魔力寶貝2 心得及資料區

主題列表 登入
三星高級會員 #1
只要你進入這個練功點,開始練功的話,會有機率來扣除你的「練功耐久度」,我假
設一下好了:
假設 「練功耐久度」是100/100
進入哥4練功,持續練到被扣除到變成50/100,此時就會被懲罰50%,剩下
50%經驗。
繼續哥4練功,持續練到被扣除到變成33/100,此時就會被懲罰66%,剩下
33%經驗。
繼續哥4練功,持續練到被扣除到變成20/100,此時就會被懲罰80%,剩下
20%經驗。
PS:並不是到50/100、33/100、/20/100就馬上扣,會有一個
時間點來做懲罰確認,過一段時間在進入,會發覺被懲罰了。
PS2:跨等練功的話,似乎扣練功耐久的機率會變高。
若被扣到剩下15/100(假設),必須回復到100/100,才能回復到10
0%,並不會從20%->33%->50%->100%,而是直接20%->1
00%,回復是經由上線時間、解任務(不確定)、在其他處戰鬥(不確定)而回復
練功耐久度。

本人未玩過封測 但是我想就算換隊長都乜會扣練功耐久度
系基地見到有用就轉上黎啦

八星無敵會員 #2
姐係限制玩家升lv速度

升技能會唔會限制
三星高級會員 #3
原帖由 Anson~☆ 於 2009-3-21 04:00 PM 發表
姐係限制玩家升lv速度

升技能會唔會限制

我諗系...系台灣玩家個到都系講升lv經驗  但系冇講詔
升技=能個時都系扣左

我諗好大原因系因為升技要扣魔力

魔力一定系用錢換黎的
以上只是本人猜測
三星高級會員 #4
系咪有需要加返個[轉貼]2個字-_-?
八星無敵會員 #5
最驚就係升技都有限制

話哂卡時都要錢買

如果連升技都限制真係會放棄魔力2
三星高級會員 #6
原帖由 JKJC555 於 2009-3-21 04:04 PM 發表
系咪有需要加返個[轉貼]2個字-_-?

系喎...吾記得左- -
三星高級會員 #7
原帖由 Anson~☆ 於 2009-3-21 04:06 PM 發表
最驚就係升技都有限制

話哂卡時都要錢買

如果連升技都限制真係會放棄魔力2

升技個時基本系用錢堆
卡時料理等等...如果都要扣就大過分啦
扣經系統我諗因為官方想玩家系玩盡魔力所有地圖
而吾系想玩家好似魔力1甘有人去到7x lv都只系知幾個升lv地圖
吾知會吾會系甘呢
三星高級會員 #8
我覺得今次系想防止D人再好似魔1咁
人人都練死一區,
人人都LAG,搞到成日都有人斷線-_-
三星高級會員 #9
原帖由 JKJC555 於 2009-3-21 04:13 PM 發表
我覺得今次系想防止D人再好似魔1咁
人人都練死一區,
人人都LAG,搞到成日都有人斷線-_-

下- -魔力1有人lag機??- -
六星鑽石會員 #10
甘樣啊0 0"
好麻煩哦.....
三星高級會員 #11
岩岩睇完介兄話要成個月以上先恢復
魔力2有咁多練功點比我地嗎 ?
一星新手會員 #12
THX FOR SHARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!~~~~~~~~~`
一星新手會員 #13
卡時要用錢買我真係以經唔多想玩
升lv都有限制 真係要我去番魔力1
五星白金會員 #14
原帖由 比古洛 於 2009-3-21 05:04 PM 發表
岩岩睇完介兄話要成個月以上先恢復
魔力2有咁多練功點比我地嗎 ?

要成個月先回到真係好大問題
我仲以為等幾個鐘就ok:smile_13.gif:
五星白金會員 #15
原帖由 ray330 於 2009-3-21 04:14 PM 發表

下- -魔力1有人lag機??- -

遠古年代第一版...水龍洞多人都high high
經常練冇耐就有人wait完30秒後就斷...:smilie_:D5:
五星白金會員 #16
又或者咁唸...都係想我地全面咁玩個遊戲~
唔好一味沖lv....:smilie_:P2:
三星高級會員 #17
原帖由 孤風 於 2009-3-23 05:30 PM 發表

遠古年代第一版...水龍洞多人都high high
經常練冇耐就有人wait完30秒後就斷...:smilie_:D5:

以我記憶,
我玩果個年代去打牛打屍都好多人下
或者做D熱門任,真系次次岩岩去到個王面前就實斷幾件-_-
真系爽死
四星黃金會員 #18
甘慘
唔可以玩幾耐就耐= =
五星白金會員 #19
以前網路技術 點同而家-.-""
魔1
果陣3.0 到左後期都冇乜事
係有lag...但係...有咁多個星系
影響真係唔大!
三星高級會員 #20
原帖由 JKJC555 於 2009-3-23 07:03 PM 發表

以我記憶,
我玩果個年代去打牛打屍都好多人下
或者做D熱門任,真系次次岩岩去到個王面前就實斷幾件-_-
真系爽死

最慘係入戰鬥先斷,真係比佢吹到啤一聲,如果係傳士果d斷我就會登出-.-
不過而家人人都最少10Mb,100Mb寬頻,又隱定...以前聽講56k都玩得=.=
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數