再影過

可能到時我個人開左花佢都未開花:smilie_:10:
VIP會員 #5
原帖由 oO小仙人Oo 於 2009-2-27 01:41 PM 發表

可能到時我個人開左花佢都未開花:smilie_:10:

你開咩花:smilie_:10:
VIP會員 #6
原帖由 Zz笨影zZ 於 2009-2-27 04:05 PM 發表

你開咩花:smilie_:10:

全世界最美麗既情花:smilie_:D4:
VIP會員 #7
原帖由 oO小仙人Oo 於 2009-2-27 08:50 PM 發表

全世界最美麗既情花:smilie_:D4:

最美麗的如花:em014:
VIP會員 #8
前園種果棵唔係茶花~
呢棵既花芯好長~~可以拔出個花芯...
我細個成日啜個芯底~~好甜的:ro01:
(好似係芯~因為太耐唔多記得/.\..:rose: )
同埋個名都5記得左~家人先至識
VIP會員 #9
原帖由 Zz笨影zZ 於 2009-2-27 09:17 PM 發表

最美麗的如花:em014:

我個版有wor 洗唔洗擇一朵黎送比你:smilie_:P2:
VIP會員 #10
原帖由 小嫻兒o 於 2009-2-28 01:28 AM 發表
前園種果棵唔係茶花~
呢棵既花芯好長~~可以拔出個花芯...
我細個成日啜個芯底~~好甜的:ro01:
(好似係芯~因為太耐唔多記得/.\..:rose: )
同埋個名都5記得左~家人先至識

可以吸架@@? 真係未試過 唔知點解感覺上覺得會好挖凸咁- -
VIP會員 #11
原帖由 oO小仙人Oo 於 2009-3-1 09:55 AM 發表

我個版有wor 洗唔洗擇一朵黎送比你:smilie_:P2:

客氣:smilie_:10: 留返比你果班版友:D2
一星新手會員 #12
果棵叫大紅花呀
有花蜜我
我細個時都成日摘來啜花蜜
VIP會員 #13
原帖由 oO小仙人Oo 於 2009-3-1 09:56 AM 發表

可以吸架@@? 真係未試過 唔知點解感覺上覺得會好挖凸咁- -

你可以試下去啜一啜...真係好甜的:D2
哈哈....你諗得太多啦~靚花點會核突呢:smilie_:P2:
一星新手會員 #14
你屋企好大
六星鑽石會員 #15
@@" 你呢到係咩地區?
禁止訪問 #16
種類好多
禁止訪問 #17
家里這樣真的好美
禁止訪問 #18
吸引我嘅系檸檬
一星新手會員 #19
多謝分享!!!!!!