秦皇天下Online

主題列表 登入
VIP會員 #1
http://www.gamedb.com.tw/GuideIndex.aspx?gid=47
↑係一個好好用既資料網..入面含大量的遊戲資訊

常見問題:
點數的對換率是多小呢?
100點點數只能換十兩的金...
200點的點數只能換廿兩的金..如此類推

51技能要到哪先才能買到或得到呢?
51lv技能在大將軍中扲51lv爵位任中可得到一本(二選一)
其後的技能書只能打副本或精英怪中取得
中間的51lv技能可到書商中購買

請問法寶靈氣歸0 要到哪裡可以恢復 ??
到咸陽城找法寶提煉商
就可以修囉

如何能夠轉分流?
在左上角地圖處..線路的旁有一粒制..點一下便能更改分流了

如何自動使用技能??
到技能處..右點技能一下就可以了..有火包全技能就代表成功(不是所有技能都可以呢-0-)

五行的問題??
只要隊伍中有相生自己屬性的五行..就有物理以及魔法的防禦加成了

朋友的問題??
只要隊伍中..有一位是你的朋友...就會得到物理以及魔法的攻擊加成
加滿好友
去找咸陽城裡面的獎品發放員
他會送你很多寶箱
寶箱打開全部都是商城水

轉國的問題?
當等級到達41lv時..就要轉國了@@
唔係將不會得到任何經驗值呢..
記得要同朋友一起轉國..不是會無法一齊升等@@

鑑定的問題??
鑑定是有機會將鑑定的裝備升到有星..(十星也有可能啊)
所以打出黎的無品裝千萬不要扔掉啊

裝備耐久變成0了..會消失嗎??
不會消失.只會失去佢所提供的功能

裝備耐久減小了..要如何才能提升呢??
一件一件咁修會比全部一次修理平得多..
耐久不同...所修理的價錢都是一樣...最好係幾耐久就去修理裝備

騎馬問題?
點數馬(的盧)以及巴哈送的赤兔馬什麼等都可以騎..
其他的只有做41lv爵位任就可以得到

轉線問題?
右上角地圖個面..線路附近有粒←樣的制..點一下就可以轉線了...41lv後轉左國無法再轉線啊@@
                                         →

離隊問題?
只要右點自己左上角的頭像一下...再點離開隊伍就可以了

武器發光的問題?
只要裝備升到三星就會開始有光影
或開洞內有寶石..都會開始有光影出現

馬體力值的問題?
可到魏城或楚城中的座騎負責人購買(唔使用加速係唔會扣體力的)

休閒時間?
一日最多只能購買八小時..下線將不會計時
八小時中可以用跳舞或釣魚黎取得道具以及經驗值

儲值方法?
1)去My Card官網入
http://www.mycard520.com.tw/
上面有行(banner)有個點數儲值
之後打上卡號.密碼
之後有得選擇game.
之後打自己game ac pw同埋自己玩既ser
就完成.

2)Game按商城
之後右下有快速儲值
之後打卡號.密碼.

做咩有d裝易唔到比人有d又易到既?
要用銀子打做d裝同d材料係未鎖定既

幾lv先可以pk人?
61上 打同國既人會紅名 30分鍾先- 一點紅值

小型精緻藥水點樣自動食?  (之前我都唔知- -)
按裝備 左右最下有2個空格放係到就ok

做咩冇任接既?
up 1lv 先會+一個新任 如果想看仲有冇任接按l 按番城個名就看到

如何可以搵水錢呢?
日日都要搵老道士囉錢(本人最高囉過80兩@#@) 一係去洞到汁人地d野 再唔係就打野外王 60lv上先好打..

做晒任點先up lv呢?
都係60上先有   一係就入洞打怪

點樣自動放技?
left click 招技 看下招技講有冇得自動放出黎

未盬定既裝有咩用?
可以去武器npc等等到盬 有機會出10星裝

新手有咩任一定要做?
一定要係咁+好友 會有包包送比你  日日都要囉1.5陪經  

d魚同花有咩用?
一開頭40lv前會有d任叫你用dd野做 41入左家族後都有任叫你做

點先可以自動汁地下d野?
按ctrl+x 就ok了= =-唔得就按多幾次xdd

點可以退team?
右click自己個頭

榮譽組隊有咩用?
80lv上既人組低過自己50lv下既人就有榮譽值 可以用榮譽值換經 而個個50lv下人會有多d經

係5係咩lv打咩怪都得?
係..但係打高過自己8lv 會-你d經

唔要既裝點樣可以分折?
要60lv上藍.紫裝按動作再按打造再按分析就ok了

如何可以囉到金票?
21lv,31 lvdd爵位怪做完都可以囉到 一係等囉家族人工(你on得多金票就多)

點樣先可以搵到銀子?
60上既人士可以去陽郊搵王打 有機會出技書同精石(未鎖定既) 按f再按boss搵到隻60lv就是了

p.s.當轉國後..到達所屬的國家..將沒法轉換線路

將定時更新

VIP會員 #2
咁多人睇..無人回過-0-
二轉會員 #3
D人成日問 ...又唔自己睇

推!
三星高級會員 #4
推~~~十分好用:smilie_:D5:
VIP會員 #5
原帖由 alvis3431 於 2009-5-8 07:45 AM 發表
推~~~十分好用:smilie_:D5:

希望幫到大家啦..因為好多會員都問左相同的問題
三星高級會員 #6
原帖由 女商之領導者 於 2009-5-10 08:09 PM 發表

希望幫到大家啦..因為好多會員都問左相同的問題

支持..
我都有支持你做版主:smilie_/):
不過點支持就秘密:smilie_:D4:
VIP會員 #7
原帖由 小神話 於 2009-5-10 08:31 PM 發表

支持..
我都有支持你做版主:smilie_/):
不過點支持就秘密:smilie_:D4:

好多謝大家的支持@@
希望大家有問題都可以在此發問
二星初級會員 #8
我回你
十卜
二轉會員 #9
女商 你置頂佢 咪有人睇:smile_13.gif:
VIP會員 #10
原帖由 ×╳Sky☆〞 於 2009-5-11 02:56 PM 發表
女商 你置頂佢 咪有人睇:smile_13.gif:

ok...都係幫下其他玩家@@
三星高級會員 #11
女商:
係上加上入數方法喇
之後打上卡號.密碼
之後有得選擇game.
就完成.

2)Game按商城
之後右下有快速儲值
之後打卡號.密碼.
就可以入到嫁喇.

To:女商
以下內容不要公開.plz
因為打左上面d野.
順便打埋下面d野喇

手機版未支援觀看積分限制的隱藏子內容

VIP會員 #12
原帖由 小神話 於 2009-5-12 07:30 PM 發表
女商:
係上加上入數方法喇
之後打上卡號.密碼
之後有得選擇game.
就完成.

2)Game按 ...

已增加儲值方法@@
多謝你的資料
禁止發言 #13
1.做咩有d裝易唔到比人有d又易到既?
Ans:要用銀子打做d裝同d材料係未鎖定既

2.幾lv先可以pk人?
Ans:61上 打同國既人會紅名 30分鍾先- 一點紅值

3.小型精緻藥水點樣自動食?  (之前我都唔知- -)
Ans:按裝備 左右最下有2個空格放係到就ok

4.做咩冇任接既?
Ans:up 1lv 先會+一個新任 如果想看仲有冇任接按l 按番城個名就看到

5.如何可以搵水錢呢?
Ans:日日都要搵老道士囉錢(本人最高囉過80兩@#@) 一係去洞到汁人地d野 再唔係就打野外王 60lv上先好打..

6.做晒任點先up lv呢?
Ans: 都係60上先有   一係就入洞打怪

7.點樣自動放技?
Ans:left click 招技 看下招技講有冇得自動放出黎

8.未盬定既裝有咩用?
Ans:可以去武器npc等等到盬 有機會出10星裝

9.新手有咩任一定要做?
Ans:一定要係咁+好友 會有包包送比你  日日都要囉1.5陪經  

10.d魚同花有咩用?
Ans:一開頭40lv前會有d任叫你用dd野做 41入左家族後都有任叫你做

好既記得+good 打左好耐 xdd
VIP會員 #14
原帖由 jimmy1992211 於 2009-5-14 10:12 PM 發表
1.做咩有d裝易唔到比人有d又易到既?
Ans:要用銀子打做d裝同d材料係未鎖定既

2.幾lv先可以pk人?
Ans:61上 打同國既人會紅名 30分鍾先- 一點紅值

3.小型精緻藥水點樣自動食?  (之前我都唔知- -)
Ans:按裝備 左 ...

分已加..多謝你的分享@@
禁止發言 #15
11.點先可以自動汁地下d野?
Ans:按ctrl+x 就ok了= =-唔得就按多幾次xdd

12.點可以退team?
Ans:右click自己個頭

13.榮譽組隊有咩用?
Ans:80lv上既人組低過自己50lv下既人就有榮譽值 可以用榮譽值換經 而個個50lv下人會有多d經

14.係5係咩lv打咩怪都得?
Ans:係..但係打高過自己8lv 會-你d經

15.唔要既裝點樣可以分折?
Ans:要60lv上藍.紫裝按動作再按打造再按分析就ok了

16.如何可以囉到金票?
Ans:21lv,31 lvdd爵位怪做完都可以囉到 一係等囉家族人工(你on得多金票就多)

17.點樣先可以搵到銀子?
Ans:60上既人士可以去陽郊搵王打 有機會出技書同精石(未鎖定既) 按f再按boss搵到隻60lv就是了
六星鑽石會員 #16
推!推!推!推!:em014:
三星高級會員 #17
原帖由 charlie1512 於 2009-5-17 06:43 AM 發表
推!推!推!推!:em014:

不要在這推post或呃分..
不然會扣分
五星白金會員 #18
乜唔係 10點點數換1兩金咩?
一星新手會員 #19
明白哂:em014: :em014: :em014:
二星初級會員 #20
要搵銀子搵得快  最固定當然係運鏢~
鑑裝都唔一定要去npc到鑑  動作都有個鑑定同打造
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數