Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
二轉會員 #21
個日有幾多個人出去阿...~"
五星白金會員 #22
原帖由 xXx_MinG_xXx 於 2009-3-7 04:17 PM 發表
個日有幾多個人出去阿...~"

果日全數6個人出席,有3架飛機被我地放~
五星白金會員 #23
原帖由 colin 於 2009-3-6 10:31 PM 發表

一生人一次會考..算吧face_l_18: {不算重考..''}

希望真係一次過到骨升上中6la~.~
二星初級會員 #24
原帖由 ︴.﹏.權少 於 2009-3-7 08:23 PM 發表

希望真係一次過到骨升上中6la~.~

還有時間溫的^^"
現在開始放5個小時落溫書吧
會考..過了之後...你想怎樣玩就怎樣玩.."
五星白金會員 #25
原帖由 colin 於 2009-3-7 11:35 PM 發表

還有時間溫的^^"
現在開始放5個小時落溫書吧
會考..過了之後...你想怎樣玩就怎樣玩.."

我已經日日最少5個鍾...
呢排mock緊...我由朝早12點左右考完就開始溫書溫到6點幾7點~.~但係愈溫愈發覺自己好似咩都唔識~唉
二星初級會員 #26
原帖由 ︴.﹏.權少 於 2009-3-8 09:48 PM 發表

我已經日日最少5個鍾...
呢排mock緊...我由朝早12點左右考完就開始溫書溫到6點幾7點~.~但係愈溫愈發覺自己好似咩都唔識~唉

什麼科呀..!?
其實如果是商科...理科..文商科..''一定要在教時就明白..''一直預備會考...2個月先預備就太遲了..''唯有溫得多少得多少..''盡量約同學一起溫習...''3個臭皮匠勝過諸葛亮:cheers:
五星白金會員 #27
原帖由 colin 於 2009-3-8 10:18 PM 發表

什麼科呀..!?
其實如果是商科...理科..文商科..''一定要在教時就明白..''一直預備會考...2個月先預備就太遲了..''唯有溫得多少得多少..''盡量約同學一起溫習...''3個臭皮匠勝過諸葛亮:cheers:

理~.~我唔算係蠢果d,姐係有d小聰明,但係唔肯勤力果d low...
因為以前學校次次測驗考試我都冇咩點溫書都考得到頭10幾名~所以就慣左懶- -"""
唉~~e+講後悔都冇咩用,只好真係好似你講咁,日日搵多幾個人一齊溫書la...
二星初級會員 #28
原帖由 ︴.﹏.權少 於 2009-3-9 08:51 PM 發表

理~.~我唔算係蠢果d,姐係有d小聰明,但係唔肯勤力果d low...
因為以前學校次次測驗考試我都冇咩點溫書都考得到頭10幾名~所以就慣左懶- -"""
唉~~e+講後悔都冇咩用,只好真係好似你講咁,日日搵多幾個人一齊溫書la.. ...

我都是理科喔..!!''
最難我應該是力學和電磁學..''物理一定要平常都做..''
五星白金會員 #29
原帖由 colin 於 2009-3-10 05:03 PM 發表

很可惜沒有一科是考"電子游器",否則的話我一定去應徵做補習老師PS WONG (任教PSP)
二星初級會員 #30
原帖由 王座~白英俠士 於 2009-3-11 05:30 PM 發表

很可惜沒有一科是考"電子游器",否則的話我一定去應徵做補習老師PS WONG (任教PSP)

:smile_30.gif: :smile_30.gif:
五星白金會員 #31
原帖由 colin 於 2009-3-10 05:03 PM 發表

phy我覺得唔算太難...因為我數底好,所以phy呢d算係比較多數計既科我唔太驚...
e+最驚係bio...唉...d生字多到我都唔知點串好/__\
二星初級會員 #32
原帖由 ︴.﹏.權少 於 2009-3-13 12:42 AM 發表

phy我覺得唔算太難...因為我數底好,所以phy呢d算係比較多數計既科我唔太驚...
e+最驚係bio...唉...d生字多到我都唔知點串好/__\

沒有計呢..''
我記性較好..''所以記專有名詞不錯
數底也不錯..''數學沒有問題
反而物理就難明少少~_~
五星白金會員 #33
原帖由 colin 於 2009-3-13 06:37 PM 發表

沒有計呢..''
我記性較好..''所以記專有名詞不錯
數底也不錯..''數學沒有問題
反而物理就難明少少~_~

唉...真係有d後悔點解中4果時唔將bio轉用中文讀...冇計la...e+只好頂硬上/__\
phy我覺得明左個concept就一理通百里明
二星初級會員 #34
原帖由 ︴.﹏.權少 於 2009-3-13 07:43 PM 發表

唉...真係有d後悔點解中4果時唔將bio轉用中文讀...冇計la...e+只好頂硬上/__\
phy我覺得明左個concept就一理通百里明

英文讀phy同maths我就覺得佔優..
但chem和bio就用中文好..''因為英文的專有名詞很長-_-
五星白金會員 #35
原帖由 colin 於 2009-3-13 10:22 PM 發表

英文讀phy同maths我就覺得佔優..
但chem和bio就用中文好..''因為英文的專有名詞很長-_-

對對對!!!用eng讀phy同math真係可以響答題時省下不少時間~
chem我覺得就還可以~因為我覺得中文讀有機化學果part有d亂
bio就真係中文讀會易好多,記少好多野,不過考果時會有大d機會做唔切~.~
二星初級會員 #36
原帖由 ︴.﹏.權少 於 2009-3-15 08:17 PM 發表

對對對!!!用eng讀phy同math真係可以響答題時省下不少時間~
chem我覺得就還可以~因為我覺得中文讀有機化學果part有d亂
bio就真係中文讀會易好多,記少好多野,不過考果時會有大d機會做唔切~.~

maths做三角形証明題爽死xD"
我用中文背到死呢..!!:smile_13.gif:
bio用中文是趕時間..''唯有寫快點吧

二星初級會員 #37
:victory: :victory: 留名等加分XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
一星新手會員 #38
:smilie_:D3: :smilie_:D3: :smilie_:D3: :smilie_:D3: :smilie_:D3: 不錯喔
上一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數