《夢之路娜》公會區

主題列表 登入
五星白金會員 #1

入會表格:
人物名稱________
等級___________
平均每日在線時間__

公會&同盟會章:

會名稱星空下的約定

公會會長蒲公英的約定

副會長 小姬貓貓
(我們只會用這兩個帳號, 其他同名帳號一律與我們無關)

同盟名稱:愛在星光燦爛時
同盟公會:星空下的邂逅
     S伊娃鬼叫S

公會特點
  會長、副會長、主要成員每天都會長時間在線,而且均有開辦、經營公會經驗,定能將公會辦得有聲有色。而會長與副會長均曾有玩台服,對遊戲內容熟悉,而副會長則曾在台服練到Lv82,對職業特點甚為了解。

公會目標
  以規模大、會員融合為大前題。另外以伺服器著名公會之一為目標。

入會條件
1.        每星期至少五天在線。
2.        能與其他會員多作交流、多在會頻發言。
3.        自信會認真及長時間參與遊戲。

4        修練生需要20-39lv以內
5        主會新生需要70lv以上
6        分會新生需要60lv以上

公會守則
1.        未有原因長時間不上線者,會被踢除。
2.        會員間應互相幫助。
3.        任何團隊活動應以同會成員為優先考慮。
4.        會員與外界應互相禮讓,練工不應搶點。
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
嚴懲法規
1.        嚴禁任何人身攻擊、粗口及不雅用語。
2.        嚴禁洗頻。
3.        不得無故離會,否則未必能再次入會(己向會長、副會長申報原因除外)
4.        不可進行任何方式的欺乍行為,犯者會連同證據於論壇發佈。

違者會按照嚴重情度作出罰款、離會數天思過或永久開除等處分。

公會活動:待定。

入會方法:在遊戲內聯絡蒲公英的約定/小姬貓貓。

公會m群group543047@msnzone.cn

歡迎各公會加入同盟!

副會長原創法>傳教士>巫師(全智)1~75技能/裝備/武器心得

公會貼圖LUNA甜甜蜜蜜既生活照^.<(新增封測sweet照)
     夜空下的約定 公會"小"合照 另+今日gm活動照
     夜空下的約定

15/6更新:
公會未來發展方向:
  封測雖然短短5日,但經過二十多位會員努力合作,
  最後都能以一個不錯的速度升至3級公會。
  公會的努力大是有目共睹的,
  至少在街上常常都可以可見自己的團章,
  這是值得令人驕傲。

封測的完結並未代表可以鬆懈,
  經過幾天的實習,公測時我們需要做得比現在更好!

公測開始時,本會會先招攬原本會員,
  務求以最快最有合作性的團隊合作,
  先將公會升至3級,再廣招其他玩家。
  新玩家方面,必須要符合入會條件,
  而舊會員,亦要遵守會規。

公會並不是屬於公會長一人的,
  公會辦得成功,是全體成員的光榮,
  大家齊心辦好一個公會,也是練工衝等外的重任,
  希望各位能與我一起努力,
  將星空下的約定發展成一個無人不識、無人不曉的公會^^

公會長 蒲公英的約定

16/6更新:
  公測快到了,
  相信有不少人由期待已經等到變成失望,
  失望在代言人不是王菀之,
  失望在公測活動太爛,
  失望在獎品不夠吸引。

其實玩遊戲最開心的也不過是跟一班朋友一起玩,
  短暫的活動、用完即逝的道具獎品,
  那及得上公會成員間的濃厚感情!
  預期等待著遊戲代理推出好活動,
  還不如團員之間開開心心的在遊戲內尋找趣味!

三星高級會員 #2
可愛既副會長黎報導喇xd
五星白金會員 #3
原帖由 夢。雪兒 於 2009-6-2 10:00 PM 發表

老婆又食藥食到呆呆地打錯字啦~~~
係報到呀>v<~
一星新手會員 #4
我來了/_\"
快d+埋我個名名啦-v-:ro03:
五星白金會員 #5
搞掂啦~~dj你就做會長
黎到luna就乖乖地聽我話
咪搞我老婆\口/
一星新手會員 #6
努力上網睇多d資料先= ="
如果唔系我會追唔上你地...:smile_13.gif:

p.s:你老婆永遠都系晴兒的!:smilie_:D5:
二星初級會員 #7
永不分離會長;
留下cm;
三星高級會員 #8
原帖由 夢。雪兒 於 2009-6-2 10:00 PM 發表

係啵 打錯字xd
我永遠都係晴晴豬架>///<
三星高級會員 #9
會長大人 原來你都打錯左字啵xd
而會長[[[興]]]副會長均曾有玩台服,對遊戲內容熟悉,而副會長則曾在台服練到Lv82,對職業特點甚為了解。

係與<<<<唔係興= =+
五星白金會員 #10
原帖由 夢。雪兒 於 2009-6-2 10:39 PM 發表
會長大人 原來你都打錯左字啵xd
而會長[[[興]]]副會長均曾有玩台服,對遊戲內容熟悉,而副會長則曾在台服練到Lv82,對職業特點甚為了解。

係與

哎呀...比老婆捉到錯字添>v<~~

唔得呀~~你係屬於我架><
呈你行埋一邊\口/
二星初級會員 #11
好sweet;
祝你地可以永恆;
五星白金會員 #12
原帖由 笨乂小愛 於 2009-6-2 10:52 PM 發表
好sweet;
祝你地可以永恆;

多謝^^
我同老婆一定會好似你公會名一樣~

三星高級會員 #13
你又錯字啦

你果個係老咩= =+

五星白金會員 #14
原帖由 夢。雪兒 於 2009-6-3 12:02 AM 發表
你又錯字啦

你果個係老咩= =+

叫左成年
第一次打錯添><
四星黃金會員 #15
可愛既星星黎十卜  (迷之聲:哪裡可愛,自己不照一照自己的樣子,嘔心死了)
三星高級會員 #16
原帖由 likeonline 於 2009-6-3 07:39 PM 發表
可愛既星星黎十卜  (迷之聲:哪裡可愛,自己不照一照自己的樣子,嘔心死了)

星哥哥唔係用可愛黎形容
係用帥啦~~~~~
四星黃金會員 #17
人地留言留到幾十頁,我都要黎撐下場= =
五星白金會員 #18
原帖由 likeonline 於 2009-6-3 07:50 PM 發表
人地留言留到幾十頁,我都要黎撐下場= =

你隻豬流星咁遲先黎...

仲有老婆又話off既....
四星黃金會員 #19
頭先玩夢之打戰場:victory:
三星高級會員 #20
原帖由 likeonline 於 2009-6-3 07:52 PM 發表
頭先玩夢之打戰場:victory:

黎撐場仲要d 嘿
仲唔快d拖人黎撐埸
wakakakakaakak
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數