《夢之路娜》資料區

主題列表 登入
三星高級會員 #1
再次多謝大家支持 令小弟不忘考試期間都出POST :smilie_:P2:

因為太多人PM小弟想拎一個 夢之路娜 -123轉技能 既藍圖 :smilie_:D4:

小弟趕工2日終於做好左 希望可以分享比大家 :smilie_:D3:

如果覺得小弟真係有用心去做好比大家既話 :smilie_:D4:

不妨比個Good 支持多一下小弟所發既文章吧  :smilie_8):

因為論壇不能夠將Excel表格 上傳 , 所以小弟將副檔名由 .rar 改左做 .sav :smilie_O_o:

只要大家下載相關檔案之後再改返副檔名為 夢之路娜 -123轉技能.rar  再解壓 就開到嫁喇 :smilie_:)3:

留意開啟Excel表內 左下角可自行選擇 戰士 / 刺客 / 魔法師 :smilie_:D3:

如果大家喜愛真的要比個Good 支持一下  將來開456轉既時候都可作為小弟更新資料既動力啊 :smilie_8):

2千幾人查看  6百幾人下載  先得果10幾人回覆同幾個GOOD ?

唔通D 資料大家唔o岩用  ? 睇到令小弟有D唔開心 ...

下載左用緊果D朋友 回一回Post 好喎 !!!

覺得係好野 就唔好比佢沉低吧 !!!

三星高級會員 #2
個檔係邊??
二轉會員 #3
我dl左,轉做rar檔再用excel開
變成了亂碼...
三星高級會員 #4
原帖由 Zero乂 於 2009-6-26 12:19 PM 發表
我dl左,轉做rar檔再用excel開
變成了亂碼...

我岩岩download 落黎試開過 冇問題喎

我依家係公司用緊 Office 2000

屋企都用緊2003 , 2007未用過 :smilie_:P2:

其他人有冇同樣問題呢 ?

二轉會員 #5
我...唔係用緊平時用開個部腦...
依家我面前呢部...office 2007 = ="

平時屋企個部應該2003,考完英文口試返屋企試下先

五星白金會員 #6
我開到 不過5知y 只係得戰-32-
三星高級會員 #7
原帖由 ♀坤♂ 於 2009-6-26 01:19 PM 發表
我開到 不過5知y 只係得戰-32-

Excel 表左下角 有得比你選擇其他職業

二星初級會員 #8
重點問題有一個...
到底港版同台版0既刺客技 -- 引誘有無分別
港版招引誘好似無左 -100 哩個狀態...
四星黃金會員 #9
十分之有用 xD
不過好似有d圖錯左咁-0-

二轉會員 #10
回到家中開,還是亂碼 =-="
想問一問檔名係咪highlight個部份改?
三星高級會員 #11
原帖由 Zero乂 於 2009-6-26 09:31 PM 發表
回到家中開,還是亂碼 =-="
想問一問檔名係咪highlight個部份改?

請下載此檔案 夢之路娜 -123轉技能  <--- 檔案名改做咩唔重要

最重要係檔案名後面既 . sav 先改做 .rar

之後就解壓縮就得嫁喇 :smilie_:)3:

二轉會員 #12
嘿嘿,小弟...電腦白痴:ro08:
唔係好識改
本來想問係咪上面highlight部份,係後面打「.rar」就得
依家諗緊係咪要download一個converter:ro08:

更新:成功改到.rar檔

但仍然是亂碼?!

一星新手會員 #13
唔該哂~~~~~~~~~~
三星高級會員 #14
原帖由 Zero乂 於 2009-6-27 08:49 AM 發表
嘿嘿,小弟...電腦白痴:ro08:
唔係好識改
本來想問係咪上面highlight部份,係後面打「.rar」就得
依家諗緊係咪要download一個converter:ro08:

更新:成功改到.rar檔
http://farm4.static.flickr.com/3654/36 ...

01. 請先重新下載一次檔案
02. 照圖01開啟 "我的電腦" 再按"工具" 再找 "資料夾選項" 下的 "檢視"
03. 如圖02所示 唔好tick "隱藏已知檔案類型的副檔名"

你會發現 下載回來的檔案名由 "請下載此檔案 夢之路娜 -123轉技能"
變成 "請下載此檔案 夢之路娜 -123轉技能.sav"

只要right click 檔案再選 "重新命名" 為 "請下載此檔案 夢之路娜 -123轉技能.rar" <--唔要sav 轉做rar
之後解壓縮就得出一個正常的 請下載此檔案 "夢之路娜 -123轉技能.xls"
再之後就咁開就得左 :victory:

二轉會員 #15
多謝解答
其實我靠自己摸索都懂了一點 =,=
檔案類型改左 (大小階有分別嗎? 我打「.rar」佢出「RAR檔」比我嘆 =,=),但佢唔比我解壓縮,都係睇唔到
三星高級會員 #16
原帖由 Zero乂 於 2009-6-27 01:19 PM 發表
多謝解答
其實我靠自己摸索都懂了一點 =,=
檔案類型改左 (大小階有分別嗎? 我打「.rar」佢出「RAR檔」比我嘆 =,=),但佢唔比我解壓縮,都係睇唔到
http://farm3.static.flickr.com/2595/3664674592_dd8751d8ff.jp ...

RAR 同 rar 係冇分別

改左做 rar 既檔 唔係就咁用 MS excel 黎開

要先用 winrar <--- 解壓軟件 開左先  就會得出一個 excel 檔嫁喇

你再試下丫 :smilie_:)3:

01係你下載回來既檔案

02係將 sav 改做 rar , 只要改左做rar 正常連個圖樣都會改埋 如果冇改到就即係你冇winrar 呢個software , 自行download 吧

03如果圖樣有改 就好似上述圖中所示的話 right click 個檔再利用解壓程式 winrar 進行解壓

04得出兩個檔案 只要保留右邊既 excel file 就用得了

二轉會員 #17
終於得左喇,感謝大大指導:ro03:
過程中還學會了關於rar的知識呢:smilie_:)3:
一星新手會員 #18
多謝大大的分享~
二星初級會員 #19
thx大大^^:em014: :em014:
一星新手會員 #20
嘩..呢個真係經典作= ="
極之有用...同極之晒時間去轉
下一頁
回到最頂傳統版