夢之路娜

主題列表 登入
二星初級會員 #1
單手力盾戰要學咩技能同點加點
三星高級會員 #2
你可以全力~ 技能就點加法就唔係好清楚
二星初級會員 #3
咁要學咩技能好
五星白金會員 #4
話明力盾就緊係全力la!!
我就係戰>守>劍...

但聽講戰>守>傭比較好,攻強d...防就大家差唔多,不過劍就有招靈魂之劍pk用

技就基本果d單手修,單手劍修(如果你玩劍),+防+攻果d都學晒去

攻擊技一擊即中學滿變雙重攻擊,幾正..同埋血天學到6lv,如果轉劍同我一樣就劍之風暴學滿
仲有音波之奏都滿..我覺得呢招配埋雙重攻擊單技黎講幾好用,雙重仲可以毒人

仲有招鈍化我學左1lv姐,因為主要都係為左暈人..1lv應該都夠
二星初級會員 #5
我得果10LV
所以唔你係好明T.T
希望你將最初要學既技能名同要學到幾多講俾我知
唔該
五星白金會員 #6
一擊即中→6(3轉再一次點滿,打怪不夠力就點高吧,反正盾戰的MP很閒)
(超強的技能,不點就不用玩了)
戰士之心→滿(不滿還能較全力戰士嗎!?,雖然只能1,但能滿就滿吧)
誘惑→1(托怪好用的技能)
劍術修練→5(以後再滿,因為投資報酬率太低,+太少)
單手訓練→滿(點數不吃緊的時候再點高)
快速之劍→不點 (改成不點,因為2轉以後幾乎都靠技能)
hp增幅→0 (只有+hp,4轉以前再滿)
狂暴燃燒→2(3轉劍士很多補血技能,這招當然點了)

鈍化防護→1(1就很好用了,點高也不會暈比較久)
神聖祝福→滿(雖然+少少的防禦力,但是傷害減少蠻多的)
盾牌訓練→滿 or 不點(有人說看不出來)
重甲專家→滿(這招建議先滿,防禦+超多)
血染→滿(省水的大招啊!!)
血天→1(有就好了,cd長,點高練功的價值不大1就非常好用了)
六星鑽石會員 #7
原帖由 kit0800 於 2009-7-28 13:37 發表
咁要學咩技能好

自己對反港版既名,但圖示應該一樣。劍術訓練我自己冇點,因為加得唔明顯,你要唔要加自行決定。

單手武器訓練施放距離施放時間冷卻時間類型武器限制種族限制
000被動單手武器(共通)

單手武器訓練5  10  15咁點上去。

戰士之心施放距離施放時間冷卻時間類型武器限制種族限制
15m3.0秒2.0秒輔助打擊(共通)

紅血憤怒施放距離施放時間冷卻時間類型武器限制種族限制
000輔助(人類)

戰心同紅血都點到最高。

毒牙突刺施放距離施放時間冷卻時間類型武器限制種族限制
依照武器瞬發4.2秒主動單手武器(共通)

40級前1級都夠用,之前要pk同打王就點到11~15。(11前會變成雙毒牙)

盾擊施放距離施放時間冷卻時間類型武器限制種族限制
-瞬發-主動盾牌(共通)

點1用黎暈怪但唔好點上去,點上去冇咩分別。

熟練重甲施放距離施放時間冷卻時間類型武器限制種族限制
000被動(共通)

最先要點滿既技,4轉騎士時會點到15級。

盾牌訓練施放距離施放時間冷卻時間類型武器限制種族限制
000被動盾牌(共通)

第2要點滿既技。

飛天斬施放距離施放時間冷卻時間類型武器限制種族限制
依照武器瞬發主動單手武器(共通)

3轉前可以點1,40後既怪可能要點到5級。

緊急包紮施放距離施放時間冷卻時間類型武器限制種族限制
000被動(共通)

個人點1你可以點到2,但要有足夠技點。

3轉(傭兵)
燃燒自我

點1夠用。但都可點到6級火毒會扣比較多。

瀕死強化

點滿,加32%攻。

鬥魂

點滿加11%攻。

3轉(劍士)
真空刃

點1,戰士既遠攻技PK時好用。

暴風斬

暴風請有得點就點上去,但多數都係點到11減CD(4轉時才可點到11)。

運氣調息

唔想用咁多MP水錢就點滿。

夢魘劍

pk好用技能,自行決定點幾多。

4轉騎士
範圍挑釁

團練要點到15級。

爆炸毀滅

如果未改成彼傷技,就要依等級點上去,同暴風斬一樣點到11。

盔甲同步

必點,全身都同重甲加10%移速。

充實武器

勿必,點滿加15%攻。

天啟正義

點1級要15SP,但危險時會好有用。

先講到4轉,5轉睇你要轉咩我再答你。

二星初級會員 #8
1lv暈 d % 唔多夠 有點就+
六星鑽石會員 #9
原帖由 卍白龍卍 於 2009-7-28 14:14 發表
1lv暈 d % 唔多夠 有點就+

盾擊施放距離施放時間冷卻時間類型武器限制種族限制
-瞬發5.5秒主動盾牌(共通)

用盾牌往敵人的頭上奮力一擊,給予敵人打擊傷害,並有機率擊暈對象。(盾牌專用)

技能等級需求等級消秏MP冷卻時間擊暈機率威力必要SP必要金錢
120204.00秒55%971300
223224.05秒56%10421400
327244.10秒57%11032800
430264.15秒58%11744000
534284.20秒59%12455300
640354.25秒65%14568000
742384.30秒66%150710100
845414.35秒67%156812600
947444.40秒68%161915700
1049474.45秒69%1661020200
1152504.50秒70%1721132100
1254534.55秒72%1771236900
1356564.60秒74%1821342200
1459594.65秒76%1871447900
1561624.70秒78%1961554000
1675774.75秒85%2211670800
1778814.80秒86%2301786200
1881854.85秒87%24018103400
1984894.90秒88%24919137500
2087934.95秒89%25920186100

升E招不如升雙毒牙好過,11級連打2HIT CD3.2秒,威力高D毒又扣得多。
而且盾暈加高上去暈人時間唔會加,都係3秒到。
二星初級會員 #10
一擊即中,HP 擴展,劍術修練,單手修練,狂暴燃燒
喱幾個技能要點到幾多
六星鑽石會員 #11
原帖由 kit0800 於 2009-7-28 18:09 發表
一擊即中,HP 擴展,劍術修練,單手修練,狂暴燃燒
喱幾個技能要點到幾多

一擊即中,40前都可以係1級,打王既話最好點到11進化。
HP擴展個人感覺冇用冇點到。單手必滿,劍術唔加滿冇咩用。
一係就加滿一係就唔加。狂暴係咪扣血加攻果招?係既就必滿。

我運圖都俾埋你都唔識對返圖..............

俾埋個唔錯既網你   http://www.ucinfo.com.tw/index.php?mod=gamesInfo&gid=78
二星初級會員 #12
強風猛砍,自然之盾 ,輕劍連發 喱幾個技能洗唔洗學同升
二轉會員 #13
原帖由 tibia 於 2009-7-28 02:00 PM 發表

自己對反港版既名,但圖示應該一樣。劍術訓練我自己冇點,因為加得唔明顯,你要唔要加自行決定。

單手武器訓練施放距離施放時間冷卻時間類型武器限制種 ...

熱心回應~ 好事.. 可惜d績分係股票入面 否則有gd加-_-"
六星鑽石會員 #14
原帖由 kit0800 於 2009-7-29 20:56 發表
強風猛砍,自然之盾 ,輕劍連發 喱幾個技能洗唔洗學同升

強風我唁記得左港版係邊招,係咪下面我轉暴力網既果招?
烈風斬施放距離施放時間冷卻時間類型武器限制種族限制
依照武器瞬發2.8秒主動單手武器(共通)

用快速的斬擊,給予敵人打擊傷害。(單手武器專用,短劍除外)

自然之盾唔駛學(人類),因為係精靈族先有既技能。
輕劍連發都唔駛,升E招不如升其他技仲好。
二星初級會員 #15
咁如果+力用雙手武器,,,高lv個陣d防係唔係真係低到拖唔到怪?:smile_13.gif:
二星初級會員 #16
咁[烈風斬]姐係洗唔洗學
五星白金會員 #17
姐係HK既狂風猛砍

不用學
二星初級會員 #18
咁力盾戰2轉轉咩好
六星鑽石會員 #19
原帖由 kit0800 於 2009-7-30 12:16 發表
咁力盾戰2轉轉咩好

轉衛,一擊即中學1級,打25級妁後既怪應該都係出2次就打得死。

原帖由 ikliklikl 於 2009-7-30 08:38 發表
咁如果+力用雙手武器,,,高lv個陣d防係唔係真係低到拖唔到怪?:smile_13.gif:

有混轉學重甲既防唔會太低,但要單拖真係好難。
盾戰就算加力防都比你多,你6百防佢地應該都9百
防或以上。而且90後既地圖好似要2千防以上,雙手
戰要好裝先撐到咁高。
二星初級會員 #20
2轉守衛又要學咩技能
你地講果D技能有人話要,有人話唔要=.=
到底信邊個好
HELP ME~~~~~
回到最頂傳統版

選擇頁數