《命運之鑰》心得資料區

主題列表 登入
五星白金會員 #1
技能點法:
闇黑箭: 9  咒術師的主要技能 (暗屬性傷害越高 傷害值越高)
魔力再生:6 當然水錢足夠的 不點也ok
護身刃: 6  法師型咒師必點
盜血術: 9 必點 到了後期都是闇屬性 你就知道這招的好處(智力魔攻越高 盜越多)
痛苦詛咒: 9 到6的時候詠唱時間會增加1秒 變成2秒(暗屬性傷害越高 每2秒的傷害越高)
弱化詛咒: 5 為了點重力詛咒的前置
重力詛咒: 9 為了點變形術的前置<=改版後我會把他點到9
魔力燃燒: 2 為了點弱言詛咒前置
弱言詛咒: 3 為了點變形術的前置
變形術: 2 前置為重力詛咒3 弱言詛咒3 戰場無敵招
把敵人變成小動物7秒 無法攻擊 施法  也就是中了這招
你只能跑   什麼事都不能做
暗黑護甲: 不建議點  因為效益太低  cd太長 (有盜血術 hp永遠幾乎是滿的)
媚惑術:不建議點 因為這招說真的  沒什麼用
變換位置: 2 戰場上用這招  可以玩死很多玩家
看到一堆人在追繞單的 你跟他換一下位置= =
結果 可想而知..

一開始說真的  有盜血術就很好練了
所有的王 都自己解
本人28級可以自己打獸人將軍
30級就可以自己單挑亞爾曼
請善用盜血術
建議可以在礦坑練到40幾級
再去惡森打狂暴巨蟻
為什麼不打別的  因為其他的都是暗屬性
打幽暗狼 死靈百目那些 你打一隻 巨蟻已經打2隻了
效益比打狼 百目高
49後就龜在牢獄慢慢打了

說一下我在牢獄用來打怪的招示順序
盜血9>痛苦詛咒8>盜血9  就可以尋找下一隻怪了 痛苦詛咒會慢慢扣死他
打死一之怪的mp差不多是200 盜血9是72*2 痛苦是56 =200

現在58級 已經到中途島去打怪了

本身屬性點數:
智力76+30  暗屬性傷傷害+51%
目前平均盜血 一次980~1100
痛苦詛咒對闇屬性 大約每2秒400左右
對其他屬性都是600起跳(因為現在屬性加成比較明顯

我體是點到需求2
精需求3 其他都點智力
改版後目前是練到63

一星新手會員 #2
wow 咁好咁文 雖然係轉貼 但
冇人轉詠夜post 緊係要回
五星白金會員 #3
那屬性點數要怎加-.-?
五星白金會員 #4
原帖由 louislee999 於 2009-7-21 05:24 PM 發表
那屬性點數要怎加-.-?

已經加番加點方法
五星白金會員 #5
原帖由 hoho999666 於 2009-7-21 06:49 PM 發表

已經加番加點方法

感謝
這post實在是太好了
二星初級會員 #6
THX 大大:em014:
二星初級會員 #7
大大可吾可以比吾係法師型咒師 的技能點法:smilie_:)3:
五星白金會員 #8
e個就係法c型咒師0 0
二星初級會員 #9
我要魔戰士型的:smilie_O_o:
二星初級會員 #10
姐係點?屬性果到我而加2lv 有10點,點加?
四星黃金會員 #11
咩係需求2 需求3?
一星新手會員 #12
需求2 需求3 即是怎樣?
一星新手會員 #13
即係加3點精 2點體 跟住全智?
七星元老會員 #14
需求2 需求3 姐係點:smilie_O_o:
禁止訪問 #15
樓主  加點方面講明d啦
又需求2  又需求3  跟住又全智
去巴哈睇好過:face_l_15:
一星新手會員 #16
需求 3 即是當你想加一點力時需要 3 點屬性點
而升一等就只有 2 點而已, 加得越高需求也跟著提高
所以我先建議加到需求 3 就停, 因為到時升一等都加唔到 1 精, 會好浪費

需求 2 即是當你想加一點力時需要 2 點屬性點
而升一等就只有 1 點而已, 加得越高需求也跟著提高
所以我先建議加到需求 2 就停, 因為到時升一等都加唔到 1體 , 會好浪費
四星黃金會員 #17
係咪即係加到後面個數字變左2就係需求2?
一星新手會員 #18
冇錯:em014: :em014: :em014: :em014:
五星白金會員 #19
原帖由 無聊小俊 於 2009-7-23 10:01 PM 發表
樓主  加點方面講明d啦
又需求2  又需求3  跟住又全智
去巴哈睇好過:face_l_15:

有幾唔明先 你入到game玩就知係咩一回事啦!!!
五星白金會員 #20
原帖由 billylay123 於 2009-7-23 06:53 PM 發表
即係加3點精 2點體 跟住全智?

e個只係 個個樓主既點法 可以唔跟足- -
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數