《三國志》遊戲資料區

主題列表 登入
VIP會員 #1
親愛的玩家您好:
三國志 Online 即將開放CB測試,歡迎您加入三國鼎立的世界,在進入遊戲前,請您務必先閱讀以下的相關事項:
※CB測試時間:
CB測試時間敬請密切注意官網最新公告!
◎CB測試結束後,所有遊戲電磁資料都將清除,體驗帳號也同步清除,但使用GF會員申請的正式帳號將保留不變,OB後仍可繼續使用。
◎每周伺服器維護時間暫定為:每周四上午8:00 ~ 12:00,如有變更請以官網最新公告為主。

※CB帳號相關事項:
1. 為使鍾愛三國志 Online玩家都能參與本次封測活動,一同測試伺服器壓力及各項遊戲內容,特別開放玩家在活動期間自由申請封測帳號。
2. 帳號申請時,請慎選遊戲地區,您的遊戲帳號僅限登入您所選擇的特定地區伺服器,目前有:【台灣伺服器】與【港澳不分區伺服器】。
3. 若您在各管道獲得『CB虛寶兌換碼』,在申請帳號時,輸入後可換得一組虛寶序號,取得虛寶序號後可進入遊戲內兌換虛寶。
◎提醒您!每個遊戲帳號申請時,只能填入一組『CB虛寶兌換碼』;每個管道取得的虛寶都不同,請慎選輸入您想要使用的CB虛寶兌換碼。

※CB封測開放內容:
本次封閉測試主要進行硬體及壓力測試,本版本遊戲內容尚有部份未修正的細節,目前已掌握並回報原廠等候修正;若玩家尚有發現須修正BUG歡迎參加【蟲蟲入侵】活動,將BUG回報至抓蟲信箱:sgs@mail.gameflier.com.tw,及有機會獲得OB好禮喔!

遊戲項目

CB開放說明

人物等級上限

等級30

採集紅利

不可使用

一般秘境區域
等級30以下的區域:
荊州
司隸
長安
石林
豫州
揚州
益州
許昌
建業
成都
盤絲洞
被詛咒的陵墓
其他區域
推出以下區域
草原(合戰場)
河畔(合戰場)
合戰

只舉辦活動合戰

軍略

推出等級30以下軍略

部曲砦

尚未開放

身分(功勳)

只開放7、8、9品官

可建造設施兵器

竹製陷阱
高台
投石車

以上內容如有其他新增事項或變更,將隨時增修本篇公告,敬請玩家隨時注意最新官網公告消息。

=======
相信伺服器問題係各係最擔心的吧...
會分台灣與港澳
台灣即係限台灣人入,因為要進行通訊認證+鎖IP
其實港澳即係全區 你可以選擇性使用通訊認證登入系統
港港澳地區係全世界華人都可以進入既SERVER
二轉會員 #2
真係要分ser 就......唉
二轉會員 #3
分server黎做咩呀= =唉
分左仲少人玩啦..香港仲少人流
五星白金會員 #4
又唔撚做宣傳...又要分ser 到時冇人玩港澳..分來托咩
三星高級會員 #5
惡夢-0-.......
二轉會員 #6
咁大型既game

港澳ser 唔夠人撐~
三星高級會員 #7
玩唔到台server 一定唔會玩....
原因: 小人
二轉會員 #8
分黎都唔知有咩用...擺明唔想我地同一server...其他game賺又賺香港人既錢:smilie_O_o:
一星新手會員 #9
唯有希望台灣會有人過來hk server吧~~~~~
四星黃金會員 #10
如果不分區咁內地既朋友唔知又可唔可以玩到呢?

如果台服唔封中國IP,咁就唔同講法。
到時我地香港澳門+台灣+大陸,三地既人一齊在同1個服咁應該好多罵戰同熱鬧。
二轉會員 #11
原帖由 Spoiler 於 2009-5-31 06:56 PM 發表
如果不分區咁內地既朋友唔知又可唔可以玩到呢?

如果台服唔封中國IP,咁就唔同講法。
到時我地香港澳門+台灣+大陸,三地既人一齊在同1個服咁應該好多罵戰同熱鬧。

內地人黎香港玩..收費之後都會少人流
版主 #12
原帖由 斷點 於 2009-5-31 09:56 PM 發表

內地人黎香港玩..收費之後都會少人流

其實話唔定會有好多人玩具

夢幻龍族既討論都唔算熱烈,但都爆晒要開第2個港ser。
二轉會員 #13
原帖由 Mr.豪 於 2009-5-31 10:03 PM 發表

其實話唔定會有好多人玩具

夢幻龍族既討論都唔算熱烈,但都爆晒要開第2個港ser。

o..夢幻龍族...咁多人玩既...好玩咩:smilie_O_o:
一星新手會員 #14
國戰怕LAG

=  =
回到最頂傳統版

選擇頁數