高達街機系列

主題列表 登入
超級版主 #1
系統

畫面

登場機體

六星鑽石會員 #2
嘩~~~正阿,我既愛機百式竟然保留左Zdx入面最經典既飛腳:em014:
我發誓要成為百式神人:smilie_/(: :smilie_/(: :smilie_/(:
四星黃金會員 #3
喂喂~貼漏左張係教點開盾啵:smilie_:10:
開盾指令變成↓↑sd時期的操作方式
快d加返,唔係小心我改你圖將你變成正牌人渣喔
:smilie_:10: :smilie_:10: :smilie_:10:
雖然在下愛用百式.但在更期待龜霸(在下慣稱豬咀)
召喚豬咀不是援護,而係武器.同場四部都召喚到底會何等壯觀呢:smilie_:10:
超級版主 #4
原帖由 kaijacky 於 2009-3-12 12:11 PM 發表
喂喂~貼漏左張係教點開盾啵:smilie_:10:
開盾指令變成↓↑sd時期的操作方式
快d加返,唔係小心我改你圖將你變成正牌人渣喔
:smilie_:10: :smilie_:10: :smilie_:10:
雖然在下愛用百式.但在更期待龜霸(在下慣稱豬 ...

係喎

二轉會員 #5
GvG  簡直就係失敗作....睇機鋪玩GvG既人流就知

希望GvG next會好玩o的啦:smilie_:P2:
VIP會員 #6
真龍連高達都玩埋一份-.-"""
四星黃金會員 #7
原帖由 東方.真龍 於 2009-3-12 01:09 PM 發表

係喎

...

太遲喇~:smilie_:10:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
做咩上傳唔到圖既:smilie_/(:

話咩
附件文件無法保存到服務器,可能是目錄屬性設置問題,請與管理員聯繫。
搞搞佢,唔係我貼落爆盟度:smilie_:10:

二轉會員 #8
GVG其實都唔差家...face_l_18:
因為玩開都係老盟,神高,exia,gp02,v2,turn a,呢d機

超級版主 #9
原帖由 kaijacky 於 2009-3-12 02:01 PM 發表

太遲喇~:smilie_:10:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
做咩上傳唔到圖既:smilie_/(:
話咩
附件文件無法保存到服務器,可能是目錄屬性設置問題,請與管理員聯繫。
搞搞佢,唔係我貼落爆盟度:smilie_:10:

轉用SERVER 2 上傳:smilie_:10:
四星黃金會員 #10
原帖由 ★藤原拓海★ 於 2009-3-12 01:27 PM 發表
GvG  簡直就係失敗作....睇機鋪玩GvG既人流就知

希望GvG next會好玩o的啦:smilie_:P2:

呢個傳統,由8年前(gundam vs)系列的首作機動戰士Gundam連邦vs自護開始
連邦vs自護連邦vs自護DX增加真正既宇宙場地(唔只係低重力場地,更有無重力場地當年黎講絕對係一大突破)
ZZDX改動比較少唔係馬後炮,當年在下睇見爆機時密達斯回收Z我立刻對朋友講,明明有密達斯都唔出場,咪話我知密達斯會係隱藏機呀(點知係ZDX推出)
當卡碧尼現身後見到隱藏機預告竟是一年戰爭既機疑問更深
SEED變形機BD時強制變形,造成可變機BD時強制變形,呢個錯誤理論上唔應該犯,對照返既變形,此作根本沒有認真測試
SEED DESTINY先修正,變形唔在講STEP CANCEL亦修正.STEP CANCEL其實冇咩唔好,只係部份人用得太過份,太依賴所以要修正
GVG,機體選擇少,連隱藏機00果部都出在下反而先記起gundam vs系列的傳統-改良版(修正?)
到見到NEXT反而覺得GVG只係NEXT既先行測試版[因為gundam vs系列一年出一集?(平均推出時期計)]
二轉會員 #11
原帖由 kaijacky 於 2009-3-12 04:21 PM 發表

呢個傳統,由8年前(gundam vs)系列的首作機動戰士Gundam連邦vs自護開始
連邦vs自護到連邦vs自護DX增加真正既宇宙場地(唔只係低重力場地,更有無重力場地當年黎講絕對係一大突破)
Z到ZDX改動比較少唔係馬後炮,當年在 ...

舊seed時代我仲記得日日爆哂人

想玩就跟成半粒鐘先有得玩

仲要4蚊  但係一樣多人玩到爆

但係你睇gvg

出左咁耐

未見過要跟機先有得玩

挑機仲少   一日流流長都可以成日都冇人落場打

跟本就唔係傳統問題

而係一隻失敗作   整到唔好玩既game
七星元老會員 #12
原帖由 ★藤原拓海★ 於 2009-3-12 08:27 PM 發表

舊seed時代我仲記得日日爆哂人

想玩就跟成半粒鐘先有得玩

仲要4蚊  但係一樣多人玩到爆

但係你睇gvg

出左咁耐

未見過要跟機先有得玩

挑機仲少   一日流流長都可以成日都冇人落場打

跟本就 ...

退步左....
八星無敵會員 #13
愛機多魯機斯.....正啊喂
四星黃金會員 #14
原帖由 不知不覺的 於 2009-3-13 12:30 AM 發表

退步左....

我諗BANPRESTO原意想初哥同核心玩家距離拉近而將操作覆雜性降低,加強機體進攻能力.
尤其無玩DX同SD系列,因為此作跟上兩個系列最大分別目標係所有高達迷.
DX系的愛戴者可能只要有元祖,紅渣就會落場鬥鬥,SD系的粉絲可能只要有自由,就會入錢.然而W,G,X等等的擁戴者呢?
原意令初哥都可以享受用心愛機體進攻時的快感.
誰知道由核心玩家將一些"低技術招式""過大判定招數"發揚光大,所以先至有人話XX機?9格就得啦!之類既說話
當然......無可否認此作是 GUNDAM VS系列中平衡度最差
七星元老會員 #15
原帖由 kaijacky 於 2009-3-13 05:23 PM 發表

誰知道由核心玩家將一些"低技術招式""過大判定招數"發揚光大,所以先至有人話XX機?9格就得啦!之類既說話
當然......無可否認此作是 GUNDAM VS系列中平衡度最差

看我的炮西9bc:smilie_:10:
看我的紅渣3倍豆:smilie_:10:
看我的gp02 9ab:smilie_:10:
只係反映一堆豆腐唔服輸要出茅招嬴既寫實only
平衡....的確真係差好遠,神高1set n秒細機(雖然話nt-1可以剋,但係個甲一無就.......)
X一炮秒幾部都仲正常d(叉電夠哂耐,硬直夠哂大)
wing0炮炮down...又衰在射角....
神盾最茅都係自爆者....不過成2.5秒嘛....睇隊友救唔救到喇(最近極興將對手打淨極少血之後夾...等隊友唔敢打:smilie_/): 因為一打就連自己友都死埋:em014: )

↑有得打target-.-好玩d:em014:

版主 #16
真龍比我仲快...=.=
仲諗住過幾日搞搞佢咖ma...@"@
四星黃金會員 #17
原帖由 拉‧魯‧古魯謝 於 2009-3-16 09:57 AM 發表

↑有得打target-.-好玩d:smilie_:10:  

同場出4部,要打夠20部紅渣先至出target比你打:smilie_:10:
七星元老會員 #18
原帖由 kaijacky 於 2009-3-17 10:03 PM 發表

同場出4部,要打夠20部紅渣先至出target比你打:smilie_:10:

係啵:smilie_:10:
我都見到圖有4部敵機,實爽到暈:smilie_:10:
不過佢好似已經預設左一定有幾條link咁,見好似可以整到4p一齊打:smilie_O_o:
三星高級會員 #19
GvG next在多一點機體就好啊= ="

但本人喜歡了死神= ="

死神真是好玩- -

但其他到想玩下......
超級版主 #20
4月17日 STRIKE FREEDOM 解放
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數