魔力寶貝2 心得及資料區

主題列表 登入
二星初級會員 #21
原帖由 ~Billy~ 於 2009-6-8 01:01 AM 發表
咁係唔係合時裝既上限係10次..
10次之後就冇得再合?

同一件裝最多合十次~~但有一樣野我未證實o既係~~本身用r1合左幾次~~之後合一件r2裝~會否重新計過~~就未知~~
如果有機會升高d lv我合高r裝果時,再同大家講結果~~
二星初級會員 #22
原帖由 爭霸者 於 2009-6-8 12:08 AM 發表

你講野方式太過隨心所慾-,-自己個心諗到咩 就1字不漏咁打出黎
你自己睇就好舒服 好易明
人地睇就一頭霧水 要有排諗
建議你都係精簡左去 但又唔好太過"專家"就ok
列埋point就very good-,-

嗯~~~明白~~我會多+留意@0@"
參考下人地d文章~~多加改善.__."
四星黃金會員 #23
原帖由 chit82 於 2009-6-8 06:43 PM 發表

同一件裝最多合十次~~但有一樣野我未證實o既係~~本身用r1合左幾次~~之後合一件r2裝~會否重新計過~~就未知~~
如果有機會升高d lv我合高r裝果時,再同大家講結果~~

D個就係我最想知既問題-.-
如果只係10次既..我覺得會好哂個時裝:face_l_17:
一星新手會員 #24
樓主未解答我-.-...
二星初級會員 #25
原帖由 小邪_山 於 2009-6-8 08:20 AM 發表
睇完都有野唔太明=3=..
我想問係唔係r1普通色既衫合9件
最尾合緊r5衫h色落去
咁最後得出既野就係r1既樣~但係就完完全全係一件同r5h色能力完全冇分別既衫?
而且耐久係1000?
係唔係姐係咁?

我由頭到尾都冇講過唔同ro既裝合完,之後最尾先合唔同等o既h裝
上邊有人咁講~~我都唔係太想去回答=_=免得回答左~~好似想筆戰...可能我答得唔係太好令人誤解左~~
答返你個問題先~~
我之前都有講~~"如果"只係想1000耐~~有h能力,冇h裝個樣~~可以用9件普通r1裝合完~~最後先放r1染左h色o既裝~~就可以1000耐同h裝o既能力~~ps:要5r h裝~~果9件都要用r5普裝合=.="
以1000耐又要有埋h色同能力~~一定要2件r1 h裝~~
8件普裝合完~~第9次先合左個樣~~第10次先合能力~~同一樣~~都係同r裝合=_=唔好再冇神神問咩~~~r3合完~~~最後合r4 h裝~~~
問得e個問題一定唔明我之前講咩/佢理解能力有d野-.-"
最後一句~~~合200耐~~1000耐 o既人都係自己喜好~~唔好講咩值唔值~~果d說話
e個post只係個人分享~~唔好拉埋其他人o既文章去比~~thx~~
二星初級會員 #26
挖正
你d字仲難睇過甲骨文
三星高級會員 #27
我剛剛發現左一樣東西
你的裝+左屬,拿去合,係沒左屬性
本人例子: r1裝(+左屬)+r2裝(沒+屬) = r1裝樣r2能力(沒左屬)
沒試過的例子: r1裝(沒左屬)+r1裝(+左屬) = r1裝(沒左屬)
二星初級會員 #28
原帖由 LP毛毛 於 2009-6-9 02:07 AM 發表
我剛剛發現左一樣東西
本人例子: r1裝(+左屬)+r2裝(沒+屬) = r1裝樣r2能力(沒左屬)
沒試過的例子: r1裝(沒左屬)+r1裝(+左屬) = r1裝(沒左屬)

咁係唔係 要合完晒裝先可以加屬????
四星黃金會員 #29
70點抽個d有冇得合...............
二星初級會員 #30
原帖由 LP毛毛 於 2009-6-9 02:07 AM 發表
我剛剛發現左一樣東西

本人例子: r1裝(+左屬)+r2裝(沒+屬) = r1裝樣r2能力(沒左屬)<~~~因為你用r1做樣~~就算有冇+屬性~~都唔會影響到合成結果~~而你用r2去做能力~~咁點會合左之後會有屬??
沒試過的例子: r1裝(沒左屬)+r1裝(+左屬) = r1裝(沒左屬)<~~~我都沒有做e個實驗~~但原理上你合成左會有屬~~因為你放能力果格裝備係有屬性~~所以合成左會有一樣o既屬性係到

原帖由 krekre!!! 於 2009-6-9 06:56 PM 發表
70點抽個d有冇得合...............

有~~因為係時裝黎~~
我簽名果樹d人~~~全部裝都係合成的~~

原帖由 jimmylee1999 於 2009-6-9 03:08 PM 發表

咁係唔係 要合完晒裝先可以加屬????

唔係~~~
你只要合成果時~~第2格放o既裝本身有屬性~~合成左之後會有同一樣屬性~~
我簽明果樹~~鴨咀帽係同2r帽(4水6火)合成的~~
狗神頭係合成左之後~~搵人+屬性~~同平時一樣搵防裝+屬性~~
夢cat帽係同有屬性帽合成~~之後因為仲有屬性位可以+,之後又再搵人+屬性
所以無規定幾時去+屬性~~
二星初級會員 #31
原帖由 naja17 於 2009-6-9 01:30 AM 發表
挖正
你d字仲難睇過甲骨文

咁我咪好勁=_=古文都識寫:smile_13.gif:
四星黃金會員 #32
70點個d點睇要用咩材料????????
二星初級會員 #33
原帖由 krekre!!! 於 2009-6-10 08:29 AM 發表
70點個d點睇要用咩材料????????

唔多明=_="
你抽中o既時裝
你用老鼠指落去會有寫係咩裝~~~劍..衣....
你咪去商城買合成證~~之後買件裝去合咪得囉~~
ps:時裝衣一定要用衣服合成~~時間帽同帽成合  等等~~~~
三星高級會員 #34
完全睇唔明- -
三星高級會員 #35
睇心得版另外一個post《魔力寶貝2》道具合成解說  我相信會更好= =...
二星初級會員 #36
如果我用死神刀同把r1斧合, 之後拎去用商城維修工具整, 咁咪唔扣耐囉..??
如果係咁.. 應該整o左把斧唔扣耐先定合o左先?
二星初級會員 #37
原帖由 eddiesum 於 2009-6-10 01:21 PM 發表
如果我用死神刀同把r1斧合, 之後拎去用商城維修工具整, 咁咪唔扣耐囉..??
如果係咁.. 應該整o左把斧唔扣耐先定合o左先?

商城果張修理證..唔係用左之後d裝唔會扣耐=_=
只係用係你修理裝備果時放埋入去修理唔扣耐力上限
四星黃金會員 #38
我睇到眼都花埋...
一星新手會員 #39
有用但要慢慢理解好過好多無意義的文章thx你
論壇乞丐 #40
THXaaaaaaaaaaaaaaaaaa
回到最頂傳統版

選擇頁數