海王傳說(81Keys)

主題列表 登入
三星高級會員 #1
大家好呀~ 欣欣 我今次奉命代表官方係度發言呀!

為提供更穩定和完善的遊戲服務,我們建議無法正常啟動、無法正常進入或遊玩《命運之鑰》的玩家,
在嘗試所有官方提供的問題處理方案後仍然不能順利進行遊戲時,

請把出現異常問題導致無法進行遊戲時的畫面拍圖,並郵寄到此【電郵地址】
如果是被 X-Trap 影響進行遊戲的玩家,請打開你的 遊戲 安裝資料夾 中的 "\Game\Xtrap\",
取出內裡有 .LOG 字樣的檔案,然後一拼寄到上述電郵地址。

並提供您的電腦系統配置資料,以便我們盡快查明遊戲無法正常執行的原因。
為能更提高問題處理效率,請不要在此帖內進行非技術相關問題的發言,或惡意連帖等,謝謝
【Vista 無法進行遊戲處理指引】
【更新至9%時更新失敗處理指引】
【官網FAQ】

就係咁樣啦,希望咁樣可以更快幫到大家處理問題啦!

三星高級會員 #2
我係唔知點解轉地圖有時會hand lo
玩就未見有咩問題
仲有打字個度
一行路就變返前一個輸入法
一星新手會員 #3
thx欣欣,幫我睇下e個case

我係較左中品質入去的,開頭都好地地嫁,但一入到去就黑畫面
姐係好似下面張圖咁  (聽到音樂的)

我要點做呀?? 我真係真係真係真係真係真係真係真係真係真係真係真係真係真係
真係真係真係勁想勁想勁想勁想勁想勁想勁想勁想勁想勁想勁想勁想勁想勁想勁想
玩呀!!  唔該幫下我啦,thz

thzzzzzzzzz
我等你幫我>_<
仲有咩想知or問題就同我講啦>_<
三星高級會員 #4
原帖由 小瑩乂愛phy 於 2009-7-16 10:05 PM 發表

http://img.eservice-hk.net/upload/20090716215825_4a0fb4df802908d7c3acb8dfb637e645.J ...

我已經幫你問左啦!以下係技術員既回覆~

基本配備需求
作業系統    Windows XP SP2 / Vista
CPU   PentiumIV 2GHz以上
記憶體      512MB以上
顯示卡      nVidia GeForce FX5600 / ATI Radeon 9600
硬碟容量   4G以上空間
操作配備   鍵盤及滑鼠
閣下的電腦並未達到進入《命運之鑰》的最低系統配置需求。
因此很抱歉,閣下是無法正常執行遊戲的,以上基本配備需求表中已經把閣下電腦系統中無法達到最低需求的項目高亮處理,
建議參考有關項目提升電腦系統後再嘗試,謝謝

真係好對唔住呀!因為你既電腦型號似乎並未合乎遊戲既最低要求,所以就會出現黑畫面同玩唔到啦...:ro03:
二星初級會員 #5
..............................
一星新手會員 #6
原帖由 官方欣欣 於 2009-7-16 10:40 PM 發表

我已經幫你問左啦!以下係技術員既回覆~

基本配備需求
作業系統    Windows XP SP2 / Vista
CPU   PentiumIV 2GHz以上
記憶體      512MB以上
顯示卡      nVidia GeForce FX5600 / ATI Ra ...

哦哦~:cry:
咁呢~係我的電腦咩配件唔合要求??
同埋要換d咩配件???
三星高級會員 #7
原帖由 小瑩乂愛phy 於 2009-7-17 05:01 PM 發表

哦哦~:cry:
咁呢~係我的電腦咩配件唔合要求??
同埋要換d咩配件???

似乎是 系統記憶體 (ram) 不足
另外是,顯示卡 (display card) 規格不乎,
相信您的電腦型號可能比較舊,因為顯示卡的規格相差了3個世代 (GeForce2 > GeForce3 > GeForce4 > GeForceFX)
如果要正常執行遊戲,必需更新電腦的硬體配置。

希望這些資料能對您有幫助。
八星無敵會員 #8
原帖由 小瑩乂愛phy 於 2009-7-16 10:05 PM 發表

http://img.eservice-hk.net/uploa ... 7c3acb8dfb637e645.J ...

華碩第二代display card:smilie_O_o:
古董野波face_l_18:
五星白金會員 #9
咩叫動力庫啓動失敗??= =  一禁進入遊戲就彈左一句動力庫啓動失敗 請更驅動程式
三星高級會員 #10
ati radeon x1200 series
一樣既display card=.=
但係有人就玩到
我就變藍色面..
三星高級會員 #11
原帖由 ym90 於 2009-7-23 05:27 PM 發表
ati radeon x1200 series
一樣既display card=.=
但係有人就玩到
我就變藍色面..

ati radeon x1200 series 系列是電腦主機板內建晶片組,不足以負荷《命運之鑰》遊戲主程式的執行需求,因此會出現這個情況。
建議玩家升級您的電腦配備以改善問題。
二星初級會員 #12
官方欣欣、可唔可以比【九方】既人打到字
用唔到九方真係好似自閉咁!
可以用到實好多人會玩:em014:
一星新手會員 #13
我都入唔到game..
Exception History:D3D CreateDevice error!D3DERR_NOTAVAILABLE(at:1095)

KD3DInterfave::CreateDevice -> ConstructWindow
二星初級會員 #14
ATI Radeon X1200
game所有都運作正常
只係一比怪打中就畫面當掉 聲音是有繼續的
不知欣大有冇解決方法~
二星初級會員 #15
http://www.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=3614199

咩問題?? Intel(R) G33/G31 Express 我係這個卡    但 我朋友一樣玩到!!!
一星新手會員 #16
原帖由 ◇紫夜◆ 於 2009-7-24 02:12 PM 發表
官方欣欣、可唔可以比【九方】既人打到字
用唔到九方真係好似自閉咁!
可以用到實好多人會玩:em014:

我都系丫''
打吾到九方    啞佐1樣''
同埋  1開佐game就連msn都傾吾到''
系game入面已經打吾到字''
開佐game之後就完全同外界隔絕''
官方欣欣  幫幫我
用[[ 九方 ]]就如自閉1樣''
四星黃金會員 #17
成日玩玩下就藍畫面重開就話咁.....掃又捐唔到有野.我2部機都用xp,都有同樣問題

-->
警告:Microsoft 在您的電腦上偵測到疑似惡意軟體的軟體

疑為惡意軟體的軟體名為 XDVAnnn.sys。

What is malware?

帶有惡意的軟體 (有稱為惡意軟體) 是一種蓄意用來危害您電腦的軟體。例如,病毒、蠕蟲和特洛伊木馬程式即為惡意軟體。為了保護您的電腦防範惡意軟體的侵害,請務必使用最新版本的防毒軟體和反間諜軟體。
三星高級會員 #18
原帖由 201162 於 2009-7-26 01:05 PM 發表
http://www.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=3614199

咩問題?? Intel(R) G33/G31 Express 我係這個卡    但 我朋友一樣玩到!!!

我都係咁:cry:
二星初級會員 #19
我玩亂都冇野   亂都係3D    點解隻GAME要求咁高???
三星高級會員 #20
一開始入game  我係轉畫面果到kick住   我顯示唔到野   都我聽到d 音樂係唔同左  只係個畫面 去唔到
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數