《夢之路娜》資料區

主題列表 登入
三星高級會員 #1
已下系我自己上網搵到的程式
可以岩系LUNA到做盟徽既簡易工具
應該人人都得*V*( 膠子可能吾得啦呵xd )
依個post只系f0r吾識既人!識既吾好嘈吾該= =!

1)Step1
首先我地下載左個software先( 好細架喳._. )
點我下載-口-

2)Step2
開啟左佢,佢會問你0k定註冊,禁0k可以了!

3)Step3
之後禁電腦左上0pen開啟你想整既圖

4)Step4
開圖果陣記住禁All File呀^口^

5)Step5
開完圖之後,幅圖可能變得模糊左,吾需要理佢!只要禁右手邊再禁右鍵Convet Image,再禁設定圖地大小

6)Step6
左邊改16x16,右邊改256colours,之後禁0k搞掂,一樣系好模糊都吾需要理.

7)Step7
最後就系禁save as....記住系bmp檔呀.

睇完學完應該要回下貼吧吾該!!!!
望加分xd!!

二轉會員 #2
唔錯
但係好似好多人都係整左張圖出來之後唔識得上載
二星初級會員 #3
唔知點解我唔得既...
我開完個圖之後再學你咁SET...但按OK之後成個圖就黑左...(所有格黑色)
五星白金會員 #4
呢個程式好似係整鼠標face_l_18:
用返整圖程式比較好~:victory:
三星高級會員 #5
原帖由 小個G 於 2009-6-26 11:24 AM 發表
唔知點解我唔得既...
我開完個圖之後再學你咁SET...但按OK之後成個圖就黑左...(所有格黑色)

你開個咩圖先._.'
三星高級會員 #6
原帖由 武林高手 於 2009-6-26 11:43 AM 發表
呢個程式好似係整鼠標face_l_18:
用返整圖程式比較好~:victory:

整鼠標禁點先._.?
禁依家整吾整到先丫??
整到米得囉..呢個禁快搞掂!叻仔!
三星高級會員 #7
我想請問禁呢個整唔整到會徽 0.0?
三星高級會員 #8
原帖由 iFung 於 2009-6-26 12:29 PM 發表
我想請問禁呢個整唔整到會徽 0.0?

盟徽米等於會徽囉- -!!!'
一星新手會員 #9
多謝分享!!!!!
三星高級會員 #10
整到了~多謝分享0.0
一星新手會員 #11
原來甘整架.3.!
二星初級會員 #12
我都係用返一張jpg既圖去整ja>~<
唔知點解會咁..黑哂
五星白金會員 #13
原帖由 jimmyauy 於 2009-6-26 11:54 AM 發表

整鼠標禁點先._.?
禁依家整吾整到先丫??
整到米得囉..呢個禁快搞掂!叻仔!

我用 PhotoImpact X3 1分鐘搞掂
各有各好姐,你果個有個畫畫,我又無話你,洗唔洗咁既態度= ="
回到最頂傳統版

選擇頁數